Peter Schulte

Dinsdag j.l. heeft Peter Schulte aan de TC te kennen gegeven na dit seizoen zijn loopbaan als trainer te beeindigen. De vele uren, die hij als trainer besteedt, hebben hem altijd veel voldoening geschonken. Dat is ook nu nog het geval. Maar er zijn nog veel andere dingen die hij graag wil gaan doen, vandaar dit besluit dat na lang wikken en wegen is genomen.

Wij hopen dat we samen met Peter dit seizoen nog een passend einde kunnen geven.

TRAININGSPAKKENACTIE ! (update)

Update: er was wat onduidelijkheid over de kosten van de bedrukkingen.
Opdruk naam is € 3,50 (€ 7,- voor jas en broek), initialen zijn € 3,- per bedrukking.
In de webshop zal dit z.s.m. aangepast worden.

—————————————————————————————-

Ook dit jaar is er weer een trainingspakkenactie i.s.m. onze sponsor Teamsportfabriek.
Via deze link kunt u de trainingspakken bestellen:
https://vventervooruit.teamsportfabriek.nl/sinterklaas-actie
De kosten voor een juniortrainingspak bedragen € 25,- incl. btw.
De seniorenmaten zijn € 27,50 incl. btw.
Alle pakken worden voorzien van een gratis EV-logo
De meerprijs voor het opdrukken van initialen of naam zijn € 3,50
Let op: de levertijd bedraagt minimaal 5 werkdagen.

Eerst passen? dat kan!
Zaterdag 16 en 23 november tussen 9 en 12 uur in het wedstrijdsecretariaat!

 

Let’s play darts!

Ook in januari 2020 zal er weer een dartweekend worden gehouden op “Sportpark De Werf”. Net zoals vorig jaar wordt er op vrijdagavond “gedubbeld” en zal het enkeltoernooi op zaterdagmiddag plaatsvinden. Opgeven kan bij Henri Smit of Stefan Wolves, of via een e-mail aan info@entervooruit.nl. Doe dit snel want vol=vol! Kosten: beide dagen 5 euro p.p.

Henri Tijhuis overleden

Op zaterdag 9 november is Henri Tijhuis plotseling overleden in de leeftijd van 53 jaar.

Henri werd lid van Enter Vooruit in 1993. Na een aantal jaren in het 2e en 3e elftal gespeeld te hebben, kwam hij terecht in het toenmalige 6e, het elftal dat nu als 7e speelt. Sinds anderhalf jaar speelde hij in het 45+ team.  Deed echter het 7e een beroep op hem , dan was hij steeds bereid mee te spelen. Zo ook zelfs nog op 9 november.

Wij wensen zijn familie veel troost en kracht toe dit verlies te dragen.

Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 15 november van 18.30 tot 20.00 uur, aan huis bij de familie Tijhuis, de Akkers 12 te Enter.

De dankdienst voor zijn leven is op zaterdag 16 november om 10.30 uur in sporthal De Zomp. Aansluitend zal de begrafenis plaats vinden. Er is geen gelegenheid tot condoleren voor deze dienst.

Woensdag 27 november : Algemene ledenvergadering

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019

 

27 NOVEMBER 2019 AANVANG 19.30 UUR

 

A G E N D A

 1. Opening door de voorzitter
 2. Verslag vorige vergadering
 3. Mededelingen / Ingekomen stukken
 4. Jaarverslag Voorzitter
 5. Jaarverslag Voetbalzaken jeugd
 6. Jaarverslag Supportersvereniging
 7. Financiële verslagen + begroting 2019/2020
 8. Verslag commissie kascontrole
 9. Benoeming commissie kascontrole

P A U Z E

 1. Huldiging jubilarissen
 2. Bestuursverkiezing
 3. Rondvraag
 4. Sluiting.

 

 BESTUURSVERKIEZING

Martijn Bouw en Wim Getkate zijn aftredend en herkiesbaar.

Jeroen van de Maat en Joep Mennegat zijn aftredend en niet herkiesbaar. Beide vacatures zijn vacant.

Eventuele tegenkandidaten kunnen tot 8 x 24 uur voor aanvang van de vergadering bij de secretaris worden ingediend. Aanbevelingen dienen door tenminste 15 stemgerechtigde leden te worden ondertekend. Tevens dient een bereidheid verklaring, inclusief motivatie, van de betreffende kandidaat te worden bijgevoegd.

 

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

FLETS E.V. DOET ZICHZELF DE DAS OM.

