• Enter Vooruit had zaterdagmiddag in de derde bekerwedstrijd geen hand water aan Sportclub Daarle. De 4e klasser kreeg zeven goals om de oren en mocht de handen dicht knijpen, dat de score niet hoger uitviel.

    Verslag: www.entersnieuws.nl

    Foto's op www.henkpluimers.nl


    Vanaf de aftrap was Enter Vooruit heer en meester. EV, zonder de licht geblesseerde Job Voortman, hield het tempo hoog, gaf de gasten nauwelijks ruimte en Sportclub Daarle beperkte zicht tot het tegenhouden van de bal. Na zo’n half uur spelen kwam EV op 1-0 door een doelpunt van Wout Velten. Niet veel later de 2-0 door Jesse Nijkamp, die na een corner hard en laag de bal tegen de touwen schiet. De 2-0 is tevens de ruststand. Na de rust een zelfde spelbeeld. EV de bovenliggende partij die grossiert in kansen. In de 50e minuut wordt het uit een vrije trap van Wout Velten 3-0 en tien minuten later is het Joël Scheper die hard en hoog raak schiet, 4-0. De wedstrijd is eigenlijk al lang gespeeld en EV schakelt een tandje terug op het bloedhete sportpark.
    Jesse Swiers maakt vervolgens de 5-0 met een subtiel boogje over de keeper. Het slotakkoord is met twee strafschoppen ook voor EV. Eerst maakt Wout Velten vanaf de stip de 6-0 en twee minuten later brengt Robert Velten vanaf de stip de eindstand op 7-0. Door de drie overwinningen in beker is EV door naar de volgende ronde. Volgende week speelt EV voor de competitie. In Holten is dan Blauw Wit de tegenstander en de aftrap is dan om 15.00 uur.