• In een droevig gespeelde match leek het er zaterdagmiddag lange tijd op dat Enter Vooruit toch nog met een driepunter de rest van het weekend zou ingaan. Maar toen het eindverdict in de geschiedenisboeken verdween, ging het Zwolse Z.A.C. alsnog met de bloemen lopen. In het slotkwartier gaf E.V. de match wederom uit handen, 1-2.

    Foto's op www.henkpluimers.nl

    Vooral vóór rust was het zaterdagmiddag een tranentrekkend gebeuren op het Enterse sportpark De Werf. Beide ploegen bakten er bitter weinig van. Het balverlies aan weerszijden stapelde zich op en een aanval over meerdere schijven viel nauwelijks te bespeuren. Veel uitgespeelde dan wel doelrijpe kansen leverde het geploeter dan ook niet op en de betere mogelijkheden konden ook nog op het conto der Zwollenaren geschreven worden. Het rustsignaal van de uitstekend leidende Bünyamin Kaya uit Silvolde en daarmee gepaard gaand de aansluitende koffie of thee was dan ook een welkome onderbreking van het zaterdagse onderonsje.
    Degenen die echter wat al te lang hun stoel in de Enterse kantine warm hielden, misten daardoor het eerste echte hoogtepunt van de strijd. De acteurs waren nauwelijks teruggekeerd uit het kleedlokaal toen het scorebord plotsklaps op 1-0 stond. Spits Wout Velten wist zich rond de middenlinie uit een duel met twee blauw-witten te wurmen en stuurde op links kompaan Sander Jansen het straatje in. De frêle aanvaller, 65 kilo schoon aan de haak, liet een Zwolse verdediger de hielen zien en pegelde de ronde knikker langs doelwachter Puck Pool tegen de netten. Het leek de opmaat voor een beter vervolg van de strijd. En zowaar, er kwam van beide kanten wat meer voetbal en ook wat meer gif in de match. In het eerste kwartier na de hervatting had de zwart-witte equipe van coach Jan Willem van Holland de zaak in de plooi kunnen leggen, maar dotten van kansen voor Job Voortman en Sander Jansen werden naar de Filistijnen geknald. Op de Zwolse bank begon trainer Arnie Pot er weer in te geloven. De Zwolse oefenmeester stuurde een aantal verse krachten naar het front en bij Enter Vooruit stak in het slotkwartier het euvel der eerste helft de kop weer op. Veel te veel knullig en onnodig balverlies, er viel, ondanks de 1-0 voorsprong in de achterzak, nauwelijks rust te ontdekken bij de withemden en toen goalie Teun Nijhof (tot dan toe heersend in zijn doelgebied) een kwartier voor sluitingstijd ook nog pijnlijk ging grabbelen bij een vrije trap, was Guy Metting van Rijn er als een duveltje-uit-een-doosje bij om de zaak gelijk te trekken, 1-1. Met het thuispubliek er achter ging E.V. vervolgens amechtig op zoek naar een beter resultaat, maar de Zwolsche Athletische Club had ook moed geput uit de gelijkmaker en kwam ook af en toe dreigend in de vuurlinie. Vijf minuten voor afloop geschiedde waar menig Enters supporter al tien minuten voor vreesde. In een wirwar van spelers, verzameld in een scrimmage voor de Enterse kooi, duwde Rik van Dalfsen in extremis de 1-2 tegen de touwen. Enter Vooruit met haar aanhang in ontreddering achterlatend.