REMISE OP DE WERF

Ook in de tweede klasse krijg je niets voor niks. ZAC (Zwolse Athletische Club) vocht voor wat het waard was en Enter Vooruit had het misschien wat te gemakkelijk opgevat; hoe-dan-ook, 90 minuten en een tas vol gele kaarten verder stond het scorebord op 1-1 en dat was gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Enter Vooruit en ZAC uit Zwolle, hebben dus zaterdagmiddag op sportpark De Werf de punten gedeeld. Door de winst van de concurrentie moet Enter Vooruit echter wel een pas op de plaats maken op de ranglijst. Beide ploegen begonnen zeer afwachtend aan de wedstrijd, veel spelers achter de bal, geen risico en gokken op een misstap van de tegenstander. Dat gebeurde in de 9e minuut als ZAC slecht uitverdedigt en Ron Smit vanaf rechts de bal voorbrengt. Wout Velten is een stap te laat en kopt de bal langs. EV blijft wel de ploeg met het meeste balbezit, maar met name op het middenveld wordt slordig gespeeld. ZAC wint de duels, is vaak net een stap eerder en in de omschakeling krijgt de ploeg kansen.
In de 25e minuut is het raak voor de gasten. EV krijgt de bal niet weg en het is de snelle rechtsbuiten Boas Smit die vanaf zo’n 10 meter met een harde lage schuiver zijn ploeg op voorsprong brengt, 0-1. EV neemt daarna wel het initiatief, maar teveel spelers blijven onder hun niveau, het baltempo is te laag en ZAC blijft tot de rust gemakkelijk overeind. In de rust blijven Niels Getkate en Joël Scheper achter in de kleedkamer en kunnen voortijdig onder de gaatjes.
Thijs Rozemuller en Jesse Pultrum komen in de ploeg. De donderspeech van trainer Peter Schulte in de theepauze heeft effect. EV speelt met meer bevlogenheid, is scherper in de duels en gunt z’n tegenstander minder ruimte. In de 64e minuut komt EV langszij, met dank aan een slecht uitverdedigen bij ZAC. Kevin Peppels krijgt vrij baan kan alleen op de keeper af en blijft koel, 1-1. Daarna een open wedstrijd waarbij beide ploegen geen genoegen nemen met een puntendeling. Integendeel, het wordt een open wedstrijd met 100% kansen aan beide kanten en dat maakt de wedstrijd in elk geval voor het publiek weer aantrekkelijk. Ron Smit gaat naar de kant en wordt vervangen door Sander Jansen. In de 73e minuut pech voor EV als Wout Velten uit een vrije trap de paal raakt. Kansen zijn er daarna nog aan beide kanten en in de 93e minuut komt Boas Smit vrij voor Teun Nijhof. Tot opluchting van iedereen aan EV zijde, gaat de bal langs en blijft de stand uiteindelijk steken op 1-1.