• Aan de boorden van het Zwarte Water werden vanmiddag de mouwen nog maar eens even flink opgestroopt; een wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden is nooit eenvoudig. Verbazing alom, toen EV door een doelpunt van Henri Knol op voorsprong kwam.
  Daarna was het vechten om het doel leeg te houden, maar toen na rust IJVV scoorde keek niemand daar van op. Dan maar gelijk spel, dan zouden we de handen dichtknijpen. Het venijn zat hem echter lelijk in de staart; stond het in de 88ste minuut nog 1 – 1, bij het eindsignaal stond er 3 – 1 op het scorebord, was Enter Vooruit een rode kaart rijker en konden we zonder punten richting klompendorp.

  Foto’s www.henkpluimers.nl

  EV speelde zaterdag tegen een tegenstander van een heel ander kaliber dan vorige week tegen PH. Na een fel begin van EV is het spel op de groene mat gelijk opgaand en worden er in de eerste 25 minuten weinig serieuze kansen gecreëerd. Het blijft over en weer bij een paar speldenprikjes.
  Maar in de 27e minuut, na een mooie actie van Dirk Bretveld op het middenveld, komt de bal bij Wout Velten die hem diep op Sander Jansen geeft en die legt terug op Henri Knol, de routinier, die het scoren nog steeds niet verleerd is en de stand op 0-1 brengt.
  Met deze voorsprong gaan beide partijen aan de thee en het publiek aan de koffie.
  Na rust verandert het weer in IJsselmuiden drastisch. Waar de wedstrijd geopend werd onder een stralende zon, pakken zich nu donkere dreigende wolken samen boven Sportpark Den Uithoek en daarmee samenhangend worde de kansen voor Enter Vooruit aanmerkelijk minder; de gastheren gaan uit een ander vaatje tappen. Vanaf de aftrap werd er druk gezet en met succes, want in de 47e minuut is het Jonathan van Marle die de gelijkmaker op het scorebord zet. Ondanks dat IJVV het betere van het spel had wist Enter Vooruit toch manmoedig stand te houden, tot in de 80e minuut een terechte strafschop voor IJVV gegeven werd, maar het was Teun Nijhof die op een fabelachtige manier een doelpunt wist te voorkomen.
  EV speelt voor een puntje maar ziet dan dat, na een volkomen onnodige rode kaart van Marco ter Weel, in de 89e minuut IJVV alsnog scoort en het is Jorian Wellenberg die diep in blessuretijd de bevrijdende treffer scoort voor de thuisclub. Eindstand 3-1.
  Volgende week speelt EV thuis tegen ZAC.