• Enter Vooruit JO-13 sluit toernooi af met een bevredigende 14e plek

  Het was vandaag een prachtige dag op “Sportpark De Werf”. Op het zonovergoten sportpark waren de eerste internationale kentekens vanmorgen rond een uur of 8 al te spotten. Vanuit Duitsland, België en Denemarken. Maar ook “gewone” Nederlandse topclubs zoals PSV, Sparta Rotterdam en SC Heerenveen, waren al op tijd vertrokken om acte de presence te geven op het 3e NOVON Internationale Jeugdtoernooi voor JO-12 van Enter Vooruit.

  De Enterse equipe, Enter Vooruir JO13-1, mocht het in de poulefase opnemen tegen Sparta Rotterdam en 2 Belgische tegenstanders: KRC Genk en 1 van de teams van Beerschot. Helaas waren deze 3 tegenstanders een maatje te groot, waardoor de laatste plaats in de poule een feit was.
  Ook in de kruisfinale tegen het 2e team van Beerschot werd jammerlijk verloren.
  De tweede kruisfinale was echter van een heel ander kaliber. Tegenstander Balpro, een voetbalschool, had in de eerdere wedstrijden redelijke resultaten laten zien, kwam op een 0-1 voorsprong, maar was na een snelle 1-1 de rest van de wedstrijd de onderliggende partij. Strafschoppen moesten de doorslag geven en EV dit dit veel beter dan de tegenstander. Een terechte overwinning. Hierdoor moest het team het om de strijd voor de 13e plaats opnemen tegen sc Heerenveen, deze wedstrijd ging jammerlijk verloren.

  Niet lang daarna werd de wedstrijd om de derde en vierde plaats gewonnen door PSV, PSV was de winnaar van de vorige editie van het NOVON toernooi, zij versloegen (ook na strafschoppen) het Belgische Sint Truiden.

  Finale
  De finale werd dit jaar gespeeld tussen KRC Genk en Borussia Dortmund uit Duitsland. Genk was in de wedstrijd de bovenliggende partij, kwam terecht op 1-0 maar moest in de laatste minuut van de wedstrijd de 1-1- incasseren, waardoor ook hier strafschoppen soelaas moesten bieden.
  KRC Genk nam ze beter en mag zich terecht (voor de tweede keer, ook de eerste editie werd gewonnen) de winnaar noemen van het toernooi.