25 mei 2019 Opening nieuwe Pupillenveld

Op zaterdag 25 mei speelt het eerste elftal haar laatste competitiewedstrijd en organiseert de Supportersvereniging de Crazy Saturday. Naast de verschillende activiteiten die deze dag zullen plaatsvinden, zal ook het vernieuwde Pupillenveld geopend worden. Het Pupillenveld krijgt dan ook officieel een naam toegekend, welke we tot de opening nog even voor jullie geheim houden. Na het eindsignaal van de wedstrijd tussen EV1 en de jeugd van EV (Welpen, JO8 en JO9) omstreeks 16:45 uur zijn jullie van harte welkom om bij deze opening aanwezig te zijn.

 

 

Rode lantaarn weer terug in Enter

Enter Vooruit heeft de overwinning van vorige week geen positief vervolg kunnen geven. Vanmiddag werd in Nunspeet met 4-1 verloren. Door de 1-2 winst van asv Dronten (winnend in de 93e minuut) zakt Enter Vooruit weer naar de laatste plaats op de ranglijst in de eerste klasse D. Al vroeg in de eerste helft kwam Nunspeet op voorsprong. In de 5e minuut was het Lars van Wetering die de 1-0 op het scorebord zette na een fraaie aanval. Het vervolg van de eerste helft had Nunspeet een overwicht, wat echter niet resulteerde in doelpunten. Deze doelpunten vielen uiteindelijk wél vlak voor rust. In de 36e minuut was het eerst Job Hoogendoorn die scoorde waarna in de in de blessuretijd Lars van Wetering zijn tweede mocht maken. Ruststand 3-0. Het begin van de tweede helft was aanvankelijk voor Enter Vooruit, maar het was uiteindelijk Job Hoogendoorn met zijn tweede goal in de 50e minuut, die de wedstrijd in het slot gooide. In het restant van de wedstrijd waren er kansen over en weer. Enter Vooruit werkte hard en dit werd uiteindelijk nog wel beloond met een doelpunt van Sander Jansen in de 63e minuut, 4-1. 4-1 was tevens de einduitslag. Enter Vooruit moet door deze uitslag volgende week vol aan de bak en zal afhankelijk zijn van de wedstrijd asv Dronten tegen DOS’37. Enter Vooruit speelt zelf thuis tegen DZC ’68, om 14.30 uur op Sportpark de Werf.
Foto’s op www.henkpluimers.nl

