Contractverlenging Jan Willem van Holland

Het bestuur en de TC van Enter Vooruit zijn verheugd u te kunnen melden dat het contract met hoofdtrainer Jan Willem van Holland met een jaar verlengd is. De hoofdmacht van EV zal dus ook volgend seizoen, voor het 2e jaar op rij, onder zijn leiding staan.

TAAKVERDELING BESTUUR

 

Het nieuwe bestuur van v.v. Enter Vooruit is deze week voor het eerst bij elkaar gekomen. Tijdens deze eerste vergadering zijn alle taken in kaart gebracht en verdeeld. Wilt u weten wie voor welke zaken het aanspreekpunt is? Kijk dan even op: http://www.entervooruit.nl/organisatie/bestuur/

Er is nog één vacature open in het nieuwe bestuur: Sportparkbeheer. Ook voor deze functie hopen wij binnenkort een geschikte kandidaat te presenteren.

Binnenkort zullen we ook het organigram publiceren waarin precies staat welke taken en verantwoordelijkheden bij welke personen horen.

Met vr.gr.

Bestuur v.v. Enter Vooruit

Corona Update

Vanavond is tijdens de persconferentie van onze minister president gemeld dat er weer onder de voorwaarden vanuit de overheid (en zoals vertaald door KNVB) getraind mag worden door de senioren bij Enter Vooruit.
Dus groepjes van max. 4 die onderling 1,5m afstand houden en de verschillende groepjes op onderling herkenbaar afgescheiden stukken van het veld.
De andere maatregelen die in onze vorige Corona-updates werden vermeld blijven gewoon van kracht.

Trainingspak voor Sint? Bestel op tijd!

De trainingspakkenactie loopt al enige tijd. Wij zien de prachtige nieuwe pakken al veelvuldig voorbij komen op ons sportpark.
Veel ouders bestellen de pakken traditioneel voor Sinterklaas. Bij deze sturen wij u even een reminder. Bestel op tijd! Dan heeft u de pakken ook ruim op tijd in huis.
De actiekorting op de trainingspakken is nog geldig tot 31 december 2020

Vlinder Wessels geselecteerd voor Talenten Team Reggestreek!

Vlinder Wessels geselecteerd voor Talenten Team Reggestreek!

Vorig jaar is er een talententeam opgericht voor jonge voetbalsters in Twente. Hiermee krijgt het meidenvoetbal een boost in de regio. Volgens Charlotte van Doorn, één van de initiatiefnemers, is er met het oprichten van regioteam meer zicht op talentvolle meiden die ambitieus zijn en graag willen voetballen. „Ze krijgen de kans om met de beste speelsters uit de regio te trainen en spelen en kunnen zich zodoende aan elkaar optrekken”, vertelt ze. „Ook kan je het team zien als een soort voorselectie. We brengen talent in beeld en we hebben een heel kort lijntje met de trainer van de beloften bij FC Twente Vrouwen.”

Om het regioteam samen te stellen worden voetbalverenigingen in de regio aangeschreven met de vraag welke talentvolle speelsters binnen hun vereniging hiervoor geschikt zouden zijn. De speelsters die zijn aangemeld door hun vereniging mogen meedoen aan vier selectietrainingen. Na de trainingen wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Die bestaat uit 16 speelsters en 2 keepers. We zijn als Enter Vooruit trots om te melden dat Vlinder zichzelf goed heeft laten zien door haar beste voetbalbeentje voor te zetten en heeft zich daarmee geselecteerd voor TTR MO12! Enter Vooruit heeft daarmee inmiddels 5 voetbaltalentjes binnen de club in verschillende meidenteams!

Nieuw bestuur en nieuwe voorzitter!

Enter vooruit heeft een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter!

