#allehandenachterEV

Zaterdag vindt de laatste en waarschijnlijk ook de belangrijkste competitiewedstrijd voor het 1e plaats in Hulsen. Om met zo veel mogelijk mensen onze jongens aan te moedigen heeft de Supportersvereniging Enter Vooruit een bus geregeld. De bus vertrekt om 13:45 uur. Opgeven verplicht en kan via een bericht aan svev@live.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vol = vol!

AVG bij Enter Vooruit

Het is de laatste tijd ontzettend veel in het nieuws: privacygegevens die gehackt of doorgespeeld worden en datalekken die plaatsvinden bij grote bedrijven. Daarom heeft men een nieuwe wet in het leven geroepen, die op 25 mei 2018 van kracht wordt. Dit wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd, ook wel bekend als GDPR. Ook sportverenigingen hebben te maken met belangrijke data, waar op een zorgvuldige manier mee moet worden omgegaan. In dit artikel willen wij u alvast kennis laten maken met deze nieuwe wetgeving.

Wat veranderd er?

Eigenlijk is deze vraag simpel te beantwoorden. Burgers (in ons geval onze leden) krijgen meer rechten omtrent hun privacygegevens. Hierbij moet u denken aan de kennisgeving welke gegevens verzameld zijn, hoe lang deze gegevens bewaart worden, met welk doel deze verzameld worden en aan welke derden (mocht dit van toepassing zijn) deze gegevens worden verstrekt. Daarnaast heeft men de mogelijkheid de gegevens te wijzigen of zelfs te laten verwijderen.

Welke maatregelen treft Enter Vooruit?

Vanuit de nieuwe wetgeving vloeien een aantal noodzakelijke veranderingen voort. Enter Vooruit is druk bezig in kaart te brengen welke veranderingen er zo snel mogelijk gerealiseerd kunnen worden. Voor dit proces is een stappenplan beschikbaar gesteld door de KNVB, welke Enter Vooruit volgt. Wij hopen u in de aankomende tijd van meer informatie omtrent deze veranderingen te kunnen voorzien.

Waar kan ik terecht voor vragen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u onze club helpen in het proces rondom de nieuwe wetgeving? Neem dan contact op met een van de onderstaande personen:

Wim Getkate (penningmeester@entervooruit.nl)

Adriaan ter Steege (ledenadministratie@entervooruit.nl)

Trainer JO15

Als Voetbal Zaken Jeugd zijn we blij bekend te mogen maken dat we Tjerja-Dave Knaken toe hebben mogen voegen aan onze trainersstaf. Tjerja is een professioneel voetbaltrainer met veel veldervaring. Hij heeft een eigen voetbalbedrijf en is tevens vakleerkracht bewegingsonderwijs en conditietrainer.
Tjerja werkte in het verleden als jeugdtrainer bij o.a. FC Emmen en voor FC Utrecht (On Tour).
Hij brengt dus veel voetbal knowhow binnen de club. Tjerja zal komend seizoen verantwoordelijk zijn voor de lichting JO15, daarnaast zal hij op dinsdag de circuittrainingen leiden.

