Vacature: Technisch Coördinator Jeugd

Vacature

Technisch Coördinator Jeugd

Voetbalvereniging Enter Vooruit

 

Voetbalzaken Jeugd is vanaf seizoen 2019/2020 op zoek naar een enthousiaste Jeugdcoördinator.

 

Functieprofiel:
Wij zijn op zoek naar een persoon die aantoonbaar ervaring heeft in het (amateur)voetbal, bij voorkeur in de jeugd. Hij/zij moet in het bezit zijn van een trainersdiploma of diploma voor TJC.

Je vindt het leuk om samen te werken met de vele verschillende personen en onderdelen van onze vereniging. En daarnaast ben je in staat om zuivere afwegingen te maken tussen de belangen van verschillende teams.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je werkt volgens het jeugdbeleidsplan van Enter Vooruit en draagt dat ook actief uit;
 • Je ziet toe op de uitvoering van het jeugdbeleidsplan en draagt voorstellen aan ter verbetering van dit plan;
 • Je hebt zitting in de Jeugd Technische Commissie en toont hierbij initiatief v.w.b. indelingen per team / lichting en zorgt dat concepten tijdig gereed zijn;
 • Je hebt zitting in de maandelijkse vergaderingen van Voetbalzaken Jeugd;
 • Je creëert samenhang in de werkwijze van de verschillende lichtingen;
 • Je werft en evalueert kader, bezoekt hiervoor trainingen en wedstrijden;
 • Je beoordeelt de coördinatoren lichtingen op inhoud trainingen en begeleiding van het team;
 • Je bent een klankbord voor de trainers/leiders omtrent voetbalzaken;
 • Je draagt zorg voor een duidelijke communicatie bij de doorstroming van jeugdleden naar een hogere leeftijdsgroep;
 • Je organiseert scholingsactiviteiten voor trainers/leiders en stimuleert deze tot het volgen van opleidingen/cursussen;
 • Je organiseert overleg tussen de jeugdcoördinator en coördinatoren lichtingen;

 

Herken jij je in bovenstaande profiel en wil jij graag de uitdaging aan gaan om samen de jeugd opleiding van v.v. Enter Vooruit verder te verbeteren, stuur dan je CV en motivatie naar: voetbalzakenjeugd@entervooruit.nl
Wil je eerst meer informatie, stuur dan ook even een mail naar bijgaand emailadres en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

 

GELUKKIG PUNTJE.

