Zaterdag 1 februari : Enter Vooruit 1 – Hulzense Boys 1

 Het wil maar geen winter worden. Geen harde vorst, pakken sneeuw of onbespeelbare velden en dat betekent dat we vrolijk doorgaan met de voetbaljaargang 2019/2020. Vanmiddag bekend volk op het sportpark De Werf, want onze zeer gewaardeerde sportvrienden van Hulzense Boys zijn op bezoek in Enter.

Hartelijk welkom aan bestuur, spelers, begeleiders en supporters uit Hulsen. Een even warm welkom voor de scheidsrechter van dienst, de heer B. (Bünyamin) Kaya uit Silvolde, de regionale pers, onze eigen aanhang en overige belangstellenden.

Duels tussen Hulzense Boys en Enter Vooruit zijn veelal sportieve en spannende aangelegenheden. Nooit is vóóraf een steekhoudende prognose te maken over het eindverdict en ook vandaag zal dat niet zo zijn. Beide ploegen zijn de directe achtervolgers van koploper W.V.F. en het is dus zaak voor zowel rood-wit als zwart-wit om te blijven aanhaken bij de Zwollenaren. Uiteraard is het programma nog maar op de helft en kan het nog alle kanten op. Zowel de ploeg van Hulsen-coach Bram Freie alsook onze eigen mannen begonnen het jaar 2020 met winst. De roodhemden waren een maatje te groot voor V.S.C.O. ’61 (2-0), Enter Vooruit haalde in Oldebroek de zege op (1-2).

Toch is in het eerste deel van deze competitie voor elke ploeg gebleken dat er niet “zomaar even” op zaterdagmiddag gewonnen gaat worden. Wekelijks blijkt dat geen enkel team zó stabiel is dat een (op papier wat minder sterke) tegenstander elke keer moeiteloos opzij wordt geschoven. Dat ondervonden ook Hulzense Boys en Enter Vooruit vaker dan hun lief was.

Vandaag zal er, voorafgaand aan de match, in beide kampen geenszins het idee zijn van een makkelijke middag. Zoals vermeld, Hulsen en E.V. doen (bijna jaarlijks) weinig voor elkaar onder. Wél rekenen we, evenals voorgaande edities, op een sportieve en respectvolle strijd en we hopen dat acteurs, begeleiding, arbitraal trio en toeschouwers een fijne en hartverwarmende voetbalmiddag mogen hebben.

In verband met het overlijden van ons erelid, Henk Schuitemaker, zal vooraf een minuut stilte in acht genomen worden. Ook speelt Enter Vooruit met rouwbanden.

 

Tekst :  Jan Scholten