ENTER VOORUIT KNOKT ZICH NAAR VERDIENDE ZEGE

Hoewel de situatie op de ranglijst nog immer precair blijft ( Enter Vooruit is hoe dan ook veroordeeld tot nacompetitie) komt het woord “capitulatie” voorlopig niet voor in de woordenlijst van de troepen van coach Peter Schulte. Afgelopen zaterdag moesten de manschappen van de rijzige oefenmeester opboksen tegen het hooggeplaatste D.T.S. Ede en na zich het klamme zweet in de bilnaad te hebben gewerkt, zat E.V. na afloop vergenoegd met de drie wedstrijdpunten in de binnenzak, in een dampend kleedlokaal, 1-0.
De blauw-witte formatie uit Ede, ietwat gekortwiekt door enkele blessures, wenste, met een periodetitel al in de koffer, weinig risico’s te nemen in Enter. De equipe van trainer Jeroen Spies liet het balletje behoedzaam door de rangen gaan om vervolgens met enkele vinnige dolksteken de winst naar zich toe te gaan trekken. Bij Enter Vooruit zat er meer vuur en dadendrang in de zaterdagse bezigheden. Zwart en wit buffelde dat het een lieve lust was, maar was vooral in het eerste bedrijf onvoorstelbaar onnauwkeurig in de passing. Om de haverklap ging de knikker naar een “verkeerde” kleur en daardoor kreeg E.V. nimmer de gewenste rust in de tent. Was in dat eerste deel van de strijd Enter Vooruit wat secuurder geweest in de eindpass, dan hadden de withemden al vóór schafttijd in een leunstoel kunnen zitten. Nu werd het bij rust nog een wiebelende klapstoel. Kansen kreeg E.V. echter wel. Maar omdat Jesse Pultrum, Ron Smit en Dylan Siemerink mogelijkheden misten, om des nachts van in een ijzingwekkende nachtmerrie te geraken, ging het gehele gezelschap met een dubbelblanke tussenstand naar de klaarstaande thee.
Na de hervatting kwam E.V. opnieuw tot in de kruin geladen met energie, terug op de kunstgrasmat. De Edenaren waren vooreerst nog niet van plan om hun behoudende strategie te wijzigen, maar bij Enter Vooruit kwam er steeds meer het besef dat er maximale puntenwinst in de match zat. De thuisploeg toog wat massaler en strijdvaardiger naar het front, was nu ook wat zorgvuldiger in balbezit en nam het heft iets nadrukkelijker in handen. Gans E.V. zag de openingstreffer middels een “pingel” al aan de kim verschijnen toen Jesse Pultrum in “de grote rechthoek” tegen de vlakte werd gelopen (arbiter Weever uit Vorden zag er geen penalty in), maar ruim een kwartier voor sluitingstijd sprong het cijfertje 0 op het scorebord toch naar 1. E.V. kreeg een vrije trap op een plek waar een linksbenige speler wel raad mee zou weten. Dennis Bolink trok zich echter geen lor van dergelijke bespiegelingen aan, kroop achter het kanon en schoot met z’n rechterpantoffel de netten aan flarden. Het ronde projectiel moest naderhand uit de winkelhaak gezaagd worden, 1-0. Op de Enterse bank deed men de pet een keer of tien af. In de dug-out van D.T.S. kwam ook beweging, want vandaar werden extra frontsoldaten naar de vuurlinie gestuurd. Bij blauw-wit besefte men dat er meer daadkracht binnen de lijnen diende te komen om niet met een onverwachte nederlaag de thuisreis te aanvaarden. En inderdaad kwam er veel meer reuring op de Enterse speelhelft, maar daar stond de laatste linie onderhand als een huis en was men van plan om geen sikkepit weg te geven. Hoe dreigend ook het Edense veldoverwicht in de slotminuten werd, kansen kwamen er niet of nauwelijks voor de gasten. Met doortastende passie en een onverzettelijke wilskracht in de aderen brachten de strijdkrachten van Schulte de 1-0 winst naar het kleedlokaal.

Overlijden Gerrit Pluimers (Susse)

Vrijdag 26 april is Gerrit Pluimers, Gerrit van de Susse, op de leeftijd van 85 jaar overleden.

Totdat hij wegens ziekte niet meer kon, was Gerrit bijna dagelijks op de Werf te vinden om allerlei klusjes uit te voeren, zoals o.a. het bijvullen van de snoepautomaat. En natuurlijk: precies om 14.30 uur had Gerrit de koffie klaar.

De dankdienst voor zijn leven is op woensdag 1 mei om 10 uur in de hervormde kerk. Voorafgaand is er vanaf 9.15 uur gelegenheid tot condoleren in deze kerk.

Rabobank Clubkas Campagne

Enter Vooruit heeft maar liefst 1113,84 euro ontvangen uit de Rabobank Clubkas Campagne.

In totaal is er 50,000 euro verdeeld onder 94 verenigingen of stichtingen. Dit op basis van 21.702 stemmen van 7234 klanten.

Wij bedanken iedereen die op ons gestemd heeft, en natuurlijk de Rabobank.

 

E.V. NET NIET NAAST KOPLOPER BENNEKOM.

