• Enter Vooruit heeft ook de tweede wedstrijd van de beker gewonnen. Op een broeierig sportpark De Werf werd het 5-2, maar gezien het spelbeeld had deze uitslag nog wel hoger kunnen uitvallen.

  Verslag: www.entersnieuws.nl

  Foto's op www.henkpluimers.nl

   Enter Vooruit domineerde eigenlijk 90 minuten, maar stond na vier minuten al wel met 0-1 achter. Doelman Teun Nijhof maakte een verkeerde inschatting bij een afstandsschot, herstelde z’n foutje nog wel, maar maakte een overtreding. Dat betekende een strafschop en 0-1 vroeg in de wedstrijd. Het was ook zo ongeveer het enige wapenfeit van de gasten, want EV was heer en meester. EV speelde fel, zette hoog druk en gunde de tegenstander weinig ruimte. In de 25e minuut werd het 1-1. Een solo actie van Sander Jansen die de bal op het hoofd legt van de inkomende Jelle Swiers, 1-1. EV zag in dat er meer te halen viel. Vijf minuten later was het opnieuw Jelle Swiers die scoorde, na voorbereidend werk van de snelle Job Voortman, 2-1. Mariënberg wankelde, de organisatie was weg en Wout Velten kopte bij de tweede paal hard binnen, 3-1. Nog voor rust werd het 4-1 door opnieuw Wout Velten, die vanaf zo’n 20 meter keihard raak schoot. Rust.

  Na de thee een zelfde beeld. Het jeugdige EV blijft in een hoog tempo spelen, zoekt telkens de vrije ruimte en wordt telkens gevaarlijk. Niek Welink maakt in de 61e minuut de 5-1 na een mooie aanval over de rechterkant.
  De wedstrijd is daarmede eigenlijk wel gespeeld. EV neemt wat gas terug, houdt achterin de rijen gesloten.
  Toch scoren de gasten nog in de 84e minuut de 5-2. Het is tevens de eindstand. Volgende week speelt EV de laatste wedstrijd in de poule. Tegenstander op De Werf is dan 4e klasser Sp. Daarle