E.V. GOED OP WEG NAAR ZINDEREND SLOT

Het schuttersgilde in de 2e klasse H van het district Oost, kwam afgelopen zaterdag nog eens rigoureus uit haar pijp gekropen. Het aanvallende deel der troepen gaf er in de voorlaatste ronde van de huidige voetbaljaargang nog eens deftig een flinke lel op. Maar liefst 42 keer (in slechts 7 duels) werd op diverse velden de trekker genadeloos overgehaald. Bij Enter Vooruit, thuis tegen Blauw Wit ’66, deed men vrolijk mee in de optocht, 6-1.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Daar waar de zon vooreerst nog een sluimerdag had genomen, knalde het vuurwerk op de Enterse Werf al in alle hevigheid nog vóórdat de bal ook maar één omwenteling had gemaakt. De jeugd van E.V. liet Oudjaarsnacht herleven en jandorie, óók binnen de lijnen ging het acquit “van dik hout zaagt men planken”. Binnen het kwartier verkwanselde het trio Henri Knol, Wout Velten en Ron Smit kansen van-heb-ik-jou-daar. Oók aan de overzijde kreeg Blauw Wit, misschien wel de beste kans van de eerste helft, maar Gijs Klein Nagelvoort pegelde een mogelijkheid om van te rillen naar de Filistijnen. De Holtenaren, met een dreigende gang richting 3e klasse voor de deur, speelden sowieso in de eerste drie kwartier verkwikkend en positief voetbal. Bij Enter Vooruit was het veelal te slordig in de combinatie, kwam men weliswaar ettelijke keren dreigen voor de Holtense kooi, maar zag daar de jonge doelwachter Maurits Beldman naar grote hoogten groeien. Pal voor rust kon echter de feestmuziek worden ingezet. Sietse Velten trok een streep naar naamgenoot Wout en via tussenstation Ron Smit kopte Henri Knol de thuisclub naar de 1-0 ruststand.
Hoogstwaarschijnlijk had men in het Enterse kleedlokaal tijdens de schaft een pittig gekruide thee tot zich genomen, want na herbegin steeg het kwik op de groene mat én de hartslag achter de reclameborden in rap tempo. Wie na het baksken koffie in de kantine nog rap even op “nummer 100” wilde verpozen en ietwat té lang op de porseleinen pot was blijven zitten, moet zich vergaapt hebben aan de tussenstand na 55 speelminuten. In 10 minuten tijd raasde er een tornado over De Werf. Blauw Wit was niet meer in staat de poort hermetisch dicht te metselen en toen een ieder zijn of haar normale ademhaling had teruggevonden, stond er ineens 5-0 op het scorebord. Wout Velten, Jesse Pultrum en tweemaal Henri Knol fungeerden als scherprechter. Dergelijk voetbalvermaak kruipt zelfs de meest rustige zielen onder de leden, dus de Enterse goegemeente schoof nog eens verwachtingsvol een half metertje naar voren. Maar toen het korte bombardement, met bijbehorende Noordwester storm, wat luwde, bleken de blauwhemden nog niet helemaal ontdaan te zijn. De manschappen van coach Alex Hengeveld bleven onvervaard zoeken naar hun doelpunt en die verdiende treffer kwam ook in de boeken. Edwin Bolink werd door Wim Oosthoek in de mangel genomen binnen het beruchte kader en de uitstekend leidende scheidsrechter Lars Meijer legde het speeltuig op elf meter voor de neus van keeper Robert Velten. Aanvoerder Bolink zette zichzelf achter het kanon en stuurde Velten met een droge schuiver naar het verkeerde hoekje, 5-1.
Bij Enter Vooruit speelde onderhand het beslissende uitduel over een week in Hulsen als slotstuk, in de geesten van een ieder. Niks menselijks is een voetballer vreemd. Af en toe wilden de Enterse lieden ietwat teveel laten zien dat men uit bronsgroen eikenhout gesneden is (al ís men dat dus niet), want het eindeloos combineren werd verheven boven de drang naar meer doelpunten. Het halve dozijn werd tenslotte toch nog volgemaakt met de vierde treffer van Henri Knol, die schijnbaar over deze planeet wandelt met als voornaamste missie, het maken van doelpunten.
Een goeie prelude derhalve voor de epiloog van het seizoen, het laatste zware hoofdstuk tegen het niet misselijke Hulzense Boys. Prettige bijkomstigheid kwam er zaterdag na afloop uit Dalfsen, waar de equipe van A.S.C. ’62 (volgend seizoen broodheer van E.V.-coach Björn Hodes) opponent Den Ham twee punten had ontfutseld. De Hammenaren, óók bezig aan een ijzersterk voetbaljaar, zijn de nog enig overgebleven concurrent voor de titelstrijd in 2H. Het zal aanstaand weekeinde nog een heftige zaterdag worden, maar stilaan kan zwart en wit toch in elk geval het beste pak al eens uit de mottenballen halen.

