• Bij Enter Vooruit zullen er afgelopen weekeinde wellicht sommigen in de nacht van zaterdag op zondag slecht geslapen hebben. Op zaterdagmiddag keerde de hoofdmacht der zwart-witten namelijk met een sportieve kater terug uit Zwolle, waar E.V. in de strijd tegen het plaatselijke Z.A.C. onnodig dure punten had laten liggen. In een match die lange tijd alle kanten op kon, hadden de manschappen van coach Jan Willem van Holland zicht op een remise of zelfs meer, totdat de thuisploeg tien minuten voor sluitingstijd de 2-1 op het scorebord toverde, waarna de Enterse nederlaag een feit was.

    De openingsdans in Zwolle was voor Z.A.C. Bij Enter Vooruit begon men weer eens te frivool aan het karwei en binnen 7 minuten moest E.V. (niet voor de eerste keer dit seizoen) alweer achter de harde feiten aanlopen. Uit een voorzet vanaf links mocht Onne van der Lei, niet gehinderd door enige tegenstand, de blauw-witten naar de 1-0 voorsprong koppen. Gelukkig duurde de pijn voor zwart en wit niet erg lang. Nauwelijks drie minuten verderop pakte Wout Velten, één der beteren zaterdag aan Enterse zijde, de bal op, liet enkele Zwollenaren in het zand bijten en volleerde het speeltuig van een meter of twintig langs een graaiende doelwachter Niels Krijnen in het netje, 1-1. Daarmee zette de blonde spits ook zijn ploeg op het wat betere spoor. Enter Vooruit kreeg meer aandelen in de strijd en was in die fase sterker dan de Zwolse opponent. Maar er was te weinig rust in de Enterse tent. E.V. speelde met de daver op het lijf, teveel wriemelen, wringen en wroeten, te weinig kalmte en overzicht. Met die gelijke tussenstand trokken de acteurs dan ook richting thee.

    Na de wisseling van speelhelft bleken de Zwollenaren opnieuw beter uit de kleedkamer te zijn gekomen. Enter Vooruit moest vooreerst terug in de eigen stellingen en keeper Teun Nijhof moest zijn ploeg  enkele keren in de race houden. Maar allengs het tweede bedrijf vorderde, kwam er wederom meer bravoure in het Enterse spel. In het laatste kwart van de match ging de equipe van kapitein van Holland vol voor de winst. De coach gooide er met de A-junioren Jelle Swiers en Niek Welink, plus routinier Matthijs Rozemuller enkele frisse krachten tegenaan en Enter Vooruit leek op weg naar de begeerde driepunter. Echter kwam er met alle offensieve bedoelingen ook de nodige spatie in de Enterse defensie, dus was het niet verwonderlijk dat de frontlinie van Z.A.C.-trainer Arnie Pot enige malen behoorlijk kon dreigen in de Enterse rechthoek voor de neus van Teun Nijhof. Bij één van die tegenstoten was het plotsklaps raak voor Zwolle. Wederom met een kopbal, nu van de lange spits Stefan Kramer. Een ijskoude douche voor alles wat uit Enter richting Zwolle was getrokken. Van Holland zond in het resterende deel zo’n beetje zijn hele compagnie naar de vuurlijn. Enter Vooruit kreeg ook nog een paar kansen om van te watertanden, maar de meer dan verdiende gelijkmaker viel niet op het sportpark Jo van Marle.