• Het Jo van Marle Sportpark was afgelopen zaterdag het toneel waar de nacompetitiestrijd tussen thuisploeg Z.A.C. en het bezoekende Enter Vooruit op het program stond. Het werd een match die alleen al door wederzijdse emoties, hoogoplopende spanning en een zinderend scoreverloop het kopen van een toegangsticket waard bleek. Toen ver in de namiddag de rust wederkeerde in Zwolle kropen de Tukkers met een, voor hen gunstig eindverdict, de gereedstaande bus in. Zwart en wit zegevierde pas na een beklijvende strafschoppenreeks.

    Aardse beslommeringen als (2e)klasse behoud waren zaterdag leidend in de wedstrijd tussen de Zwolsche Athletische Club en Enter Vooruit. De winnaar mocht verder wandelen op het pad dat wellicht naar een langer verblijf in de zaterdag-tweede-klasse voert, de verliezer zou het ‘t volgende seizoen een treetje lager moeten zoeken. Het werd een lange voetbalmiddag in Zwolle, want negentig minuten voetbal plus een half uur verlenging waren niet voldoende om een winnaar aan te wijzen. Een sessie van 16 penalty’s moest er aan te pas komen om die winnaar op het wedstrijdformulier te krijgen

    Dat de manschappen van Enter Vooruit-coach Niek Woesthuis met de uiteindelijke winst van de grasmat zouden stappen, had halverwege het duel geen zinnig mens kunnen concluderen. De thuisploeg had de regie stevig in de Zwolsche handen en de 2-0 voorsprong (fraaie treffers van Robbin Bastiaans en Bart Mylanus) bij rust voor de equipe van trainer Arnie Pot was  dan ook hoog verdiend. Enter Vooruit figureerde in het eerste uur van de voorstelling.

    Nu hebben de krijgers van Woesthuis dit voetbaljaar bewezen dat een enorme inzet en een zwoegende arbeidersstijl veelal verweven is met de hoofdmacht van E.V. De zwart-witten waren derhalve ook dit keer niet van zinnens om na een halve match het hoofd al in de moede schoot te leggen. Maar pas na de aansluitingstreffer (Job Voortman aan het kanon, na voorbereidend werk van Jelle Swiers) sloeg Enter Vooruit een brug naar betere tijden. De rollen waren plotsklaps omgedraaid en de wedstrijd was op weg naar een nagelbijtend slot. Aan Enterse zijde liep men zich in de kramp om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen en toen die 2-2 viel (goalie Niels Krijnen sloeg een hoekschop van Sander Jansen in z’n eigen kooi) leek E.V. nog in de reguliere speeltijd op weg naar de winst. Dat gebeurde echter niet en toen ook een verlenging geen soelaas bracht werd het voor acteurs en toeschouwers een aanslag voor het hoofd en het hart. Aan weerszijden knalden de vijf genomineerden de pingel tegen de touwen en pas bij de inzetten 15 en 16 werd het pleit beslecht. Doelwachter Teun Nijhof ranselde de strafschop van spits Stefan Kramer uit zijn heiligdom en E.V.-aanvoerder Peter Pluimers nam de honneurs waar om met een rake knal Enter Vooruit naar de volgende beslissingswedstrijd (komende week zaterdag uit naar Zeewolde) te loodsen.