ZWETEN !!!

In letterlijk en figuurlijk zwetende omstandigheden heeft Enter Vooruit zich zaterdag op een zonovergoten sportpark De Werf langs het bezoekende A.S.C. ’62 geworsteld. Pas in extremis schoot Ron Smit het gewaardeerde Dalfsens gezelschap, toch al immer en altijd straffe kost voor de zwart-witten, de vernieling in, 3-2.

Voor beide ploegen stond zaterdag maar één opdracht met vette letters in het klaarliggende draaiboek: “winnen”!!! De blauwhemden uit Dalfsen om niet langer op het slappe koord van een nakende degradatie te balanceren, voor E.V. om de lange tocht van bijna driekwart jaar naar een eventuele titel te vervolgen. Zowel de thuisclub als de bezoekers speelden derhalve ook tot aan de limieten, hoewel het duel evenals voorgaande edities, uiterst fair en sportief was. A.S.C. was echter niet naar Enter getrokken om het hele hachje zomaar weg te geven en de equipe van E.V.-coach Björn Hodes moest alles wat nog ver onder in de tenen zat naar boven halen om aan de goede kant van de score te geraken. De Enterse hopman had besloten om het karwei aan te vatten met een zwaar bevolkt middenrif en slechts drie verdedigers. Die keuze uit de menukaart mocht niet bepaald als “vondst van de dag” betiteld worden. Somtijds was het defensief een kaas met grote gaten aan Enterse zijde. E.V. creëerde wel een veldoverwicht, met daaruit voortvloeiend de nodige kansen, maar de rappe aanvalslijn uit het Vechtdal sneed vaker lichtvoetig door de zwart-wit gekleurde linies, dan menigeen lief was. De manschappen van A.S.C.-trainer Marcel Waaijer speelden sowieso veel beter dan een blik op de ranglijst deed vermoeden en bij Enter Vooruit was het zaterdag allemaal te slordig om de toeziende goegemeente in staat van pure opwinding te brengen. Vóór de pauze veerde het volk slechts op bij huiveringwekkende kansen van Wout Velten (naast) en Henri Knol (die pegelde het projectiel, vrij voor doel, richting planeten) én een geweldige mogelijkheid voor A.S.C.’er Joren Drost, die strandde op doelwachter Robert Velten. Pal voor de onderbreking van een kwartier konden de Enterse handen dan toch ten hemel worden geheven. Ron Smit torende in een overvolle “zestien” het hoogst en Henri Knol duwde, via de grijpgrage vingers van goalie Thom Scherpenkate, de knikker over de doellijn, 1-0.

Na herbegin werd het nimmer hoogstaand, maar werd de spanning naar een huizenhoge maatstaf getild. Nadat zwart en wit enkele 18-karaats gelegenheden naar de eeuwige jachtvelden had gepegeld, liet Werner Snel aan de andere kant van het speelveld zien hoe dat wél moest. De middenvelder reageerde alert op een uittrap van Scherpenkate, kreeg alle ruimte en vrijheid die een mens zich wensen kan en besloot de wandeling dan ook maar meteen te beëindigen met een vermelding van z’n naam (als schutter) in de sportkolommen van de dagbladen Tubantia en De Stentor, 1-1. Op de bank zag Hodes water branden en E.V. mocht vervolgens blij zijn dat Robert Velten de hele huisraad redde door zich voor de voeten te storten van de doorgebroken Matthijs van Gelder, anders was de miserie nog wat groter geweest. In plaats daarvan beitelde E.V. aan de overzijde het predicaat “schoonheid van een doelpunt” in de annalen. Wout Velten zette zich achter een hoekschop en zes seconden later trilde het net. Ron Smit kopte de bal “tegendraads” misdadig hard in de Dalfsener touwen, 2-1. Met inktzwart naderend onheil voor de deur, zou menig ploeg in elkaar zijn gezakt als een mislukte soufflé, maar de “Algemene Sportclub op Christelijk grondslag van 1962” liet zien dan het, ondanks de precaire statistieken in de edities van de maandagkranten, karakter in de gelederen heeft. Waaijer gooide er onverschrokken een drietal aanvallende wissels tegenaan, maalde niet om de steeds groter worden spatie op het veld en zag die moed beloond met de gelijkmaker. Joren Drost bespeurde na een uur een weifelende Enterse defensie, overzag de situatie en hamerde gortdroog de 2-2 in de netten. Met nog een tiental minuten op het uurwerk van de rustig en uitstekend leidende arbiter Jan Klein Ganseij, zat E.V. plotsklaps met een nijpend probleem. IJzige stilte op De Werf, zelfs het geluid van alledag verstomde en geen zinnig mens gaf nog een halve Euro voor een Enterse triomf. Op z’n stoeltje was Hodes een appelflauwte of zelfs een lichte zenuwinzinking nabij, maar nog wel helder van geest om zijn ietwat gedemoraliseerde troepen massaal naar de vuurlijn te sturen. Het werd erop-of-eronder aan beide kanten. Met een remise was geen mens aan weerszijden gebaat.

