• Enter Vooruit heeft het zaterdagmiddag in het onderlinge treffen met kampioenskandidaat nummer één Quick ’20, af moeten leggen tegen de ploeg uit Oldenzaal. De Enterse formatie begon goed aan het karwei, had over 90 voetbalminuten ook volop aanvallende intenties, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen het Oldenzaals voetballende surplus, 1-4.

    Foto's op www.henkpluimers.nl

    Bij E.V. moest coach Jan Willem van Holland opnieuw goochelen met de defensie, omdat in dat compartiment drie vaste basiskrachten ontbraken. Maar ondanks die malheur openden zijn manschappen al vroeg de debatten. In minuut 3 leverde een hoekschop van Henri Knol zulke problemen op in de achterste linie van Quick ’20, dat Menno Beuving zich geen vragen stelde toen hij de knikker voor z’n rechter pantoffel kreeg en droog uithaalde, 1-0. Lang duurde de vreugde niet in het Enterse kamp, want nog eens 3 minuten later had de koploper de zaak al rechtgezet. Een vlotte aanval door het centrum en Lennart Jansink schoot de Oldenzalers langszij, 1-1. Dat Jan Willem van Holland in dit duel tegen de aanstaande kampioen geen afbreuk deed aan zijn wekelijkse intenties om, zo mogelijk volop de aanval te zoeken en verdedigers door te schuiven naar de middenlinie, mocht bewonderenswaardig genoemd worden, echter hadden zijn strijders op de kunstgrasmat bij vlagen wel heel weinig oog voor de verdedigende opdrachten. Quick ’20 kreeg somtijds echt zeeën van ruimte om met een overmacht aan aanvallers richting Enters doel te trekken. Daar profiteerde de equipe van Quick-coach René Njihuis al rap van. Jip Kemna stond aan het eind van een vlotte tegenstoot en de gasten hadden hun gewenste voorsprong, 1-2. Enter Vooruit gaf echter voorlopig geen krimp, toog massaal naar de kooi van Quick-doelwachter Maarten Meijer en na een vlotte combinatie knalde Wout Velten pontificaal de 2-2 tegen de touwen. De assistent aan de zijlijn stak echter z’n vlag omhoog en arbiter Steven Baylis uit Zwolle keurde de treffer af. Die beslissing werd zowel in het kleedlokaal als ook in de kantine der zwart-witten tijdens de rust hevig betwist. Hoe dan ook, Quick bleef op voorsprong en bij een volgende vrijgeleide mochten drie Oldenzalers zonder pardoes zomaar gezamenlijk vrijuit opstomen  naar keeper Teun Nijhof. Frank Eulderink dankte de goegemeente voor zoveel geboden ruimte en zette de ruststand op het bord, 1-3.

    Na de hervatting begon E.V. wederom sterk aan de strijd. De gretige jeugdige invaller Peter van Brussel en rechterspits Job Voortman glipten binnen 10 minuten tweemaal door de Oldenzaalse stellingen en boden achtereenvolgens Henri Knol en Dylan Siemerink erg prettige schietkansen om E.V. dichterbij te brengen. Maar ook tweemaal werd het doel, dat toch maar 2,44 meter hoog is, ietwat hoger ingeschat. Middenvelder Dylan Siemerink speelde overigens zaterdag zijn laatste thuisduel voor Enter Vooruit en de noeste, immer keihard werkende ‘stofzuiger in Enterse dienst’ werd vooraf in het zonnetje gezet voor elf jaren trouwe arbeid in de hoofdmacht. Na die twee riante mogelijkheden bleef Enter Vooruit onvervaard op zoek naar meer, maar gaf daarbij ook zoveel spatie weg op het veld dat de Oldenzalers vaker dan een ieder lief was, voor de neus van doelman Nijhof verschenen. Die hield de zaak voorlopig droog, maar moest wel toezien dat Frank Eulderink in de toegevoegde tijd er nog eentje binnen frommelde. Al met al wederom een hardwerkend Enter Vooruit dat zaterdag terecht haar meerdere moest erkennen tegen een betere opponent.