• Met al een ticket voor nacompetitievoetbal op zak liet Enter Vooruit afgelopen zaterdag, in de laatste reguliere thuismatch van het voetbalseizoen 2023/2024, zich de kaas van het brood eten door het bezoekende s.v. Losser (1-3). Met die winst in Enter verzekerden ook de gasten zich voor een nacompetitieverlenging van dit voetbaljaar.

    Foto's op www.henkpluimers.nl

    Het was zaterdag “Crazy Saturday” op het sportpark De Werf. Een jaarlijks terugkerend gebeuren in Enter met volop activiteiten voor de jeugd, stalletjes met eten, muziek en tot slot mag de hoofdmacht van Enter Vooruit zich dan na haar slotwedstrijd ook nog eens opmaken voor een duel met de pupillen der zwart-witten. Dit keer werden de festiviteiten ook nog eens opgeluisterd met het afscheid van drie Enter Vooruit-iconen, Henri Knol, Peter Pluimers en Wout Velten, die na gezamenlijk ruim 1000 competitiewedstrijden voor zwart en wit gespeeld te hebben, hun voetbalschoenen aan de wilgen hangen of in een lager team gaan acteren.

    Dat er om half drie plaatselijke tijd ook nog gevoetbald diende te worden voor competitiepunten tegen het zeker niet misselijke s.v. Losser, was het eerste elftal van E.V. wellicht even ontschoten, want binnen 22 minuten stonden de bezoekers al op een riante 0-2 voorsprong. Luuk Nijmeijer met een fraaie afstandspegel en Sven Kuipers na een rappe aanval, dirigeerden de gasten binnen een kwart wedstrijd in een leunstoel. Vanaf z’n zetel naast de dug-out zag E.V.-coach Niek Woesthuis het allemaal knarsetandend aan en besloot om meteen maar volop risico’s te gaan nemen en twee defensieve manschappen in te ruilen voor een duo extra aanvallers. Wonderwel pakte die ingreep positief uit, mede doordat zijn ploeg binnen de witte lijnen begreep dat er een ander verhaal geschreven diende te worden wilde het deze zonnige mei-middag nog wat worden op De Werf. Enter Vooruit trok het laken naar zich toe, speelde aardig voetbal, werkte zich een slag in de rondte, maar toen kwam wederom een mankement aan het licht dat E.V. dit seizoen al vaker parten heeft gespeeld. De zwart-witten springen veel te lichtzinnig om met somtijds 18-karaats kansen. Ook dit keer kreeg E.V. mogelijkheden om van te watertanden maar slechts een keer wist men de sterk keepende Losser-doelwachter Erik Scheffer te verschalken. Bij een hoekschop was verdediger Jorn Nijkamp mede naar het front getrokken en hij lepelde de 1-2 in het dak van het doel. De mannen van Woesthuis togen na die aansluitingstreffer nog meer richting vuurlijn, leken de 2-2 elk moment binnen te knallen, maar moesten ook nog terdege rekening houden met Losserse uitbraken, want door de speelwijze kreeg de equipe van Losser-coach John Gielink somtijds zeeën van ruimte. Toen Enter vooruit weigerde om een doelrijpe mogelijkheid om te zetten in een treffer, liet Yorick Tijhuis van de gasten ver in blessuretijd zien hoe dat dan wel moet, 1-3.

    Na een wijle rust in het kleedlokaal kwam het Enterse gezelschap vervolgens nogmaals opdraven om de strijd aan te binden met een legioen pupillen. Tegen die overmacht werd het wederom een pijnlijke nederlaag, al kwam die mispeer iets minder hard aan. En vervolgens was het tijd dat met cadeaus en fraaie woorden afscheid werd genomen van hun voormalige ploegmaten Henri Knol, Peter Pluimers en Wout Velten.