STRIJDEND TEN ONDER

Bron: www.entersnieuws.nl Geen volgende ronde in de beker voor Enter Vooruit. De ploeg speelde in de reguliere tijd 1-1 tegen het tweede elftal van DVS uit Ermelo. Aangezien er een beslissing moest vallen betekende dat strafschoppen. Marco ter Weel faalde vanaf de stip als enige speler en dat betekende het einde van het bekeravontuur van Enter Vooruit.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Het werd in elk geval een enerverend potje voetbal in Ermelo. DVS liet zien dat het niet toevallig zo ver in de bekercompetitie was gekomen. Het tweede (!) elftal heeft veel kwaliteit in de ploeg.
Scheidsrechter Janssen uit Groesbeek eiste in de eerste helft echter de hoofdrol op. Hij strooide veelvuldig met geel (Kevin Peppels, Antoine Pijffers en Marco ter Weel) en rood voor Ron Smit. DVS mocht zich gelukkig prijzen, geen enkel speler werd in de eerste helft getrakteerd op een prent.
Ondanks alles kwam EV toch op een voorsprong, het was Kevin Peppels die zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette in de 37e minuut.
Een paar minuten later kon Ron Smit voortijdig douchen. Een in de ogen van de scheids te harde tackle werd bestraft met rechtstreeks rood. DVS voerde de druk op, nadat het met een man meer in het veld stond. Gescoord werd er niet meer en dat betekende een ruststand van 0-1.
Scheidsrechter Janssen ging in het tweede bedrijf door met waar hij was gebleven. In de 50e minuut kreeg Mathijs Rozemuller  wegens protesteren geel. EV krijgt het moeilijk, trainer Hodes speelt nog met Kevin Peppels voorin, met daaromheen als hangende spits Wout Velten.
Achterin staat EV goed, veel mensen rondom de 16 meter, de ruimtes tussen de linies klein en gokken op een snelle counter. Jesse Pultrum komt in de ploeg voor Wout Velten.
EV krijgt kansen, Kevin Peppels is een ware plaag voor de defensie van DVS, maar doelpunten blijven uit. In de 88e minuut het eerste geel voor een DVS speler (schwalbe). In de 89e minuut komt de thuisploeg echter alsnog langszij, een corner wordt binnen gekopt door Musa. Kuijpers krijgt in de 91e namens DVS nog een unieke kans, maar zijn schot gaat net langs.
De 1-1 betekende tevens de eindstand en direct strafschoppen. De loterij vanaf de 11 meter valt uiteindelijk uit in het voordeel van DVS en dat betekent de uitschakeling van EV in de beker.

_HPL5692

Voor u gelezen op de website van DVS, een mooi verslag van  Aad van Schaijk.

In zinderende eindfase krijgt DVS 2 Enter Vooruit op de knieën

8 maart 2017 11:30


Afgelopen dinsdagavond en wel op 7 maart 2017 versloeg het tweede elftal van DVS’33 Ermelo uiteindelijk toch nog via een succesvolle strafschoppenserie. DVS 2 zag kans zich in de absolute slotfase alsnog naast Enter Vooruit te voetballen en na de 1-1 gelijkmaker van Michael Musa uit een assist van Haico Epe moesten strafschoppen uiteindelijk een beslissing brengen. Marco ter Weel van Enter Vooruit was het allereerste aan de beurt en vervolgens zag hij zijn strafschop katachtig gestopt worden door de DVS goalie Thodorie Velanas! Vervolgens zagen de toeschouwers de DVS ers Isa Kiziler, Dennis Folkers, Edmund Mijnheer, Dennis Sietsma en Lars van Wetering allemaal raak schieten! De Bekerzege op Enter Vooruit was een voldongen feit! Een tomeloze inzet en strijdlust werd tenslotte dan toch nog beloond.