Nadat een natgrauwe ochtend haar mistig gewaad over het dorp had gelegd, lukte het Enter Vooruit zaterdagmiddag maar niet om met hartverwarmende match op de kunstgrasmat van het sportpark De Werf, het zonnetje te laten doorbreken. Met ouderwets vechtvoetbal in werkmansstijl én een doelman Teun Nijhof, die zaterdag een kop of drie boven de rest uitstak, peurde E.V. nog een remise uit de strijd tegen opponent Hierden, 1-1.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Het was in Enter vooreerst drie kwartier lang een waar kansenfestival waarin twee ploegen verzeild raakten. Binnen een handvol minuten stonden beide doelwachters al oog in oog met een “vijandige” aanvaller. Aan Hierdense zijde stuurde routinier Edmund Mijnheer met een snijdende pass kompaan Donovan Bock de eenzaamheid in, maar keeper Teun Nijhof was voor de eerste keer baas in een één-tegen-één duel en een minuut verderop hield aan de overzijde spuitpost Nick Grootkarzijn de plotsklaps voor hem opduikende Henri Knol van juichen af. Dat was het begin van een eerste helft waarin het keer op keer brandalarm was in beide strafschopgebieden. Vooral bij standaardsituaties zag de defensie van E.V. er veelal blasé uit en te vaak dat het lief was glipte er een roodhemd “zomaar” door de Enterse stellingen. E.V. moest in het eerste kwart van de strijd met twee woorden spreken, maar kwam als uit het niets ineens op 0-1. Hierdenaar Laurens Brouwer wilde in z’n eigen “zestien” voor rigoureuze opruiming zorgen, maar hij knalde het ronde speeltuig pontificaal tegen E.V. ’s middenvelder Jesse Pultrum op, waarna de bal als een bom insloeg naast een verbouwereerde Grootkarzijn, 0-1. Met die onverwachte meevaller kreeg Enter Vooruit ook ineens meer aandelen in de debatten. Het zelfvertrouwen in de Enterse rangen nam toe en als Ron Smit na 35 minuten, moederziel alleen voor Grootkarzijn, de 2-0 had binnengeschoven, was een driepunter al in nevelen aan de horizon verschenen. Nu echter redde de Hierdense goalie met een katachtige reflex en lag vier minuten later de gelijkmaker in het Enterse mandje. Slapende zwart-witte lieden bij een Hierdense inworp en Jeroen Spoelstra, die eerder in de match nog Teun Nijhof op zijn gang naar het doel vond, duwde nu wel de knikker langs de lange keeper, 1-1.
Na de wisseling van speelhelft was het gebeurd met de Enterse koopman. De gasten kregen de lichte storm, die over De Werf raasde, ietwat in de rug en gingen veel beter om met de stevige bries dan de thuisploeg. Het Enterse gezelschap kwam aan de waggel en zwijnde al na vijf minuten toen Dylan Siemerink, een korte wijle volledig het Noorden en meteen óók het Zuiden kwijt, en de bal onverholen tegen z’n eigen doellat veegde. Er kwam twijfel in de zwart-witte rangen en de bezoekers bouwden aan een fors veldoverwicht. Gek genoeg bleven nu, in tegenstelling tot het eerste bedrijf, grote kansen uit. Maar de terugval van Enter Vooruit kon niet met een licht schouderophalen afgedaan worden. Het was achterin somtijds een nerveuze bedoening – in een oerwoud kan het na een tropische regenbui niet onrustiger zijn – en van een behoorlijke aanvalsopbouw, dat toch normaliter tot de geijkte leerstof gerekend mag worden, was al helemaal geen sprake. Bij Enter Vooruit gaf men echter wel alles wat nog in het vege lijf zat om de remise over de finish te slepen en toen arbiter van dienst Pascal Souhuwat uit Eelderwolde, die de zaak met z’n assistenten langs de zijlijn tot een kundig einde leidde, voor de laatste maal op zijn hoorn blies, stak E.V. toch het bijbehorende punt maar stiekem in de binnenzak. Over een week, als het wereldrad weer zeven dagen verder heeft gedraaid, wacht de volgende opgave. Go Ahead Kampen komt dan richting Enter om de degens met de plaatselijke zwart-witten te kruisen.

 

IN HERFSTACHTIG DECOR NAAR WINST.

