A.S. Vrijdag: Mini Playbackshow

A.s. vrijdag staat de leukste vrijdagavond van het jaar weer op het programma!
De Mini Playbackshow !
Het belooft weer een waar spektakel te worden met zoals u gewend bent zeer uiteenlopende acts.
De aanvang is om half 7 en iedereen, dus ook opa’s, oma’s, vriendjes, buren, schoonmoeders, zijn van harte welkom!

Tot dan!

Oefenwedstrijden EV1 en EV2

Deze en volgende week worden door EV1 en Ev2 de volgende oefenwedstrijden gespeeld:

Woensdag 15 januari :

Sportlust Vroomshoop 1  –  Enter Vooruit 2     Aanvang: 20.00 uur

 

Zaterdag 18 januari:

Enter Vooruit 1  –  Bon. Boys 1    Aanvang: 14.30 uur

Enter Vooruit 2  –  Sp Epe 1        Aanvang: 12.00 uur

 

Dinsdag 21 januari:

TVC 1  –  Enter Vooruit 1      Aanvang 20.00 uur

Enter Vooruit 2  –  TVC 2     Aanvang 20.00 uur

Alexander Pas wint AH Enter darttoernooi

Het clubgebouw van EV stond afgelopen weekend in het teken van het AH Enter Noaberschap darttoernooi.
Op vrijdagavond werd een koppeltoernooi georganiseerd met 32 koppels, dit toernooi zat daarmee helemaal vol.
Rond middernacht werd de finale gespeeld en mochten Johan Brunnenkreef en Henry Smit zich de winnaar noemen.

Op zaterdag begon rond de middag het enkeltoernooi in zowel de recreatie- als de prestatieklasse.
Het was een gezellige dag, met een sportieve strijd.
Rond de klok van 20 uur mocht Rijssenaar Alexander Pas zich winnaar noemen, na een zinderende finale tegen Stefan Wolves.

Alexander Pas volgt met deze winst Henry Smit op, die de beker in de laatste jaren steeds mee naar huis nam.

Uitslagen zaterdag:

Finale Recreatiepoule verliezersronde:
Patrick Otten – Jorn Koenderink, winnaar Patrick.

Finale Recreatiepoule winnaarsronde:
Bert Velten – Marco ter Weel, winnaar Bert.

Finale Prestatiepoule veliezersronde:
Emiel Spekenbrink – Robert Jan Sjoers, winnaar Robert Jan

Finale Prestatiepoule winnaarsronde:
Stefan Wolves – Alexander Pas, winnaar Alexander.

De Werf = Vuurwerkvrije zone

Namens deze weg willen wij er u op attent maken dat het verboden is om op welke manier dan ook , vuurwerk af te steken binnen de poorten van Sportpark de Werf.
Het is simpelweg te gevaarlijk en brandgevaar ligt op de loer met name rondom de kunstgrasvelden.

Wij vragen u als ouders om hier ook op toe te zien!

Bestuur v.v. Enter Vooruit

Openingstijden kantine komende 2 weken

Zaterdag 28 december vanaf 16:00 uur
Donderdag 2 januari vanaf 20:00 uur
Zaterdag 4 januari vanaf 12:30 uur

Vanaf 2020 is de kantine op maandagavond gesloten.

Trainingen Jeugd!

Aankomende week zullen de laatste jeugdtrainingen plaatsvinden voor de kerstvakantie.

De circuittraining voor de JO10-2/ JO10-3 en JO11-2 aanstaande dinsdag zal niet doorgaan. Wél trainen deze teams aanstaande woensdagmiddag nog met Gerrit ter Harmsel.

Mochten er nog andere wijzigingen zijn voor komende week, dan zullen deze intern door de trainers zijn doorgegeven aan de teams.
Wanneer het voor jouw team nog niet bekend is, informeer dan even bij je leider/trainer of neem contact op via voetbalzakenjeugd@entervooruit.nl

Tijdens de kerstvakantie zijn er diverse voetbalactiviteiten, die door de WAC georganiseerd zijn. Hiervoor kun je je opgeven!

Vanaf maandag 6 januari 2020 zullen de trainingen weer starten.

Voetbalzaken Jeugd wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond én sportief 2020!

4 januari : 40+ snerttoernooi

Op 4 januari wordt, zoals altijd op de eerste zaterdag in januari, weer het 40+ snerttoernooi georganiseerd. Wil je het nieuwe jaar sportief beginnen en je bent 40+, geef je dan op voor dit prachtige evenement. Aanmelden kan per telefoon.

De organisatie is in handen van Wim Meilink. Telefoon : 06 21561006.

Aanvang 13.00 uur !!!

 

MET WINST DE WINTERPAUZE IN.