De druiven waren zuur afgelopen zaterdag op het sportpark De Werf na de match tussen Enter Vooruit en het bezoekende W.V.F. In een wedstrijd waarin E.V. nauwelijks initiatieven toonde en het Enterse spel ronduit erg matig was, ging tegenstrever W.V.F. in de slotminuten zowaar met de bloemen lopen, terwijl het voetbal van de gasten uit Zwolle, zo mogelijk nóg treuriger was. De gasten, die voor winst moesten gaan om de eerste periodetitel binnen te hengelen, leken 90 minuten met maar één credo in het achterhoofd te voetballen: “niet verliezen in Enter”. Dat die instelling óók nog een Zwolse driepunter opleverde, mocht de ploeg van coach Peter Schulte zichzelf zwaar aantrekken, 0-1.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Zowel Enter Vooruit alsook W.V.F. willen dit seizoen bivakkeren in de top van de 2e klasse H. Beide ploegen lijken na een derde van de voetbaljaargang ook te kunnen rekenen op dat plekje. Maar wat de zwart-witten en blauwhemden afgelopen zaterdag hun supporters voorschotelden, leek nou niet bepaald de illusie te wekken dat dát allemaal met goed voetbal gepaard zal gaan. Enter Vooruit was zo’n beetje de hele match de bovenliggende ploeg, maar toonde zich in en rond “de zestien van” blauw en wit een trouwe viervoeter die wél blaft, maar niet bijt. Vóórin was het balverlies bij E.V. in de eerste helft schrijnend en als er al eens een doelrijpe mogelijkheid zich aandiende, was de felheid om zo’n kans om te zetten in klinkende munt, in geen velden of wegen te bekennen. Zwart-wit liet het allemaal maar wat begaan in de veronderstelling dat ’t veldoverwicht wel op één of andere manier een doelpunt zou opleveren. Bij W.V.F. was het resultaat afgelopen weekeinde helemaal heilig. De equipe van trainer-coach Marcel van der Steege leek van acquit af te willen stevenen op een bloedeloze 0-0. De Zwollenaren, toch niet voor niks trotse koploper, leefden hoogstwaarschijnlijk in de veronderstelling dan medekanshebbers op dat periodemetaal, Hulzense Boys en Sparta Enschede, hun wedstrijden verliezend zouden afsluiten en dat een remise in Enter voldoende zou zijn voor het eerste toetje van ’t seizoen. Pas in minuut 43 was er het eerste teken van leven vanuit Zwolle, toen Max Goudbeek z’n hielen liet zien aan de Enterse defensie (die tot dat moment nog helemaal niks had weggegeven), maar de knikker naast de kooi van doelwachter Teun Nijhof prikte.
Na wisseling van speelhelft hetzelfde beeld op De Werf. E.V. méér in balbezit en ook méér wil om er de volle winst uit te slepen, de opponent uit de Overijsselse hoofdstad nog immer met veel volk achter de bal en hopen op een gouden tegenstoot. Coach Schulte had in het kleedlokaal besloten om op z’n middenveld wat meer manschappen te posteren en met twee aanvallers te gaan spelen. Het bleek een ongelukkig besluit te zijn. Was E.V. vóór de thee nog enkele keren dreigend en moest W.V.F.-keeper Mike te Wiele nog tot drie keer toe de meubelen redden, in het tweede bedrijf bleven de aanvallende bedoelingen van de zwart-witten steken in wazige bedoelingen. E.V. kwam nauwelijks nog piepen voor het kot van Te Wiele en in het Enterse kamp was het hopen op een 18-karaats oprisping van één der acteurs. Die doeltreffende opwelling kwam er, maar dan wel aan de overzijde, nadat even daarvoor W.V.F.-invaller Lucas Velner al een rollertje tegen de doelpaal had zien rollen. Volstrekt onnodig balverlies op het Enterse middenrif, Hessel Berends ging op links vliegen en Max Goudbeek kopte W.V.F. naar de winst en zowaar óók nog (bleek achteraf) naar de eerste periodetitel.
In Enter werd er echter niet lang nagepraat over de zaterdagse strijd tussen de lijnen. Al vlot na afloop was daar het ontstellende bericht dat Henri Tijhuis (53 jaar), speler van het 7e elftal van zwart en wit deze middag na een hartstilstand was overleden. Eens te meer bleek dat voetbal gewoon een bijzaak is in dit leven en dat puntengewin dan wel puntenverlies, maar onnozele perikelen zijn van een zaterdagse middag.

