Zaterdag 14 december: Enter Vooruit 1 – Quick’20 1

Voor de laatste competitiematch van het jaar 2019 mogen we onze gewaardeerde Twentse sportvrienden van Quick ’20 uit Oldenzaal begroeten op het sportpark De Werf in Enter.

Hartelijk welkom aan bestuur, spelers, technische staf en supporters uit Oldenzaal. Datzelfde warme welkom geldt in niet mindere mate voor scheidsrechter van dienst, de heer E.J.H. (Eddy) de Gier uit Zwolle, de mensen van de pers, onze eigen aanhang en overige belangstellenden.

Voorgaand seizoen waren de mannen van Quick-coach Tim Engbers, na een 3e plaats in de reguliere ranglijst van de 3e klasse D, in de slotfase van die voetbaljaargang nog fris en alert genoeg om het nacompetitieticket voor een plek in de 2e klasse, met beide handen aan te grijpen. Dit voetbaljaar opereren de zwarthemden uit de Boeskoolstad, evenals onze eigen mannen, wat wisselvallig, maar voetbalden de Oldenzalers genoeg punten bij elkaar om zich van een veilige plek in de brede middenmoot te verzekeren.

Bij onze eigen manschappen is, zoals boven al genoemd, ook nog geen vaste regelmaat te ontdekken. Ook tijdens de 90 minuten die staan voor een wedstrijd, wil het nogal eens wisselvalligheid troef zijn aan Enterse zijde, maar zo net voor het afsluiten van het jaar 2019, is Enter Vooruit, na de 2-4 winst afgelopen zaterdag in Vroomshoop, één van de naaste achtervolgers van koploper W.V.F. uit Westenholte.

Hopelijk kan E.V. vanmiddag die vasthouden of zelfs verstevigen middels een driepunter tegen de gasten uit Oldenzaal, maar die zullen zeker niet richting Enter getrokken zijn om die drie bijbehorende wedstrijdpunten zomaar klakkeloos in te leveren. Daar zullen onze zwart-witten een heel stevige kluif aan hebben.

(Tekst: Jan Scholten)