Na 95 minuten zwoegen en bikkelen stond Enter Vooruit zaterdagmiddag op het sportpark De Eikelhof in Bennekom met 1-0 in het krijt tegen de plaatselijke koploper van de 1e klasse D, maar stak de kapitein van de Enterse formatie, coach Peter Schulte, in zijn nababbel de loftrompet over zijn manschappen. En méér dan terecht, want de rode lantaarndrager uit het klompendorp was qua veldspel weliswaar minder dan de lijstaanvoerder, maar buffelde dat het een lieve lust was en gaf achterin twee-derde van de match nog geen kunstgrasspriet weg. Met iets meer accuratesse in het slotkwartier had zwart en wit ook nog een punt weggesleept uit het Gelderse dorp.
Het hemelgewelf was van azuur toen Bennekom en Enter Vooruit om drie uur aan hun zaterdagse werkzaamheden begonnen. Ondanks de penibele (ranglijst)situatie waarin de zwart-witten zich bevinden, kwam E.V. tot de kruin geladen met energie uit het kleedlokaal.  Schulte had, met de doelpuntenregen van de laatste weken in het rood, gekozen voor een behoudender variant. Hij liet zijn mannen acteren vanuit een gesloten defensie, waarbij de boodschap was meegegeven om 90 minuten lang dicht bij elkaar te spelen, als zat het hele gezelschap aan een onzichtbaar elastieken koord. Die onderneming hadden zijn soldaten goed in de oren geknoopt, want defensief stond het bij E.V. praktisch de hele strijd als een huis. In de eerste drie kwartier kwam er nog geen mug door de Enterse verdedigingsgordel,. Omdat bij E.V. de middenlinie en frontlijn nou ook niet bepaald uitblonken in een secure en gecontroleerde aanvalsopbouw, plus dat de rood-witte brigade uit Bennekom, met een eventueel naderende titel, achterin geen enkel risico wenste te nemen, was de brilstand tijdens de koffie en thee een logisch gevolg.
Had het eerste bedrijf nog iets weg van de ondefinieerbare vredigheid van kabbelend water, nadat referee R.S. Spoler de zaak weer in gang had geblazen, toog de thuisploeg met veel meer daadkracht naar de vuurlinie. De koploper duwde de gasten uit Enter ver terug op eigen grond, maar defensief wist E.V. voorlopig van geen wijken. Jasper Slenders rammelde met een krachtige kopstoot de knikker tegen de aluminium staander, maar verder lieten de strijdkrachten van Schulte vooreerst niks aanbranden. Plots was er aan de overzijde knetterend brandalarm toen Henri Knol en Wout Velten inleiders waren van een juweel van een aanval en de opgestoomde Jurgen Siemerink een streep verzond naar het blonde hoofd van Ron Smit. De aanvoerder had E.V. in uiterst kansrijke positie naar de 0-1 móeten koppen, maar het ronde projectiel belandde pardoes in de grijpgrage handen van doelwachter Christian de Haan. Nauwelijks 60 seconden verderop leek de equipe van Bennekom-trainer Arnold Brehler dan toch het elektronische scorebord in werking te zetten, maar aanvaller Quincy Veenhof zag (óók al) zijn flitsende kopstoot op de paal uiteen spatten. Er kwam steeds meer reuring binnen de lijnen. Een doelpunt leek een kwestie van tijd. Of Bennekom drukte het veldoverwicht in een voordelige marge uit, óf Enter Vooruit ging wellicht via een rake counter onverwacht “in bonus”. De hoop viel, weliswaar uiterst schlemielig voor E.V., in het voordeel uit van rood en wit. De Bennekommers, die voordien nauwelijks hun pijlen hadden afgevuurd van buiten “de zestien”, waagden het een keer via spits Veenhof. De knikker leek een makkelijke prooi voor sluitpost Teun Nijhof, maar via een Enters been zeilde het projectiel over de ineens volslagen kansloze doelman, 1-0. De digitale klok op De Eikelhof gaf aan dat het laatste kwart van de strijd was ingegaan en bij E.V. zat nog schoon volk op de bank. Schulte bedacht zich geen moment en stuurde drie verse soldaten naar het front. E.V. ging alles-of-niks spelen in de hoop om nog met een bevredigend resultaat uit Bennekom te vertrekken. Dat hield in dat zwart-wit volop risico’s ging nemen, waardoor de thuisploeg aanvallend ruimte te over kreeg. De rood en wit gestreepten kregen dan ook enkele kansen om van te rillen, maar Teun Nijhof hield E.V. met enkele formidabele reddingen in de strijd. Maar bij E.V. rook men dat er nog wat te rapen viel en de withemden ontketenden een waar slotoffensief dat in minuut 95 zowaar leek te eindigen in een zwaar bestreden remise. Henri Knol goochelde zich aan de rechterkant voorbij twee, naar adem happende tegenstanders en verzond met z’n rechter pantoffel een 18-karaats voorzet naar het hoofd van een volkomen vrijstaande Sietse Velten. Gans Enter zag de jeugdige gelegenheidsspits de bal al tegen de netten duwen, maar de kopstoot hobbelde voorbij een al geslagen goalie De Haan, dertig centimeter naast de voor E.V. verkeerde kant van de doelpaal.
Desondanks stak coach Peter Schulte na afloop zijn doornat bezwete compagnie een dik verdiende pluim op de hoed. “Ze hebben gestreden als echte krijgers, met man en macht verdedigd om de defensieve gaten van de laatste weken te dichten en zowaar nog in extremis alles uit de kast kunnen halen om hier nog met een (gestolen) puntje weg te gaan”.