Met regen, hagel, sneeuw en een waterig zonnetje in de lucht plus een bijbehorende Noordwester storm die over het Burgemeester Dekker sportpark in Dronten raasde, kon het alle kanten op met het weer afgelopen zaterdagmiddag, Dito waren de verrichtingen van de voetballende acteurs binnen de lijnen. Een dramatisch spelend Enter Vooruit zorgde vóór de theepauze voor bedenkelijke gezichten aan Enterse zijde. Een eveneens tranentrekkend voetballend A.S.V. Dronten in het tweede bedrijf, deed het kwartje toch nog naar de zwart-witte kant vallen. E.V. vertrok in extremis óók nog met hallucinerende cijfers uit de polder, 1-4.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Bij Enter Vooruit zat er in de eerste drie kwartier geen enkele kleur in de dag. Nauwelijks uitgespeelde kansen van een vuurlinie die niet in beeld was, een dolend en waggelend middenveld en een defensie die zoveel ruimte weggaf dat het zenuwachtige tandengeklepper in de Enterse dug-out tot in Biddinghuizen te horen moet zijn geweest. Het was louter en alleen aan een meesterlijk opererende doelwachter Teun Nijhof te danken dat E.V. nog met enig hoopvol perspectief tijdens het schaftkwartier in ‘t kleedlokaal zat. Met gevaar voor eigen leven stortte de Enterse sluitpost zich tot driemaal toe voor de doorgebroken Drontenaren Maxim van der Meer (tijdens de winterpauze overgekomen van PEC Zwolle), Jodi de Boer en de rappe linkerspits Willem Jelle Bos. Het gehannes op de Drontense kunstgrasmat hield méér risico in dan verantwoord was. E.V.’s oefenmeester Peter Schulte had zich een half uur zitten opvreten van ellende en greep toen alsnog in. Dylan Siemerink kwam binnen de lijnen en zwart-wit ging over op een andere tactiek. Veel zoden zette het vooreerst niet aan de dijk. Sterker nog, opnieuw verdedigend geklungel leverde, de op dat moment verdiende 1-0 op voor de thuisploeg. Bas Maljaars stond aan het eind van een rappe combinatie door het Enterse middenrif en volleerde A.S.V.D. naar de voorsprong.
De penetrante regengeur dampte in het Enterse schaftlokaal uit de doorweekte tricots toen kapitein Schulte met stemverheffing begon aan een bloemlezing wat er zoal mis was aan de voorbije drie kwartier. Wat daar allemaal over de hoofden der acteurs in een zwart en wit tenue is neergedaald, is koffiedik kijken, feit was dat na hervatting de gaten in het Enterse verdedigingsblok behoorlijk waren dicht geplamuurd. Ook in het offensieve compartiment trok men jandorie plotsklaps een ander register open en binnen een kwartier waren de bordjes verhangen op het sportpark vernoemd naar de voormalig burgemeester van Hattem, Elburg en Dronten, ofwel Cornelis Dekker (Zuid Beijerland 1938). Wout Velten en Henri Knol profiteerden van Drontense laksheid bij een hoekschop (Ron Smit kopte E.V. uit de voorzet naar gelijke hoogte) Jesse Pultrum (twee minuten daarvóór binnen de lijnen gebracht) slingerde zich voorbij alles en iedereen, pegelde de bal op de paal, waarna Wim Oosthoek de terugspringende knikker in het groen-witte dak van het doel joeg, 1-2. Nauwelijks drie minuten verderop liet E.V. de definitieve knock-out al liggen toen Jesse Pultrum en Henri Knol eerst als een mes door de zachte boter sneden, maar alleen voor doelman Klaas Koster, in eendrachtige ongewilde samenwerking, de zaak naar de Filistijnen hielpen. In Dronten zag men een wijle zwarte sneeuw. Maar in plaats van spijkers met koppen te slaan, liet E.V. de groenhemden opnieuw in de wedstrijd komen en kon A.S.V.D. nog op jacht naar een eventuele gelijkmaker. Invaller Mark Breukink hielp met een gouden invalbeurt ervoor dat men toch nog vrij kon doorademen in het Enterse kamp. Teun Nijhof zorgde met z’n zoveelste ’18-karaats-redding” dat een verwoestende uithaal van Maxim van der Meer via z’n vingernagels tegen de dwarslat spatte en in de tegenaanval kreeg Breukink het leder voor de eerste maal in z’n bezit, draaide alle kranen van zijn reservoir wijd open, zette het op een lopen en werd pas ingehaald toen ie de bal al tegen de netten had laten ploffen, 1-3. E.V. was dus alsnog op weg naar de winst en Schulte zat voor het eerst deze druilerige middag, gerust, als een luis op een kam, op z’n stoeltje aan de zijlijn. Mark Breukink liet in de slotminuut nog even sportief weten dat een hernieuwde basisplek met rood potlood op zijn kalender staat omcirkeld, door de eindstand naar een definitieve 1-4 te tillen.

AH CLUBFUNDACTIE-> PRIJSUITREIKING

Donderdagavond werd bij AH Enter de actie met de fanartikelen officieel afgesloten. De leden die de meeste muntjes hebben verzilverd zijn nog eens extra in het zonnetje gezet met een mooie waardebon. Sven Altink had de meeste, Bram Nijland eindigde als tweede en Youp Veld als derde.
Ook werd een cheque uitgereikt aan v.v. Enter Vooruit, immers voor elk geupload muntje stroomde een dubbeltje in de clubkas. De eindstand was een prachtig bedrag: 2866,30 euro!

Update: Vervanging Pupillenveld vanaf 25 maart

Vanaf maandag 25 maart zal het pupillenveld worden vernieuwd met oa. een nieuw kunstgrasveld. Hierdoor zullen we de komende 2-3 weken niet kunnen beschikken over het pupillenveld.