 

E.V. MOET MET REMISE GENOEGEN NEMEN

Een dubbel gevoel zweefde  na de 90 minuten voetbal  tussen Be Quick ’28 en Enter Vooruit door beide kleedlokalen. Opluchting en teleurstelling vochten onder de dampende douches, wederzijds om voorrang. De Zwollenaren zagen in de laatste minuut van de zuivere speeltijd een 1-0 voorsprong verdampen naar een remise en in het Enterse kamp was het puntgewin nog een pleister op de wonde, nadat de equipe van coach Peter Schulte wellicht in de voorgaande anderhalf uur meerdere keren de volle winst naar zich toe had kunnen trekken. Toen de nabeschouwingen begonnen bleek het gelijke spel toch min of meer de juiste afspiegeling van het hele zaterdagse gebeuren, 1-1.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Het was in elk geval niet al te best wat de acteurs hun supportersschare voorschotelden op het Zwolse sportpark aan het Stadionplein 25 . De thuisploeg van trainer-coach Edwin van Nijen voetbalde wat secuurder dan de gasten uit Enter, maar de zwart-witten van oefenmeester Schulte roffelden zich in de tweemaal drie kwartier meerdere en betere doelrijpe kansen bijeen dan hun rood-zwarte opponenten. Omdat de Enternaren niet nauwkeurig en zeker niet fanatiek en agressief genoeg waren voor de kooi van doelwachter Eser Elmali, verzandde elke mogelijkheid in goede bedoelingen. Al in minuut 3 leek het “belcanto” te gaan spelen voor de gasten uit Enter, toen Marco ter Weel vanuit het eigen achterland furieus aan de linkerkant opstoomde en z’n inzet zag stranden op het uitgestoken been van keeper Elmali. Een opmaat voor een leuke voetbalmiddag, zo ging men er bij het meegereisde Enterse volk maar gevoeglijk vanuit, maar die vlieger ging slechts gedeeltelijk op. E.V. bleef weliswaar de betere mogelijkheden uit de kuiten toveren, kreeg halve en hele kansen om op voorsprong te geraken, maar aan zwart-witte zijde vergat men om die trekker dan ook maar eens stevig over te halen. Zonder goals ging het hele gezelschap naar de klaarstaande thee. Ook in deel twee bleef het vooreerst een veel te gezapig schaakspel. De thuisclub koesterde meer en meer het punt en bij E.V. wist men geen beslissende bressen te slaan in de sterke Zwolse defensie. Bij Enter Vooruit besefte men zaterdag veel te weinig dat er met méér aanvalslust en zeker met méér durf een driepunter te halen was in de Overijsselse hoofdstad. Ook de mannen van Schulte gaven defensief niks weg en daardoor leek een bloedeloze 0-0 als eindverdict aan de einder op te lichten. Echter, een wat laconiek ingrijpen in het Enterse garnizoen bracht in de 84e minuut plotseling, als uit het niets, de Zwollenaren op voorsprong. De rappe invaller Kelvin Smits geloofde als één van de weinigen in een ietwat te harde dieptepass vanuit het defensieve Zwolse compartiment, hield het ronde leder binnen de lijnen, slingerde de bal voor het doel waar Sertac Yilmaz z’n rechter pantoffel onder de bal zette. Doelman Teun Nijhof ranselde vooreerst de bal uit z’n heiligdom, maar toen na beroerd Enters uitverdedigen, het speeltuig wederom voor de voeten van Yilmaz geraakte, trok de knikker een schroeiend spoor door het luchtruim en kwam pas tegen de netten tot stilstand, 1-0. Plotseling kreeg men in het Enterse kamp ’t besef dat een thuisreis met nul punten in de koffer, heel dichtbij was. Schulte gooide er nog een aanvallende wissel tegenaan, de schaakstukken werden ingeleverd voor voetbalschoenen en zowaar ging het jandorie nog hevig branden voor het kot van keeper Elmali. De Zwolse goalie leek in die slotfase een inktvis met zeven tentakels. Knallende kopstoten van de invallers Dennis Bolink en Sander Jansen graaide de doelwachter op verbluffende wijze uit zijn kooi, knoerharde schuivers werden van de Zwolse doellijn getrapt vóórdat de bal in de touwen zou verdwijnen en toen het klokje van de uitstekende leidende referee John Schumer uit Vriezenveen richting de eindstreep kroop, was daar dan toch nog de 1-1. Halfslachtige kopbal in de Zwolse stellingen, een attente Kevin Peppels die, met een aanstormende doelman Elmali,  de tegenwoordigheid van geest behield en alsnog de verdiende gelijkmaker in de netten schoof.

