• De supporters van Enter Vooruit zijn deze voetbaljaargang tot nu toe allerminst verwend op het eigen sportpark De Werf. Afgelopen zaterdag moest de Enterse schare het wederom doen met een zwijgend doelpuntenkanon, terwijl tegenstander s.v. Gramsbergen het net wel een keer wist te vinden, 0-1.

Dat na ruim 90 voetbalminuten op het scorebord het eindverdict van 0-1 terug te vinden was, was een klein wondertje. De gasten uit Gramsbergen hadden namelijk ruim een handvol uitgespeelde kansen bij elkaar gevoetbald, maar wisten slechts eenmaal de netten te laten trillen. Dat was enerzijds de makke van de groen-witte voorwaartsen, aan de andere kant keepte de Enterse invaller-doelman Daan Zwoferink een dijk van een wedstrijd. Eerste keus onder de lat Teun Nijhof, zat een wedstrijd schorsing uit, z’n stand-in Zwoferink liet zaterdagmiddag zien dat het met de doelwachters in Enterse dienst niet slecht gesteld is. Het was daarom ook teleurstellend dat zijn ploeggenoten voor z’n neus anderhalf uur zo goed als onzichtbaar waren. Alleen in de openingsfase deed zwart en wit mee in de debatten, maar daarna was het de beurt aan de manschappen van Gramsbergen-coach Stephan Rahantoknam. De gasten hadden middels David Houtman en Kelvin Jager zich al voor rust naar een veilige voorsprong kunnen knallen, maar de hele karavaan trok toch met een dubbelblanke stand na 45 minuten voetbal naar het kleedlokaal.

In het tweede bedrijf leek Enter Vooruit vooreerst uit een ander vat te gaan tappen, maar toen Jorn Kremer de bezoekers een kleine 10 minuten na de hervatting naar een 0-1 voorsprong tilde, was het gedaan met de Enterse koopman. E.V. worstelde zich door de tweede helft, knokte wel voor een beter resultaat, maar was in de vuurlijn gewoon machteloos. Gramsbergen verdedigde de defensieve stellingen zonder al teveel zweetdruppels te verliezen en was in de tegenstoten veel gevaarlijker dan de equipe van E.V.-coach Niek Woesthuis. Toen Marco ter Weel in de slotfase na een forse tackle ook nog eens voortijdig naar de douche mocht van arbiter van dienst, Niels Goutier uit Elst, was het vliesdunne laagje Enters vet helemaal van de soep en kon E.V. opnieuw een nederlaag bijschrijven.