EV naar onderste regionen!

In een matige wedstrijd heeft Enter Vooruit de punten aan SVI moeten laten. Op sportpark De Siggels wonnen de gastheren met 2-1, na een ruststand van 1-0. Door de uitslagen op de andere velden zakt Enter Vooruit nu naar de onderste regionen van de ranglijst.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Enter Vooruit had het met name in de eerste helft moeilijk tegen SVI. De ploeg speelde in een hoger tempo, vond elkaar beter en was telkens een stap sneller in de duels.
EV komt dan ook maar moeizaam aan het voetballen, de opbouw wordt al snel gestoord door een feller spelend SVI en de kansen bij EV zijn gering. De ploeg krijgt wel een aantal corners, maar ook uit deze standaardsituaties blijven doelkansen uit. SVI is na ruim een half uur spelen wel doeltreffend. Nathan van Rhijn kan vanaf de linkerkant vrij opstomen richting het doel van Robert Velten. De defensie van EV erkent het gevaar te laat en dat betekent dat met een schuiver in de rechter onder hoek, de gastheren op 1-0 komen.
EV zoekt hierna wel meer de aanval, krijgt wat kansen en ziet ook nog eens dat een handsbal van een SVI speler wordt weggewuifd door de scheidsrechter. Met 1-0 stand gaan beide ploegen de rust in. Na de thee kwam EV beduidend beter uit de kleedkamer. Meer lef, de drang naar voren en meer druk op het doel van SVI. De ploeg kreeg kansen en de strijdwijze had succes want in de 51e minuut was het Joël Scheper die namens EV de 1-1 op het scorebord zette. De speler ging op kracht door, maakte geen fout en dat betekende een fikse meevaller voor EV.Het spelpeil daalt na de gelijkmaker, aan beide kanten. Zowel SVI als EV zijn aanvallend onmachtig en het lukt beide ploegen niet om er een echte wedstrijd van te maken. Het lijkt erop dat de wedstrijd in een gelijkspel gaat eindigen, maar daar denken ze bij SVI net even iets anders over.
Het is Pascal Esmeijer die in de 85e minuut scoort. Hij profiteert gretig van balverlies op het middenveld en in de omschakeling wordt het dan alsnog 2-1.
EV zet in de laatste tien minuten nog wel aan voor een slotoffensief, maar doelpunten blijven uit, eindstand 2-1.
Verslag: www.entersnieuws.nl

Gezocht: keukenmedewerk(st)ers

De kantinecommissie is op zoek naar meerdere keukenmedewerk(st)ers.
Deze personen zouden inzetbaar moeten zijn op de zaterdagmorgen evenals de zaterdagmiddag, in principe 1x per 5 weken, in overleg kan dat ook anders.
Heb je interesse? Neem dan contact op met Gerrit Baan.
tel: 06 – 13 93 12 53 of mail:mailto:info@gerritbaan.nl

Wel trainen, geen wedstrijden.

T/m a.s. woensdag zijn de wedstrijden nog afgelast. Wel wordt er gewoon getraind. vanaf donderdag 19 oktober is alles weer normaal.

Wijzigingen i.v.m. overlijden Herman Mennegat

Zoals gebruikelijk zijn alle wedstrijden (zowel uit als thuis) t/m de dag van de uitvaart afgelast.
Dit betekent dat in ieder geval alle wedstrijden van vrijdagavond en zaterdag niet door gaan.
Ook wordt er zaterdag niet getraind.
Het clubgebouw is zaterdagmiddag vanaf 16.00 u op gepaste wijze geopend.
Het uitleveren van de Talentenstek jassen wordt een week verschoven naar zaterdag 21 oktober, zelfde tijd.

Erelid Herman Mennegat overleden

Vanochtend (vrijdag 13 oktober) kregen we het droevige bericht dat ons erelid, oud-bestuurslid, mede-oprichter van de Supporters Vereniging en EV-man in hart en nieren, Herman Mennegat, na een periode van sterk afnemende gezondheid, is overleden. Herman was jarenlang binnen Enter Vooruit een gouden persoonlijkheid, die met zijn enorme drive en organisatorische kracht erg veel betekend heeft voor de hele vereniging. Met hem verliezen wij een warm en bewogen mens. We zullen hem missen. Vanaf deze plaats wensen wij zijn nabestaanden Gods kracht en troost toe.

Bestuur v.v. Enter Vooruit.

Uitgifte Talentenstek jassen

Beste jeugdleiders en jeugdtrainers,

 A.s. zaterdagmorgen van 8.00-11.00 uur zullen wij de winterjassen uitdelen. Deze jassen zullen in bruikleen gegeven worden, dat wil zeggen dat ze weer ingeleverd dienen te worden wanneer men stopt met zijn/haar functie.

We willen jullie dringend verzoeken om zaterdagmorgen je jas af te halen. Wij zijn slechts 1 zaterdagmorgen hiervoor beschikbaar !

Vriendelijke groet,

Martin en Johan

 

Vorderingen Veld 4.

Er wordt hard gewerkt aan veld 4! En ook al was het vorige week een aantal dagen echt slecht weer, we zitten redelijk op schema met de oplevering.
Misschien is het veld eind deze week klaar, het veld moet dan echter nog wel gekeurd worden. We laten jullie zo snel mogelijk weten wanneer er weer op gevoetbald kan worden!

Copy Clubblad: 28 oktober inleveren a.u.b

De redactie van het clubblad is alweer bezig met het eerste nummer van dit seizoen.
Heeft u ook copy? Mail dit dan voor 28-10 naar clubbladev@gmail.com

Wij zien jullie bijdrages weer met veel belangstelling tegemoet!