D.m.v. 2 brieven heeft het bestuur de afgelopen weken aan alle leden gevraagd of zij het eens waren met een nieuw bestuur en daarna om per brief te stemmen over de voorgedragen Martijn Bouw als voorzitter.
Verschillende personen uit het “oude” bestuur hadden aangegeven zo snel mogelijk te willen stoppen of zijn reeds om uiteenlopende redenen niet meer actief. Ook was voorzitter Dick ter Harmsel, mede om gezondheidsredenen, al gestopt.
Om de voortgang te bewaken en toch tot een door de vereniging gedragen besluitvorming te komen hebben we gekozen voor een alternatieve bestuursverkiezing.

Het doet ons deugd u allen te kunnen melden dat er geen bezwaren en/of tegenkandidaten zijn gemeld.
Ook is de verkiezing van Martijn Bouw, met een overweldigende meerderheid aan positieve stemmen, als nieuwe voorzitter een feit.

Voor de volledigheid: naast Martijn Bouw, zijn dit de volgende nieuwe bestuursleden; Dirk Zwoferink, Martin Langenhof, Sylvia ter Harmsel, Annelies Kreijkes en Eric Tijhof.

Hiermee blijft nog één positie vacant , het bestuur is druk doende om ook hier een geschikte kandidaat voor te vinden.

Vacature

VACATURE
Communicatie v.v. Enter Vooruit

Vanaf seizoen 2020-2021 zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de communicatie commissie van Voetbalvereniging Enter Vooruit.
De vrijwilliger communicatie is binnen een commissie verantwoordelijk voor de communicatie binnen de jeugd- en seniorenafdeling van Enter Vooruit.
Hij/zij beheert als onderdeel van een team, de verschillende communicatiemiddelen zoals de website en de social mediakanalen van Enter Vooruit
ook draagt dit team zorg voor overige communicatie werkzaamheden.

Heb jij ervaring met communicatie en nieuwe media, omdat je een communicatieve opleiding volgt en wil je jouw skills graag inzetten of vind jij een
goede communicatie over alles wat er binnen Enter Vooruit speelt ook zo belangrijk? En wil jij je vrijwillig inzetten voor jouw club?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

• Ervaring met communicatie en social media is een pré
• Creativiteit
• Communicatie
• Proactief

o.a. mede verantwoordelijk voor:
• Clubblad
• Media tv op sportpark
• Website
• Social Media
• Mailing
• Communicatie leiders- en trainers

Interesse? Of meer weten? Stuur een mail of spreek ons aan ! voetbalzakenjeugd@entervooruit.nl (Lisanne Mennegat) bestuur@entervooruit.nl (Eric Tijhof)

Update: Aandachtspunten en Corona-maatregelen EV Soccer League

In verband met de strenger geworden maatregelen omtrent Corona, willen we graag de aandachtspunten onder de aandacht brengen voor de EV Soccer League. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om onze jeugd aan het voetballen te houden, maar zijn er helaas wel regeltjes waar we ons als club aan moeten houden.

We hebben de afgelopen week herhaaldelijk gesproken met de organiserende trainers, het jeugdbestuur, algemeen bestuur en de corona commissie over het wel of niet organiseren van deze onderlinge competitie. Op basis van deze gesprekken is het standpunt ingenomen dat wij de regels van het RIVM volgen. Zij adviseren dat de jeugd gewoon mag sporten. Daar willen we als Enter Vooruit niet van afwijken. Sporten is belangrijk en gelukkig doen wij dat ook nog eens in de buitenlucht. Garanties krijgen we niet, maar we gaan hier zo op een verantwoorde manier mee om. Mochten er echt meerdere besmettingen binnen de club komen dan gaan we heroverwegen. Maar gelukkig is dat momenteel niet aan de orde. Voor nu hebben we gekozen om de keuzevrijheid om wel of niet te sporten bij de ouders, leiders en trainers te laten. We zijn blij te melden dat alle teams vertegenwoordigd zijn en dus iedereen die wil kan spelen!

Helaas zijn er strengere regels omtrent de maximale leeftijd voor het jeugdvoetbal. Jongeren vanaf 18 jaar mogen niet meer voetballen. Helaas is het hierdoor niet meer mogelijk voor jongeren vanaf 18 jaar, die voetballen in de JO19, deel te nemen aan trainingen en onderlinge clubwedstrijden.

