• Enter Vooruit trok afgelopen zaterdag in de late namiddag richting Enschede om de sportieve strijd aan te binden met de nummer 3 van het klassement, Avanti Wilskracht. Ondanks de jaarlijkse terugkeer van de goedheiligman in onze dreven, wenste zwart-wit geen cadeautjes achter te laten op sportpark Het Zoutendijk en keerde in de avonduren met drie wedstrijdpunten in de binnenzak terug in een vroeg donker Enter.

    Ondanks niet bijster hartverwarmende omgangsfactoren (ietwat sfeerloze entourage plus kille weersperikelen) kwam Enter Vooruit al rap met de troefkaarten op tafel. Binnen 10 minuten sprongen de helrode cijfertjes op het elektronisch scorebord aan de Gronausestraat naar de 0-1. Aan de rechterkant had aanvoerder Peter Pluimers zijn motor al vroeg warm laten draaien en na een bondige rush incluis een afgemeten voorzet joeg spits Niek Welink de ronde knikker snoeihard langs doelwachter Sem Kuiper in het dak van de rechthoek van 7,32 bij 2,44 meter. E.V. hield dat hoge toerental tot het rustsignaal in de kuiten en trok met een verdubbeling van die openingstreffer, na drie kwartier gas geven  richting kleedlokaal. Die 0-2 werd na ruim een half uur op het statistiekenformulier geschreven. Nadat de Enterse aanvalslijn al de nodige doelrijpe mogelijkheden pontificaal de nek had omgedraaid, zette Sander Jansen zich achter een vrije schop, nadat de opstomende Jelle Swiers wat onreglementair een halt was toegeroepen. De Enterse linkerspits had nog was buskruit in zijn linker pantoffel en peerde het speeltuig in de dichtstbijzijnde winkelhaak. Offensief gevaar van de thuisploeg bleef in het eerste deel beperkt tot een vallend schot van aanvoerder Thom Teusink en een kopbal van spits Luc Ungerer. Verder was het uitsluitend Enter Vooruit dat de klok sloeg.

    Enter Vooruit dacht na de wisseling van speelhelft gladjes op dezelfde voet verder te gaan, maar die vlieger ging niet op. Interim coach Jan de Vries (in Enter bekend als bekwaam voetbal-arbiter) nam in Enschede de honneurs waar voor zijn zieke hopman Remco Dokter en de Vries had wellicht nadere instructies gegeven aan zijn manschappen, dat verder doorgaan op deze voet onherroepelijk zou leiden tot de nederlaag. Avanti kwam dan ook met hernieuwd elan binnen de witte lijnen. Gedreven door de geestdrift drong de equipe in het rood-zwarte tenue met meer daadkracht aan, maar de Enterse verdedigingsgordel zat aardig dicht gemetseld. Zwart en wit gaf nauwelijks een mogelijkheid weg en naarmate de late zaterdagnamiddag overging in de zaterdagavond kwam er meer en meer ruimte voor de mannen van E.V.-coach Niek Woesthuis. Enter Vooruit kreeg een handvol kansen om de zaak definitief in een plooi te leggen, maar schoot ze wederom allemaal naar hun moer. Voorbij de eindstreep van 90 minuten voegde referee Gerben Smeenk uit Deventer maar liefst 10 minuten toegevoegde tijd toe aan de reguliere anderhalf uur die ervoor staan. Waar de leidsman die royale extra speeltijd gevonden had was voor menigeen een volkomen raadsel, feit was dat de thuisploeg in de 98e speelminuut nog een treffer te berde bracht. Invaller Carlos Scholtens gaf in een wirwar van benen voor de neus van goalie Teun Nijhof het laatste zetje, maar verder liet E.V. het niet aanbranden en toerde met een volkomen verdiende driepunter richting klompendorp.