VALSE START EV

Bron: www.entersnieuws.nl
foto’s op www.henkpluimers.nl

Een valse start voor Enter Vooruit in de 1e klasse. Zaterdagmiddag ging de ploeg op De Werf met 0-3 onderuit tegen De Merino’s uit Veenendaal en dat betekende een flinke streep door de rekening. Gezien het spelbeeld was er eigenlijk ook niet veel af te dingen op de overwinning van de gasten. De Merino’s waren een maatje te groot en Enter Vooruit weet nu wat hun dit seizoen te wachten staat. Al in de 3e minuut keek EV tegen een achterstand aan. Vincent van de Weerdhof kreeg alle ruimte om aan te leggen en met een zuiver schot liet hij Robert Velten kansloos. EV zette een tandje bij na de onverwachte treffer. Dylan Siemerink liep direct tegen geel aan, hij was de eerste maar beslist niet de laatste speler die een kaart kreeg.
De Merino’s bleven echter geconcentreerd spelen, zochten van achteruit altijd naar voetballende oplossingen, hielden de ruimtes klein en gaven achterin nauwelijks kansen weg. EV had moeite om openingen te vinden en kreeg dan ook nauwelijks kansen.
In de 21e minuut kwam  De Merino’s (de club komt voort uit de Scheepswol fabriek) op 0-2. Een ingestudeerde corner en het was dit keer Joop de Bruin die bij de eerste paal feilloos binnen schoot.
Na de thee dezelfde 11 spelers bij EV binnen de lijnen. De gastheren speelden offensiever, maar ook dit keer gaven De Merino’s nauwelijks ruimte. De beste kansen waren ook in het tweede deel voor de gasten en in de 51e minuut werd het 0-3. Patrick Donkervoort ontsnapte aan de linkerkant, de onpartijdige grensrechter hield de vlag omlaag en met een beheerst stiftje over de keeper werd het 0-3.
Daarmede was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Trainer Peter Schulte deed een dubbele wissel, Sander Jansen en Jesse Pultrum kwamen in de ploeg voor Niels Getkate en Mark Breukink.
Met name Jesse Pultrum zorgde voor meer dreiging, zag een schot rakelings langs gaan en voetbalde zeer doelgericht. De Merino’s kwamen niet echt in de problemen, speelden op routine de wedstrijd uit en namen genoegen met de 0-3 stand. Gerben Brunnekreef kwam nog in de ploeg voor Wout Velten maar doelpunten beleven uit.
EV heeft weer kennis gemaakt met de 1e klasse en zal wekelijks moeten knokken voor een goed resultaat. Volgende week kan dat in de uitwedstrijd tegen DOS ’37.