Een matig voetballend Enter Vooruit heeft zaterdag nagelaten om een enorme positieve zwengel aan het doelsaldo te geven. Tegenstrever Quick ’20 sjokte in Enter zo’n beetje anderhalf uur achter de feiten aan, maar de thuisploeg zat aanvallend in een collectieve depressie en “vergat” om met een “18-karaats-score” binnenkort aan de Kerstdis te gaan zitten. Gewonnen werd er wel, 3-1.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Het was weinig oogstrelend wat E.V. zaterdag uit de kuiten schudde. De bijna 100-jarige opponent uit Oldenzaal bakte er echter nóg minder van, waardoor er geen bloed vloeide uit het arsenaal aan aanvallende Enterse missers. Het leek of sommige lieden binnen de lijnen voortdurend ruzie hadden met de bal en onophoudelijke moeite hadden om de ronde knikker onder controle te krijgen. Molshopen konden het op de kunstgrasmat toch niet zijn. Feit was wel dat de gasten lang “in de wedstrijd” bleven, omdat E.V. hardnekkig bleef weigeren om de netten aan flarden te pegelen. In de beginfase waren de manschappen van coach Peter Schulte (met krukken toeziend vanaf de tribune) al vlot op de gehoopte 1-0 voorsprong gekomen toen Sietse Velten vanuit het achterland een juweel van een dieptepass op het hoofd van Kevin Peppels legde en doelman Sander Vis werd verslagen door de aansluitende kopbal. Vervolgens speelde de thuisploeg met kort combinatievoetbal de Oldenzalers een wijle tureluurs, al bleven ook toen de goede bedoelingen al steken wanneer er een Enternaar voor de neus van Vis verscheen. Maar toen  Quick, als een donderklap bij een staalblauw hemelgewelf, plotsklaps op 1-1 kwam, was het gedaan met het acceptabele veldspel van E.V. Oók die tegentreffer was exemplarisch voor de eerste seizoenhelft van zwart-wit. Bij Enter Vooruit schijnt het bekant een kleine onmogelijkheid te zijn om achterin de nul op het scorebord te houden en ook nu was hopeloos defensief gestuntel reden dat een volkomen vrijgelaten Willem Huitink “zomaar” de knikker vanaf twee meter langs doelwachter Teun Nijhof mocht laten hobbelen.
Na een kwartier hernieuwde krachten te hebben bijgetankt in de kleedlokalen, legde de goed leidende referee Eddy de Gier uit Biddinghuizen de bal, drie minuten na hervatting, op de witte stip, elf meter voor de neus van goalie Sander Vis, nadat Kevin Peppels, na een Oldenzaalse charge, de kwaliteit van het kunstgras was gaan verkennen. Wout Velten wilde zich wel met dat klusje belasten, maar keeper Vis grabbelde de bal uit de rechter benedenhoek. Vijf minuten verderop was het alsnog raak. Kevin Peppels stoomde op links het strafschopgebied binnen en lepelde de bal op het hoofd van dezelfde Velten. Nu mocht Vis wél de gang naar het net maken en gaf ’t scorebord 2-1 in Enter voordeel. Met die voorsprong in de achterzak zou het allemaal wat beter moeten worden aan Enterse kant, maar het werd meer en meer een amechtige en armoedige aangelegenheid. E.V. kreeg zoveel ruimte en legio kansen dat het gehakt had kunnen maken van de ploeg uit de Boeskoolstad, maar omdat het aanvallend was om moedeloos van te worden, kreeg men bij Quick ’20 (tot dan niet in staat tot enig verontrustend weerwerk) zowaar nog het besef dat er in Enter nog een punt te rapen viel. Quick-coach Tim Engbers trommelde nieuwe aanvallende soldaten op, maar het interim trainersspan Han Velten-Erwin Geels had ook nog een paar jeugdige E.V.‘ers in de wachtkamer zitten. Sander Jansen en Job Voortman kwamen aan Enterse kant binnen de krijtlijnen. Dat bracht nieuw elan en hernieuwd vuur bij de thuisploeg. De gasten gooiden er in de slotfase toch nog (met zeeën van ruimte achterlatend) een klein offensief uit, maar aan de overzijde profiteerde Job Voortman van de ontstane spatie op het veld. Vanaf eigen helft rukte de jongeling op, zag z’n tegenstanders alleen nog in de achteruitkijkspiegel en poeierde het speeltuig zonder dralen langs doelman Vis in de touwen, 3-1. Over en sluiten en Enter Vooruit dook alsnog met een verdiende zege het Kerstreces in.

Zaterdag 14 december: Enter Vooruit 1 – Quick’20 1

Voor de laatste competitiematch van het jaar 2019 mogen we onze gewaardeerde Twentse sportvrienden van Quick ’20 uit Oldenzaal begroeten op het sportpark De Werf in Enter.

Hartelijk welkom aan bestuur, spelers, technische staf en supporters uit Oldenzaal. Datzelfde warme welkom geldt in niet mindere mate voor scheidsrechter van dienst, de heer E.J.H. (Eddy) de Gier uit Zwolle, de mensen van de pers, onze eigen aanhang en overige belangstellenden.

Voorgaand seizoen waren de mannen van Quick-coach Tim Engbers, na een 3e plaats in de reguliere ranglijst van de 3e klasse D, in de slotfase van die voetbaljaargang nog fris en alert genoeg om het nacompetitieticket voor een plek in de 2e klasse, met beide handen aan te grijpen. Dit voetbaljaar opereren de zwarthemden uit de Boeskoolstad, evenals onze eigen mannen, wat wisselvallig, maar voetbalden de Oldenzalers genoeg punten bij elkaar om zich van een veilige plek in de brede middenmoot te verzekeren.

Bij onze eigen manschappen is, zoals boven al genoemd, ook nog geen vaste regelmaat te ontdekken. Ook tijdens de 90 minuten die staan voor een wedstrijd, wil het nogal eens wisselvalligheid troef zijn aan Enterse zijde, maar zo net voor het afsluiten van het jaar 2019, is Enter Vooruit, na de 2-4 winst afgelopen zaterdag in Vroomshoop, één van de naaste achtervolgers van koploper W.V.F. uit Westenholte.

Hopelijk kan E.V. vanmiddag die vasthouden of zelfs verstevigen middels een driepunter tegen de gasten uit Oldenzaal, maar die zullen zeker niet richting Enter getrokken zijn om die drie bijbehorende wedstrijdpunten zomaar klakkeloos in te leveren. Daar zullen onze zwart-witten een heel stevige kluif aan hebben.

(Tekst: Jan Scholten)