Prima tegenstander
Enter Vooruit was bepaald geen kinderachtige ploeg. Met name Wout Velten en Kevin Peppels waren lastige knapen. In de beginfase zien we Ryan Hok-A-Hin regelmatig Jelle Zeeboer bereiken en ook Dennis Sietsma weet regelmatig Lars van Weterig te vinden. Jelle Zeeboer heeft er duidelijk zin aan en zijn tegenstanders hebben handen vol werk aan de lastige Jelle. Toch is de allereerste doelrijpe kans voor Kevin Peppels. Eigenlijk een 100% kans maar die wordt echter niet benut. Jelle Zeeboer zien we vervolgens twee keer over het Enter Vooruit doel schieten. Eén keer hoog over en in die tweede keer zeilt de bal maar net over de lat. Bij Enter Vooruit wordt regelmatig Kevin Peppels gezocht en de DVS defensie dient uiterst waakzaam te zijn met deze knaap. Ook Henri Knol dringt regelmatig lastig aan.

Bal op lat en Enter Vooruit op voorsprong
Zo rond de 23e minuut ziet het publiek een schot van Jelle Zeeboer net over doel gaan. Vervolgens wordt een schot van Wout Velten gesmoord en gaat er een link kopballetje van Wout Peppels maar net naast het DVS doel. Het spel wordt wat feller en het is Antonie Pijffers die dat moet bezuren met een gele kaart. Zo rond de 29e minuut heeft Lars van Wetering alle pech van de wereld hij ziet zijn inzet op doel eindigen op de onderkant van de lat! Dan zien we Isa Kiziler onderuit gaan en tevens nemen we een protesterende Kevin Peppels waar, ook hij krijgt een gele kaart voor gehouden. Dan vervolgens een zeer stevige schouderduw van Edmund Mijnheer. Dat levert Enter Vooruit in de 35e minuut vervolgens een vrije trap op die genomen wordt door Marco ter Weel en daaruit weet Kevin Peppels de 0-1 op het scorebord te brengen.
Rode kaart
Vlak daarna de nodige commotie omtrent de Enter Vooruit speler Ron Smit. Ron gaat op een gegeven moment wat onbeheerst de strijd aan met Lars Dekker, in ieder geval met een gestrekt been. Het gebeurt vlak voor mijn neus, hij raakt Lars niet maar als hij hem had geraakt… scheidsrechter Janssen houdt Ron Smit direct de rode kaart voor en vanaf minuut 36 staat Enter Vooruit met 10 man. Persoonlijk vond ik het een wat zware maatregel, niet in de geest van de wedstrijd. In de 40e minuut wederom een goede kans voor Kevin Peppels maar opnieuw weet hij de zaak niet af te ronden. De rust gaat in met een 0-1 voorsprong voor Enter Vooruit.
Dennis Folkers maar net gestuit
Direct na rust weet Jelle Zeeboer zijn maatje Isa Kiziler uitstekend op maat te bedienen, diens gevaarlijke inzet weet men aan de zijde van Enter Vooruit maar net te pareren. Daarna heel goed samenspel tussen Haico Epe, Jelle Zeeboer en Dennis Folkers. Middels een schitterende passeerbeweging weet Dennis Folkers bijna door te dringen tot de zestien van Enter Vooruit. Een overtreding is nodig om Dennis tot stilstand te brengen. Vervolgens zien we Lars van wetering tot twee maal toe op doel vuren echter zonder resultaat. Ook is er een vrije trap voor Enter Vooruit vanaf een gevaarlijke plek; de bal wordt echter hoog over geschoten door Wout Velten.
Marco ter Weel ter aarde
DVS wil hoe dan ook de gelijkmaker forceren en knokt voor iedere bal. De nummer 5 van Enter Vooruit en wel Marco ter Weel krijgt het dan even zwaar te verduren. Tot twee maal toe raakt hij licht aangetikt en heeft hij kennelijk last van zijn voet. Marco kan de strijd echter voortzetten. Vlak daarna is het aanvoerder Edmund Mijnheer die alert reageert met een lange trap op het doel van Enter Vooruit, hun doelman kwam met de schrik vrij.