REMISE OP DE WERF

Ook in de tweede klasse krijg je niets voor niks. ZAC (Zwolse Athletische Club) vocht voor wat het waard was en Enter Vooruit had het misschien wat te gemakkelijk opgevat; hoe-dan-ook, 90 minuten en een tas vol gele kaarten verder stond het scorebord op 1-1 en dat was gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Enter Vooruit en ZAC uit Zwolle, hebben dus zaterdagmiddag op sportpark De Werf de punten gedeeld. Door de winst van de concurrentie moet Enter Vooruit echter wel een pas op de plaats maken op de ranglijst. Beide ploegen begonnen zeer afwachtend aan de wedstrijd, veel spelers achter de bal, geen risico en gokken op een misstap van de tegenstander. Dat gebeurde in de 9e minuut als ZAC slecht uitverdedigt en Ron Smit vanaf rechts de bal voorbrengt. Wout Velten is een stap te laat en kopt de bal langs. EV blijft wel de ploeg met het meeste balbezit, maar met name op het middenveld wordt slordig gespeeld. ZAC wint de duels, is vaak net een stap eerder en in de omschakeling krijgt de ploeg kansen.
In de 25e minuut is het raak voor de gasten. EV krijgt de bal niet weg en het is de snelle rechtsbuiten Boas Smit die vanaf zo’n 10 meter met een harde lage schuiver zijn ploeg op voorsprong brengt, 0-1. EV neemt daarna wel het initiatief, maar teveel spelers blijven onder hun niveau, het baltempo is te laag en ZAC blijft tot de rust gemakkelijk overeind. In de rust blijven Niels Getkate en Joël Scheper achter in de kleedkamer en kunnen voortijdig onder de gaatjes.
Thijs Rozemuller en Jesse Pultrum komen in de ploeg. De donderspeech van trainer Peter Schulte in de theepauze heeft effect. EV speelt met meer bevlogenheid, is scherper in de duels en gunt z’n tegenstander minder ruimte. In de 64e minuut komt EV langszij, met dank aan een slecht uitverdedigen bij ZAC. Kevin Peppels krijgt vrij baan kan alleen op de keeper af en blijft koel, 1-1. Daarna een open wedstrijd waarbij beide ploegen geen genoegen nemen met een puntendeling. Integendeel, het wordt een open wedstrijd met 100% kansen aan beide kanten en dat maakt de wedstrijd in elk geval voor het publiek weer aantrekkelijk. Ron Smit gaat naar de kant en wordt vervangen door Sander Jansen. In de 73e minuut pech voor EV als Wout Velten uit een vrije trap de paal raakt. Kansen zijn er daarna nog aan beide kanten en in de 93e minuut komt Boas Smit vrij voor Teun Nijhof. Tot opluchting van iedereen aan EV zijde, gaat de bal langs en blijft de stand uiteindelijk steken op 1-1.

EV WINT TOPPER!

Het was een prachtige voetbalmiddag, met een wedstrijd gespeeld op het scherpst van de snede, daar op Sportpark De Rohorst in Den Ham, maar toen aan het eind van het verdict de kruiddampen waren opgetrokken, was het Enter Vooruit, dat met de drie punten onder de arm richting klompendorp toog en zich daardoor had genesteld op de koppositie van de tweede klasse H.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Uiterst goede zaken dus voor Enter Vooruit. Door een 0-3 zege op koploper VV Den Ham pakt Enter Vooruit nu de koppositie, samen met Hulzense Boys. Man of the Match werd Kevin Peppels. De frêle spits van Enter Vooruit scoorde een hattrick en was bij tijd en wijle ongrijpbaar. In de 20e minuut kwam EV op een 0-1 voorsprong. Een schitterende aanval van EV, ging aan de openingstreffer van Kevin Peppels vooraf. Het was Ron Smit die niet zelfzuchtig was, zijn medespeler op maat bediende en die scoorde fraai de openingstreffer. Beide ploegen gingen daarna gelijk op. Den Ham had in Kevin Ruiterkamp de meest gevaarlijke man, maar de defensie van EV stond goed, gaf weinig weg en speelde compact, met als altijd de betrouwbare sluitpost Teun Nijhof achter zich wetend, die ook vanmiddag weer fabelachtige reddingen op zijn conto kon bijschrijven.
Den Ham speelde fysiek, zocht soms de grenzen op, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Lennart Fledderus uit Steenwijk hield het spel goed in de hand. Tot de rust bleef de stand 0-1 en heel meegereisd Enter was ervan overtuigd dat hier vanmiddag niet verloren hoefde te worden, maar ook, dat de strijd nog lang niet gestreden was. Na de thee een zelfde spelbeeld. Enter Vooruit met wat meer spelers achter de bal, controlerend op het middenveld en telkens de snelle spitsen aan het werk zettend. Het hele elftal van trainer Peter Schulte knokte voor wat het waard was en daardoor kwam EV In de 63e minuut verdiend op 0-2. Een mooie pass van Henri Knol en Kevin Peppels scoorde zijn tweede doelpunt van deze middag. In de resterende 20 minuten gaf Den Ham wel gas, nam meer risico, speelde achterin één op één, maar echt gevaarlijk konden de gastheren niet worden. EV bleef op counter gevaarlijk en in de laatste minuut scoorde Kevin Peppels zijn derde treffer. 0-3. Een mooie opsteker voor de jonge spits met zijn zwart-witte companen.