• Op de dag dat de media vol stond met het nieuws dat we iets moeten doen aan het scheidsrechters tekort in Nederland konden we bij Enter Vooruit afgelopen dinsdag weer 20 gediplomeerde jeugdscheidsrechters bijschrijven. Als club hebben we niet de illusie dat al deze 20 ook ooit op het veld zullen staan als scheidsrechters,  maar dat er talent tussen zit is een garantie. Hoezo? Waarom zou het dit jaar opeens anders zijn dan andere jaren. 

   Al sinds 2009 hebben we de constructie om een verplichte cursus te houden voor alle jongens en meiden in de JO15 of MO15 en minimaal 13 jaar oud en ieder jaar gaat een ieder naar huis met een diploma, bagage aan spelregels en wellicht een aankomend debuut als spelbegeleider cq scheidsrechter. 

   De dag begon dinsdag om 10.00 uur met een theorie gedeelte en een praktijkuitleg op het veld waarna om 12.00 uur een heerlijk lunch voor ons klaar stond waarvoor grote dank. 

  Na de lunch kwamen ruim 40 kinderen het sportpark opgestormd om onderling een wedstrijd te voetballen. Deze wedstrijden werden geleid door onze cursisten. Een leerzame ervaring. De cursus werd afgesloten met een spelregeltoets die door iedereen is behaald. De cursisten gingen om 15.00 uur huiswaarts met een diploma van de Enter Vooruit Academie en ondergetekende ging huiswaarts met 8 nieuwe scheidsrechters voor het komende seizoen die we de komende maanden kunnen bewonderen op ons pupillenveld. Missie geslaagd met dank aan de ondersteuning de gehele dag van Jorrit Brandriet en Rick Pluimers en Henk Welink tijdens de wedstrijden. 

   

  Groeten,

  Raymond Meilink