Wissels
Vervolgens mocht ik een gevaarlijke kopbal van Wout Velten noteren en even later zagen we Kevin Peppels een vlammend schot lossen, een inzet die maar net over het DVS doel heen ging. Zo rond de 27e minuut van de tweede helft werd er aan DVS zijde gewisseld. Guido v.d. Belt en Jelle Zeeboer verlieten de arena voor Job Kuijpers en Michael Musa en even later werd er bij Enter Vooruit ook gewisseld. De moe gestreden Wout Velten werd vervangen door Jesse Pultrum.
Prima ingreep van Thodorie Velanas
Na een uitbraak van Enter Vooruit moet de DVS goalie Thodorie Velanas al zijn talenten aanspreken om een goede doelkans voor Enter Vooruit te elimineren. Thodorie slaagt daar glansrijk in en de thuisploeg kon opgelucht adem halen. Pakweg een viertal minuten later weet Michael Musa op wonderbaarlijke wijze nog een bal binnen te houden en even later is Job Kuijpers o zo dicht bij een Ermelose treffer. Enter Vooruit komt met de schrik vrij! Lars Dekker weet een corner te ontfutselen maar de corner van Isa Kiziler levert verder niets op. Heerlijk om te zien hoe Lars Dekker de strijd aangaat en zaken ontregelt.
DVS 2 op gelijke hoogte
In de 87e minuut wordt de DVS speler Vinh-Dat Ly gebracht voor een hard werkende Ryan Hok-A-Hin. DVS 2 voert de druk en het tempo nog een tandje verder op en dat leidt uiteindelijk tot succes. Het is Haico Epe die het spel op de wagen zet want middels zijn assist weet Michael Musa de Ermelose gelijkmaker te scoren, 1-1! In de absolute slotfase van het Bekerduel zien de toeschouwers ook nog Isa Kiziler onderuit gaan in het zestienmetergebied maar scheidsrechter Dhr. R. L. W. Jansen wuift alles weg, niets aan de hand. Niet veel later zit de reguliere speeltijd er definitief op en kunnen beide teams zich klaar maken voor de beslissende strafschoppenserie. Eigenlijk altijd een tombola.
Wout Velten
Zoals gezegd weet DVS 2 alle strafschoppen te benutten en dat gold ook voor de Enter Vooruit spelers Kevin Peppels, Henri Knol, Niels Gelkate en Matthijs Rozemuller. Marco ter Weel zag zijn strafschop gestopt door de DVS doelman Thodorie Velanas. Ook dat is voetbal. Ondergetekende genoot ondermeer van Wout Velten, de zoon van de legendarische Folkert Velten.
Goed gedaan Guido en Jelle!
Folkert Velten (Enter, 25 augustus 1964) is een oud-profvoetballer die vanaf het seizoen 1988/1989 tot en met seizoen 1997/1998 uitkwam voor Heracles Almelo, in die tijd regelmatig SC Heracles genoemd. In deze periode maakte hij in 377 officiële wedstrijden 221 doelpunten. Hij werd in zijn debuutseizoen gelijk topscorer van de Eerste Divisie en in 1994 werd hij zelfs tot beste speler van deze afdeling gekozen. Voor hij bij Heracles kwam speelde hij voor Enter Vooruit, op dat moment een club in de eerste klasse op zaterdag. Bij DVS genoot ik van Guido v.d. Belt en Jelle Zeeboer. Knap hoe die jonge knapen overeind bleven in deze Bekerstrijd. Wat had ik de invaller Job Kuijpers graag een doelpunt toegeschreven. Wat zat Job er dichtbij! Je hoorde de mensen op de tribune adem halen. DVS 2 van harte gefeliciteerd met deze Bekerprestatie.

Aad van Schaijk
_HPL5866