Zes minuten voor sluitingstijd zette Ron Smit zichzelf in de late zaterdagnamiddag op de troon en kopte gans Enter Vooruit vanuit een desolate toestand naar een absoluut delirium. Een onverwoestbare Wim Oosthoek verzorgde het voorwerk, zond een fijnbesnaarde pass naar de tweede paal en Smit kopte Enter Vooruit naar een epiloog voor de eeuwigheid, 3-2.

Nieuw: Enter vooruit bierglazen

Nieuw in de webshop van Enter vooruit. EV bierglazen! 4,- euro per stuk of 6 voor 20,- euro.

Tevens zijn de bierglazen de komende twee wedstrijden van EV1 te koop bij de poort.

 

Nieuw: Enter Vooruit Minikit

Nieuw in de webshop van Enter vooruit. Een EV minikit voor slechts 10,- euro.

Tevens is deze minikit de komende twee wedstrijden van EV1 te koop bij de poort.

 

Raboklant? Help Enter Vooruit aan extra euro’s!

Rabobank Rijssen-Enter stelt € 50.000,- beschikbaar! Ook wij doen mee aan de Rabo Clubkas Campagne!

Stemmen  Van dinsdag 1 mei tot en met maandag 21 mei mogen klanten van Rabobank RijssenEnter drie stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club.  Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 50.000,- te delen door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Enter Vooruit ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden  Het is voor Enter Vooruit belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken om onze gave, nieuwe ideeën om te zetten in daden. Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan Enter Vooruit tijdens de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Rijssen-Enter. Kijk voor meer info over de Rabo Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/rijssen-enter.  Bedankt voor jouw steun!

Lid van de Rabobank? Stem op Enter Vooruit om de vereniging gezond te houden!

Elke lid van de Rabobank heeft een uitnodiging ontvangen om te stemmen op een favoriete club voor een bijdrage vanuit de Rabobank.
Iedereen heeft 3 stemrechten, waarvan er 2 naar dezelfde vereniging mogen en minimaal 1 stem moet gegeven worden aan een andere vereniging naar keuze.
Laat je stem gelden en spaar samen mee voor Enter Vooruit! Gebruik onderstaande link.

www.clubkascampagne.nl/rijssen-enter

 

