• In een tijdsbestek van acht dagen heeft Enter Vooruit in drie duels de maximale score van negen wedstrijdpunten bijeen geharkt. Waren Be Quick Zutphen en Vroomshoopse Boys een eerdere prooi, afgelopen zaterdag werd de drieslag vervolmaakt, toen E.V. de winst binnen hengelde tegen W.V.F. in Zwolle. Die punten werden overigens niet per post bezorgd, daar moest Enter Vooruit op het sportpark De Weide Steen haar hele hebben en houden voor aanspreken, 1-2.

    E.V.-coach Jan Willem van Holland moest vooraf al een defensief puzzeltje oplossen, omdat aan Enterse zijde vanwege blessures, schorsing en vakantieperikelen nogal wat volk ontbrak. En blessuregevallen, opgelopen tijdens het duel, maakten het er, gaandeweg de zaterdagmiddag verstreek, ook al niet makkelijker op. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de strijd, ontliepen elkaar niet veel, al moest de Enterse doelwachter Teun Nijhof zich bovenmatig strekken om kansen van Hessel Berends en Kelvin Groothand niet uit te laten monden in een treffer. Aan de overzijde kon sluitpost Mike te Wiele ook al niet achterover leunen, maar aan die kant lag de knikker na een half uurtje voetbal toch ineens in het net. Job Voortman ging op rechts dartelen, vond met een breedtepassje Wout Velten nabij de lijn van de grote rechthoek en de Enterse spits knalde met een secure streep het ronde projectiel langs de graaiende vingers van Ter Wiele tegen de touwen, 0-1. Met die minimale bonus leek ook het eerste deel afgesloten te worden, maar met het rustsignaal van een voortreffelijk leidende arbiter Patrick Peezenkamp uit het Overijsselse Hengelo in aantocht, toverde W.V.F. de gelijkmaker nog op het scorebord. Marc Peppelenbos schilderde een vrije trap op het hoofd van Julian Reuvekamp en diens kopbal was bingo, 1-1. Vooreerst maar eens tijd om het hele gezelschap een kwartiertje te laten rusten, met een baksken thee als inspirerend vocht.

    In het schaftlokaal kon van Holland het defensieve scenario opnieuw gaan herschrijven, want laatste man en aanvoerder Wim Oosthoek zat met malheur (gezwollen enkel) en moest de strijd staken. Toch kwam Enter Vooruit met fris elan weer binnen de lijnen en zat een kwartier na herbegin plotsklaps aan de goede kant van de score. Wout Velten vond met een imposante crosspass z’n kompaan Sander Jansen aan de andere zijde van het veld, deze liet met een rappe voetbeweging enkele W.V.F.’ers verweesd achter en een uiterst alerte Job Voortman liet seconden later de wonderlamp branden, 1-2. Met nog een half uur op de klokken was dat echter nog geenszins een geruststellende voorsprong. Enter Vooruit heeft namelijk nog zelden in Westenholte de winst ‘’zomaar’’ mee kunnen nemen in de bus naar Tukkerland. Ook nu zette de ploeg van trainer Marcel van der Steege aan voor een slotoffensief, maar een geïmproviseerde Enterse achterhoede met Peter Pluimers, Dylan Siemerink (later moest ook Menno Beuving daar zijn opwachting nog maken), Jorn Nijkamp en Jurgen Siemerink gaf zaterdagmiddag bitter weinig weg. Enter Vooruit was deze middag wederom een homogeen gezelschap dat zich gezamenlijk in een kramp liep om de 1-2 voorsprong ook als eindverdict op het wedstrijdblad te krijgen. De spanning was naar het eind toe alleen met het scherpste broodmes te snijden, maar E.V. wist van geen wijken en voetbalde zich in arbeidersstijl, maar ook bekwaam naar de overwinning.