Aandachtspunten:
  1. Eigen verantwoordelijkheid; blijf bij klachten thuis en laat je testen! Bij twijfel; blijf thuis!
  2. Was en/of desinfecteer je handen voor aanvang van de wedstrijden.
  3. Probeer zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te houden. Met name richting de trainer en tussen de wedstrijden door naar medespelers. Geen groepsvorming op het sportpark en houdt genoeg ruimte t.o.v. andere teams die aanwezig zijn op het sportpark. Na de wedstrijden niet ” blijven hangen bij de voetbal”, verlaat het sportpark met gepaste afstand tot anderen.
  4. Ben jij een huisgenoot van een gezinslid die positief getest is, hou je aan de termijn van de quarantaineperiode: https://lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis
  5. Kleedkamers blijven gesloten. Douchen en omkleden doe je thuis. Tijdens de wedstrijden kan er gebruik gemaakt worden van eigen sportkleding met hesjes. Deze ook volgens de afgesproken procedure klaarzetten om te laten wassen. Je kunt natuurlijk ook met je team een bepaalde kleur tenue afspreken, waardoor je eventueel geen hesjes nodig hebt.
  6. Denk aan warme trainingskleding die je voor, tussen en na de wedstrijden aan kunt trekken.
  7. Neem een eigen bidon mee!
  8. Volg de aanwijzingen op van de trainer of aanwezige VZJ-lid.
  9. Maximaal 10 minuten voor het toernooi aanwezig zijn.
  10. Bezoekers en ouders zijn niet welkom op het sportpark, dus daarom hanteren wij vanaf komende zaterdag weer een zogenoemde Kiss and Ride aan de Sportlaan voor ouders die hun kind per auto afleveren. Het advies is om vanaf de Bornerbroekseweg aan te komen rijden en na het afzetten van een kind de weg te vervolgen richting de Werfstraat. Dus niet keren op de Sportlaan.

Werkwijze onderlinge competitie:
Afgelopen zaterdag heeft de eerste editie van de onderlinge partijtjes bij EV plaatsgevonden. Het is een 7 tegen 7 competitie waarbij de winnaar volgende week een poule hoger komt te spelen en de verliezers van de poule een trapje lager. Op deze manier hopen we dat ieder team op gelijkwaardig niveau komt te spelen waardoor het voor iedereen leuk en uitdagend blijft.

Gedurende 1,5 uur spelen 3 teams van 7 kinderen op een veld. Er zijn hiervoor 3 velden in gebruik. Deze gaan vervolgens huiswaarts en dan spelen er weer 3 teams van 7 kids anderhalf uur per veld. Per team is er of de trainer of een leider aanwezig. Zo voetballen we met alle teams over een tijdsbestek van 9-14 uur en maakt dat het erg rustig is op en rond de velden. Bijgesloten foto’s zijn van afgelopen week.

We vinden het belangrijk dat we met de jeugd, zolang dit het toelaat, door kunnen blijven voetballen. We hopen dan ook dat iedereen zich aan de bovenstaande aandachtspunten houdt.

Alvast bedankt!

Voetbalzaken Jeugd

 

Corona Update (5-11-2020)

Aanscherping maatregelen Corona

Dinsdagavond 3 november hebben de ministers Rutte en de Jong wederom een pakket aan extra maatregelen bekend gemaakt.
Deze maatregelen zijn gisteravond 4 november ingegaan.
Concreet houden deze maatregelen in dat we de trainingen voor de senioren de komende 2 weken definitief stilleggen.
We hebben dit besluit genomen met inachtneming van het feit dat onze regio code zwart heeft, en onze regering dringend heeft geadviseerd aan eenieder om thuis te blijven.
De onderlinge competitie bij de jeugd gaat vooralsnog door, maar nog steeds zonder publiek.

Namens het bestuur
De corona commissie