Verschuiving trainingen:

Maandag: JO11-1, MO15-1 en Vr1 naar veld 1

Dinsdag: Welpen en JO9-1 naar veld 4B

Woensdag: s middags alles op veld 4 en 1. s Avonds MO13-1/MO15 en Vr1 naar veld 1

Donderdag:JO8/JO9 en JO9-1 naar veld 4B (samen met JO11-1) en EV4+5 naar veld 4B (samen met senioren)

We moeten de komende weken even rekening houden met deze onderbezetting van trainingsvelden en hopen dan ook op ieders begrip. We houden jullie op de hoogte van de voortgang van deze ingreep.
Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan even contact op met voetbalzakenjeugd@entervooruit.nl

De wijzigingen v.w.b. de indeling van de jeugdwedstrijden zullen ’s morgens op het publicatiebord bij Enter Vooruit worden gecommuniceerd.

Ook zaterdag fanartikelen ophalen bij AH

A.s. zaterdag 9 maart tussen 10 en 16 uur kunnen mensen die hun gespaarde fanartikelen nog niet hebben opgehaald, nogmaals terecht bij Albert Heijn Enter.
Neem wel even je persoonlijke mail van ClubFund mee.

Herman Egbers winnaar klaverjastoernooi Enter Vooruit

Afgelopen vrijdag werd het jaarlijkse klaverjastoernooi georganiseerd bij Enter Vooruit. Dit jaar was er een record aantal deelnemers. Liefst 28 klaverjassers gingen de strijd aan in de kantine op De Werf. Vooraf waren de ‘messen geslepen’, want er was ook een hele afvaardiging klaverjassers uit RIjssen. Het spreekwoord ‘geluk is met de domme’ was deze avond van toepassing, want uit de statistieken bleek dat de Rijssenaren een hoger gemiddelde hadden dan de Enterse deelnemers.

Uiteindelijk ging Herman Egbers met de beker aan de haal en kijken we terug op een mooie klaverjasavond. De winnaar van de vorige editie, Henk Nijmeijer, kon de druk niet aan en eindigde dit jaar op de laatste plek. Hieronder een overzicht van de scores per deelnemern.

 

1 Herman Egbers 7922
2 Jan Willem Poortman 7714
3 Gerrit Poortman 7662
4 Wieger Markvoort 7424
5 Jeroen Brunnenkreef 7417
6 Martin Langenhof 7301
7 Marijn Schuitemaker 7136
8 Arend Heuten 6858
9 Willem Pongers 6791
10 Wouter Langenhof 6675
11 Rob van der Spek 6670
12 Tjeerd schuitemaker 6610
13 Jan Spenkelink 6409
14 Bjorn Heering 6403
15 Herbert Markvoort 6343
16 Gerrit Bouw 6266
17 Engelbert Schuitemaker 6254
18 Erwin Bloemendaal 6187
19 Gerben Welink 6177
20 Guus Zwoferink 6003
21 Benny Rikkert 5935
22 Pieter van der Hoeven 5919
23 Henk Welink 5886
24 Wim Markvoort 5873
25 Henk Mennegat 5654
26 Jelle Schuitemaker 5514
27 Mans van Brussel 5152
28 Henk Nijmeijer 4679

Enter Vooruit 2 bekert verder

Enter Vooruit 2 speelde zaterdag 2 maart in de achtste finales van de beker op de Koerbelt tegen Excelsior’31 2.

Het was een spannende wedstrijd met twee ploegen die voor de overwinning gingen.  Excelsior’31 had het betere voetbal, maar Enter Vooruit kon met een flinke dosis werklust gelijke tred houden.

In de eerste helft waren er wel wat kansen aan beide zijden, doch het net werd niet gevonden.

In de 51-ste minuut kwam Enter Vooruit op voorsprong vanuit een corner.  Excelsior drong daarna sterk aan en was soms dicht bij de gelijkmaker.  De verdediging van Enter Vooruit stond echter goed of de keeper, Robert Velten, stond een goal voor de roodwitten in de weg. Aan de andere kant waren er kansjes bij de spaarzame uitvallen van Enter Vooruit, doch gescoord werd er niet meer.

Door deze overwinning plaatst Enter Vooruit 2 zich voor de kwartfinales!

Andere teams die zich geplaatst hebben zijn: Sparta Nijkerk 2, RKZVC 2, Vogido 2 en Vroomshoopse Boys 2. De volgende wedstrijden moeten nog gespeeld worden: AZSV 3 – RKHVV 3, DVS’33 2 – DZC’68 2 en SDV 2 – RKHVV 2.