E.V. VERGEET ZICHZELF WEER TE BELONEN!!!

Het wordt zo langzamerhand een wekelijks terugkerend verhaal, maar ook tegen de nummer 3 van de ranglijst in de 1e klasse D, ofwel het bezoekende S.D.V. uit Barneveld, heeft Enter Vooruit zich zaterdag wederom ernstig tekort gedaan. In een tweede helft, waarin de Veluwse equipe met hangen en wurgen  de meubelen moest redden, ontbrak het de Enterse troepen aan het nodige gogme, een absolute killersmentaliteit en ook het nodige geluk, 1-2.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Drie weken achtereen speelde E.V. tegen één van de koplopers in 1D en eveneens driemaal gloorden één of meer punten aan de horizon voor de manschappen van coach Peter Schulte. Maar waar een tegenstander de kansen subiet afstraft, pegelt E.V. in de zone waar het gebeuren moet veel te vaak honderd-procent-mogelijkheden rucksichlos naar de Filistijnen. Daarnaast hebben teveel defensieve krachten dit najaar achteraan gezeten (en zeker niet opgelet) bij de lessen “verdedigen”, want ook afgelopen zaterdag mocht de tegenstrever uit Barneveld zich verwonderen over zoveel vrijheid bij de twee treffers. In minuut 28 combineerden de blauw-witten zonder noemenswaardige oneffenheden op hun pad, zich moeiteloos naar de 0-1 (Onur Tekay) en twee minuten verderop begon Rico Kuyt aan een omzwerving door “de zestien”, waar Jules Verne jaloers op zou zijn geweest en toen de Barnevelder, nauwelijks bekomen van verbazing dat ie niemand tegenkwam, de 0-2 tegen het netje liet ploffen, moest Enter Vooruit, voor de zoveelste keer dit seizoen, in de achtervolging.
Maar hoe zwaar E.V. het ook heeft in deze klasse, na de glorieuze kampioenstocht van vorig voetbaljaar, het woord “opgeven” komt niet voor in de woordenlijst van de trawanten van Schulte. Pal voor rust kreeg Mark Breukink, fraai alleen voor het doel gezet door Jesse Pultrum, een kans om ’s nachts rillend van wakker te worden (de knikker hobbelde naast het doel van goalie Jeroen van Binsbergen), maar een minuut later was E.V. terug aan het front. Jesse Pultrum pikte de bal van de voet van Maarten van de Groep, werd vervolgens in het strafschopgebied van de sokken gelopen (het rode karton voor Van de Groep) en …… er zijn nog zekerheden in dit leven …… Henri Knol veegde de pingel staalhard in de winkelhaak, 1-2.
Na rust begon E.V. gestaag te bouwen aan een fors veldoverwicht. Nog immer waren de rappe tegenstoten van S.D.V.B. niet van gevaar ontbloot, maar zwart-wit was op de regiestoel gekropen en kwam daar in het tweede bedrijf ook niet meer vanaf. Maar hoeveel munitie E.V. ook in de strijd gooide, het was veelal niet doordrenkt met het benodigde vernuft. Waar de opponent uit Barneveld, tot vervelens toe, álles uit de kast haalde om de wedstrijd “dood te leggen”, ontbrak het bij zwart en wit nét aan dat beetje scherpzinnigheid en gewiekstheid om de Veluwebewoners echt in zwaar weer te brengen. Enter Vooruit gooide alles in de strijd voor (ook verdiend) puntgewin, werkte zich een slag in de rondte, maar was niet bij de pinken op de momenten dat er brandalarm was voor de kooi van Van Binsbergen. Twee reddingen op de doellijn en een pegel van Ron Smit op de aluminium staander waren de laatste schermutselingen op De Werf, waar het Enterse kleedlokaal na ruim 95 minuten voetbal opnieuw dienst deed als opvangplek voor een zwaar teleurgestelde Schulte-brigade.