REGELMATIGE DRIEPUNTER.

In een treurniswekkend decor van kille miezer, gure wind en somtijds hevige slagregens, beitelden de voetballende acteurs van het Zwolse W.V.F. en de plaatselijke Enter Vooruit zaterdagmiddag op het sportpark De Werf aan hun wekelijkse kunstwerk. Toen het druipnatte gezelschap rond de klok van vijf uur de uitnodigende warme douchestralen opzocht, kraste in het tussenliggende arbiterlokaaltje scheidsrechter van dienst, B. Kaya uit Silvolde, een 3-1 winst voor de zwart-witten op het wedstrijdformulier.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Het duurde zaterdag knap lang voordat de toneelspelers van de groene mat eens wat hartverwarmends te berde brachten in de klamme kilheid van de late namiddag. De eerste helft van de benodigde 90 minuten die ervoor staan, was er één van bitter weinig peper en zout. Het was, indachtig de waterkoude omstandigheden, hoesten en proesten aan weerszijden, een sukkelgezelschap van 22 verregende zielen. Bij het toeziend volk én op de trainersstoeltjes zag men het troosteloze schouwspel meewarig hoofdschuddend aan. Het ambt van oefenmeester is bij tijd en wijle een zwaar bestaan. Dat de brilstand na een halve wedstrijd nog op het scorebord stond gegraveerd, hoeft derhalve geen betoog. Tijdens het schaftkwartier moesten de coaches van dienst, Herben Visscher en Björn Hodes, waarschijnlijk het eelt op hun tong babbelen om hun kletsnatte troepen in het gareel te krijgen. En zie, bij Enter Vooruit had Hodes waarschijnlijk een ander plan uit z’n klapper getrokken, want binnen tien minuten na hervatting zag de wereld er voor zwart en wit heel anders uit. In minuut 49 stak Gerrit Brunnekreef met een ziedend schot de kachel aan. Doelwachter Mike te Wiele pareerde de pegel tot corner, maar zag vervolgens machteloos toe dat z’n defensieve trawanten een vogeltjevrij staande Marco ter Weel over het hoofd zagen en die duwde de knikker over de doellijn, 1-0. De wind werd vervolgens voor de blauwhemden van W.V.F. stormachtig, want na de volgende aanval zag de equipe van Visscher tussen de loodgrijze regensluiers plotseling zwarte sneeuw. Op links werd Jesse Pultrum in Niemandsland gedirigeerd, de knikker ging vervolgens naar Henri Knol die ‘m subtiel breed legde naar de rechterflank. Daar was zich met een grote dosis nieuwsgierigheid Peter Pluimers maar eens in de “vijandige zestien” komen melden en de rechtsachter pakte met een strakke rake schuiver zijn moment van glorie, 2-0. De damp sloeg plotseling uit het sportpark De Werf en op zijn trainerszeteltje was een zweem van een glimlach te bespeuren op het aangezicht van kapitein Hodes. Dat werd een brede grijns van oor tot oor toen tien minuten verderop eerst Joël Scheper de bal nog voorlangs het heiligdom van Te Wiele joeg, maar daarna Wout Velten (die overigens wel erg lang gewacht had om zaterdag z’n neus eens aan het venster te steken) de 3-0 met een strikje inpakte. Het beheerste stiftje was teveel voor keeper Te Wiele en verdediger Kristian Bril die z’n hele ziel er zaligheid in een sliding gooide om de meubelen nog te redden. Defensief gaf E.V. tot dan toe helemaal niks weg aan de bewoners van “De Weide Steen”. Het centrale duo Niels Getkate en Sietse Velten had zaterdag tussen de middag duidelijk het bord leeggegeten en daarvóór haalde de immer bedrijvige Dylan Siemerink, evenals een week al eerder bij het uitduel tegen Sparta Enschede, de angel uit de aanvalsopbouw van de Zwollenaren.
Maar in de nevel van de overwinning was het plotseling gedaan met de Enterse dadendrang. W.V.F. liet in het slotkwartier zien dat er altijd terdege rekening gehouden  moet worden met de voetballende kwaliteiten van blauw en wit. Bij de thuisploeg begonnen enkele lieden wat al te nonchalant te knoeien en de mannen van Herben Vissscher gooiden er nog een slotoffensief tegenaan om in elk geval de nakende nederlaag naar meer aanvaardbare cijfers te tillen. En E.V. hield wederom niet de nul. Op links ging Hessel Berends vliegen en stuurde vervolgens het ronde projectiel ragfijn richting een volkomen vrijstaande Willem Bel. Die kon nog eerst een sigaret rollen, mocht dat al mogen op een veld, en vervolgens de bal over keeper Robert Velten in de Enterse touwen lepelen, 3-1. Bij Enter Vooruit kroop jandorie na die treffer de nervositeit tussen de oren, maar de gasten hadden zaterdag toch te weinig stootkracht meegenomen in de bus om E.V. nog verder in verlegenheid te brengen.
(met dank aan F.)

Gevonden voorwerpen ophalen a.u.b.

Het rek met gevonden voorwerpen puilt inmiddels uit en daarom is het tijd om het weer eens op te ruimen.
Bent u iets kwijt? Kom dan komende week even langs om te kijken of het er toevallig tussen zit.

De spullen die op zaterdag 14 oktober niet afgehaald zijn worden aangeboden aan het goede doel.