• Toen afgelopen zaterdag een handvol minuten na de klok van vier uur Enter Vooruit met een 2-0 voorsprong tegen het bezoekende Avanti Wilskracht de slotfase van het duel inging, werd in het Enterse clubgebouw de tapkraan al eens wat verder opengedraaid. Op sportpark De Werf werd vervolgens nog eens duidelijk nimmer te vroeg in de strijd luidkeels victorie te kraaien. Aan het eind van het verdict zag de wereld er plotsklaps namelijk ietwat anders uit met een, toch nog onverwachte, maar wel rechtvaardige remise (2-2) op het wedstrijdformulier.

    Foto's op www.henkpluimers.nl

    Daarmee schreef Enter Vooruit de volgende bladzijde van het boek in het seizoen der wisselvalligheid. Vóór de winterpauze had E.V. ook niet altijd de betere papieren tijdens duels, maar viel het kwartje veelal de kant van de Enternaren op, na de winterse rustperiode worden de punten ontegenzeggelijk moeilijker bijeen geharkt. Zaterdag was het van weerszijden zeker niet het beste voetbal dat in deze voetbaljaargang op de mat werd gelegd, maar zowel Enter Vooruit alsook Avanti schuwden de aanval niet. Goed voor het kijkspel, maar heel veel echte kansen leverde die strijdbaarheid niet op, mede omdat beide doelwachters Teun Nijhof aan Enterse zijde en Sem Kuipers tussen de palen bij de Enschedeërs vakbekwame portiers op de doellijn bleken. Hoewel de match zwanger was van een doelpunt, was het de vraag wie van beide ploegen er wilde bevallen van een treffer. Huiswerk dus in het schaftkwartier voor de coaches Niek Woesthuis en Remco Dokter om het aanvallende compartiment in hun troepen een hernieuwde missie mee te geven.

    Het voetbal na rust bracht wat meer vergroting van die hoop op een doeltreffende uithaal aan één van beide kanten. De strijd ging op en neer, maar het was toch een verdediger en geen aanvaller die het scorebord in werking zette. Sietse Velten trok aan de rechterkant richting vuurlijn, overzag de situatie rond het Enschedese strafschopgebied en poeierde het ronde projectiel vervolgens secuur en misdadig hard in de winkelhaak, 1-0. Even later deed dezelfde Velten er nog een goaltje in geschenkverpakking bij. Bij een vrije schop, rand “zestien” hadden de Enschedeërs een baksteentje  te weinig in de muur gemetseld en Velten wilde wellicht in hoofdletters de kolommen van de maandagkrant halen. Kiezelhard pegelde hij de bal nogmaals in de kruising van paal en doellat en E.V. stond zomaar op 2-0. Maar euforie doet soms vreemde dingen met een mens. Was voordien de Enterse defensie een onoverbrugbaar obstakel geweest voor Avanti, ineens was er, met de nakende zege aan de horizon, lekkage achterin bij zwart en wit en werd de staat van paraatheid moeiteloos vergeten. Ivar Lienesch, topscorer der gasten had na ruim 80 minuten voetbal nog wat explosiviteit in zijn voeten, kreeg veel te veel vrijheid door een ineens door onzekerheid verteerde Enterse equipe en schoof met een dubbelslag de 2-1 en 2-2 in de touwen.