• Grijze flarden nevel lagen als een oude verweerde jas over het sportpark Ezinge toen thuisploeg Fc Meppel en het bezoekende Enter Vooruit zaterdagmiddag hun onderlinge match aanvingen. Een kleine twee uur later, toen de nevel overgegaan was in een mistig en mystiek avonddecor, stopten beide ploegen één wedstrijdpunt in hun binnenzak. Fc Meppel tegen Enter Vooruit was afgesloten op 2-2.

    Voor de eerste competitiematch van 2023 waren de zwart-witten uit Enter naar het uiterste zuidwesten van Drenthe getrokken om aldaar de sportieve degens te kruisen met de rood-groenen van Fc Meppel. Een duel waarin beide ploegen de te verdelen wedstrijdpunten erg goed konden gebruiken. De equipe van E.V.-coach Niek Woesthuis begon beter aan de zaterdagse werkzaamheden, maar creëerde in die openingsfase slechts één 18-karaats kans. De jeugdige Gijs Nijmeijer had de 0-1 op z’n rechter pantoffel, maar Meppel-doelwachter Bouke Scholtens pareerde de te zacht ingeschoten bal. Aan de overzijde was plotsklaps Luca Broers aan alles en iedereen ontsnapt, maar die werd door arbiter van dienst Wesley O’Neil uit Zeewolde teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Met die scheidsrechterlijke toedracht hoefde E.V. niet ongelukkig te zijn. Het was wel meteen het sein voor een betere fase van de thuisploeg. Vijf minuten verderop lag de ronde knikker namelijk op de stip toen een groen-geelhemd wel erg makkelijk de Enterse “zestien” mocht binnenwandelen en pas in die grote rechthoek een Enters been tegenkwam. Nu mocht genoemde Luca Broers wel aanleggen voor de 1-0. Bij Enter Vooruit was men meteen van de leg want nauwelijks bekomen van de schrik lag doelpunt nummer twee in de touwen achter sluitpost Teun Nijhof. Opnieuw Luca Broers profiteerde, nu in een zee van vrijheid die de Meppelse spits rijkelijk kreeg toebedeeld door het Enterse ensemble. Daarmee kon het strijdplan zoals dat op het tactisch bord was uitgedokterd door Woesthuis, linea recta de prullenbak in.

    Volop huiswerk derhalve tijdens het schafkwartier voor de Enterse coach en genoeg werk op de plank voor zijn manschappen om er in het tweede deel van de strijd nog chocola van te maken. Hoewel Enter Vooruit met 2-0 in het krijt wederom, zoals wel vaker dit seizoen, tegen de stroom moest oproeien, was er wat Enters arbeidsethos betreft genoeg peper en zout in de strijd. Zwart en wit stoomde derhalve in deel twee massaal naar het front. E.V. kampeerde na rust veelvuldig met een man of acht op het grondgebied van Meppel en die aanvallende intenties leverden al vlot de 1-2 op. Job Voortman stuurde kompaan Jesse Swiers door de defensieve Meppelse rijen, de jonge middenvelder bleek ijs in z’n aderen te hebben en schoof de bal gladjes langs de uitlopende goalie Scholtens in de netten. Sein voor Woesthuis om nog meer volk naar de vuurlinie te dirigeren, temeer dat Meppel plotsklaps met 10 man in de wei stond omdat Wiebe de Jong wel erg nadrukkelijk verhaal ging halen bij leidsman O’Neil. Maar met die troepenmacht voorin bleef er defensief erg weinig volk voor E.V. over om elke Meppelse aanval zomaar onschadelijk te maken. Meppel-trainer Jarrisch Keizer weigerde namelijk om in ondertal een muur van verdedigers op te trekken, zodat de thuisploeg knap gevaarlijk bleef met razendsnelle tegenstoten. Het kon derhalve alle kanten op, maar uiteindelijk hees E.V. zich verdiend op gelijke hoogte met de Drentenaren. Op links trok Sander Jansen zich op gang, vond met een breedtepassje spits Wout Velten en hoewel het achterin potdicht leek te zitten bij de Meppelers, bleek Velten een blikopener in z’n achterzak te hebben. Naar de resolute uithaal van de Enterse routinier kon keeper Scholtens alleen maar kijken, 2-2.