MET FAMEUZE SERIE NAAR NACOMPETITIE

Na een formidabel parcours te hebben afgelegd – maar liefst 16 achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen – heeft Enter Vooruit zaterdag het ticket met daarop gebeiteld “NACOMPETITIE”, na een 2-1 zege op De Esch, in de binnenzak gestoken. Daarnaast blijft zwart-wit zich mengen in het titeldebat.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Met Dylan Siemerink (kaduke knie) en Niels Getkate (hamstring problemen) nog immer in de ziekenkamer, liet Enter Vooruit het zaterdagmiddag vooreerst aan de broek niet drogen. De gasten uit Oldenzaal leken in het eerste halve uur voetbal tot op de graat gefileerd te worden. Binnen 10 minuten keken Wim Oosthoek, Jesse Pultrum en Wout Velten al recht één-op-één, in het aangezicht van Esch-doelman Laurens Ensink, maar de goalie, dook en grabbelde alle drie 18-karaats kansen naar de Filistijnen. Mogelijkheid nummer vier haalde het wedstrijdformulier. Wout Velten begon op de achterlijn aan een oogverblindende vrije oefening (dát was een 9.9 in het boekje van de ritmische gymnastiek) en Ron Smit zette het voorwerk om in een glanzend kiezelhard verdict, 1-0. Bij Oldenzaal zag men veel, zo niet álle kleuren van de regenboog. E.V. heerste, gooide er nog een paar versnellingen uit, maar de mannen van Esch-coach Kris Kempers bleven onvervaard op het wiel zitten en wensten niet volledig door de gehaktmolen te worden gedraaid. Nog vóór rust kropen de geel-blauwen al wat uit hun benauwde schulp (gevaarlijke inzet van Tomas Elbersen), maar had Enter Vooruit de zaak nogmaals al in een voorbeslissend eindverdict kunnen gooien. Referee van dienst, W. O’Neil wuifde eerst een geheide strafschop naar het rijk der fabelen en keurde vervolgens een glaszuiver doelpunt van Wim Oosthoek af omdat zijn assistent aan de zijlijn z’n vlaggetje ineens richting zwaarbewolkt hemelzwerk stak.
Maar eerst ging het hele gezelschap een kwartiertje op adem komen, met een baksken thee als inspirerend vocht. Met de nacompetitieplek, glorend aan de horizon, was het ene doelpuntje verschil nou niet meteen aanleiding voor de manschappen van Björn Hodes om maar eens achterover liggend in een zetel, terug te schakelen naar een sukkeldrafje. En met de doorgekomen tussenstanden op de andere velden kreeg men ook bij De Esch de kriebels, omdat een nederlaag in Enter meteen voor misère kon gaan zorgen in de rest van deze voetbaljaargang. Beide ploegen speelden dan ook in deel twee met de daver op het lijf. Op het Enterse middenveld waren Matthijs Rozemuller, Wim Oosthoek en Ron Smit de motoren met dienst, bij De Esch kwam het vernuft en gevaar van de spitsen Koen Vehof en Tomas Elbersen. Alertheid was daarom geboden bij het defensie viertal Peter Pluimers, Sietse Velten, Marco ter Weel en Gerrit Brunnekreef. Na een uur kreeg E.V. nogmaals de mogelijkheid om de eindrekening alvast op te maken, maar Wout Velten kopte in vogelvrije positie een sublieme voorzet van kompaan Henri Knol naast het Oldenzaalse kot. Een handvol minuten later zat geheel zwart en wit plotsklaps in de rats. Koen Vehof controleerde de knikker na een vrije schop van maatje Elbersen met de borst en duwde E.V. in een lichte crisis, 1-1. De hoop in Oldenzaal op alsnog een goede afloop bleek ijdel. Het was slechts een korte pijn voor E.V., want vier minuten verderop liet Wout Velten het kanon bulderen, na vakkundig voorwerk van het samenwerkend genootschap Ron Smit-Jesse Pultrum. Daarmee leek het “amen en uit”, maar in plaats van een definitieve genadeklap, toog Enter Vooruit ineens met het hele gezelschap terug in eigen “zestien”. De gasten geloofden derhalve weer in puntgewin en het ging branden voor de kooi van Velten. E.V. geraakte ietwat aan de sukkel, moest het ploetervermogen aanspreken en de spanning was vervolgens alleen nog met het scherpste broodmes te snijden. Zelfs het geluid van alledag leek op De Werf te verstommen. Op de bank zat kapitein Hodes alle weesgegroetjes van de rozenkrans samen, te bidden en de nervositeit aan de zijlijn joeg de hartslag naar het zenit.
Het zegel was echter toch op de drie punten geslagen en met een lichte opluchting kon de meute zich opmaken voor een bescheiden “periode”feestje.