• Enter Vooruit is in z’n eerste competitiewedstrijd meteen tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. Op De Werf werd het tegen Tubantia 0-3 na een ruststand van 0-1. Op de uitslag is eigenlijk ook niet zoveel af te dingen. Weliswaar is Tubantia ook geen grootse ploeg, maar de ploeg was zeer effectief in de afwerking, had het meeste balbezit  en gunde Enter Vooruit ook weinig ruimte.

  bron www.entersnieuws.nl
  Foto's www.henkpluimers.nl

  Enter Vooruit had het de gehele wedstrijd moeilijk tegen een ploeg die met name tactisch een sterke wedstrijd speelde. Tubantia hield de ruimtes klein, ving de tegenstander op ter hoogte van de middenlijn en bij balverlies was Tubantia snel en gevaarlijk in de omschakeling.
  Enter Vooruit had het moeilijk met de speelwijze van de gasten en creëerde dan ook nauwelijks kansen.

  In de 27e minuut kwam Tubantia op 0-1. Sontwha Orie kwam vanaf de rechterkant goed naar binnen en vanaf de rand 16 meter liet hij Teun Nijhof kansloos.
  Tubantia bleef daarna de betere ploeg en kwam defensief nauwelijks in de problemen. Op slag van rust had EV z’n beste fase. Eerst kopte Sietse Velten op de lat en één minuut later ontsnapte Tubantia opnieuw. Rust 0-1.

  In de tweede helft dezelfde spelers binnen de lijnen. Na een kwartier komt Peter van Brussel voor Robert Velten in de ploeg. EV dringt wel meer aan in het tweede deel, maar aanvallend kan het geen vuist maken.

  In de 82e minuut is het Jort Zengerink die de 0-2 maakt na een onoplettendheid in de defensie van EV. Daarmede is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Tubantia gooit de wedstrijd in het slot, controleert de wedstrijd en maakt in de 87e minuut de 0-3 na een ingestudeerde vrije trap. Dit wordt tevens de eindstand.
  Volgende week speelt EV uit tegen ON.