DEFENSIEVE MANKEMENTEN LEIDEN VERDIENDE NEDERLAAG IN.

Verliezen tegen een virtuele koploper is nog tot daaraantoe, maar de manier waarop Enter Vooruit afgelopen zaterdag de punten weer inleverde tegen het Nijkerkse N.S.C. grenst zo langzamerhand aan het ongelooflijke. Ongekend persoonlijke flaters leiden E.V. nu al enkele weken achter elkaar naar de afgrond en omdat ook de voorwaartsen dit keer (wederom) geen potten konden breken, reisde het Gelderse gezelschap met een paar makkelijk verdiende punten terug in de bus naar Nijkerk, 0-3.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Bij de ongeconcentreerde manier waarop Enter Vooruit laatstelijk de wedstrijden ingaat, moet zo langzaamaan een handleiding gevoegd worden. Was het twee weken geleden binnen drie minuten dat E.V. tegen een achterstand aankeek, het vorige weekend in Barneveld zelfs binnen 30 seconden, nu op eigen grond tegen N.S.C. stond zwart-wit na vijf minuten alweer in het rood. En de aanleiding was opnieuw om te huilen. In een volstrekt ongevaarlijke situatie werd een geel-blauwe aanvaller (notabene met z’n rug naar het doel gekeerd) aan de zijkant van “de zestien” geheel onnodig onderuit geschoffeld. De soms warrig leidende arbiter van dienst, Jelle Besselsen uit Barneveld, deponeerde het speeltuig op de penaltystip en N.S.C.-aanvoerder Yannick Cornelisz pakte het vroege paasgeschenk met kraaiend plezier uit, 0-1. Dat E.V. die vroege optater redelijk verwerkte en zich vervolgens aardig mengde in de debatten, mag als pluspunt beschouwd worden. Wout Velten leek na 10 minuten voetbal zelfs op weg naar de gelijkmaker, maar kreeg alleen voor doelwachter Jan van Willige een zet in z’n rug, waardoor de knikker naast hobbelde. Heel E.V. schreeuwde om een strafschop, maar Besselsen liet nu de zaak voor wat het was. Toen de thuisploeg hoop leek te krijgen op betere tijden, beslisten een rits defensieve miskleunen aan de overkant, de match al vóór rust. Allereerst werd een Enterse inworp pontificaal naar een “verkeerde kleur” gegooid, aanvaller Yordi Grovenstein bedankte hartelijk voor zoveel vrijgevigheid, zag dat twee Enternaren zich vervolgens door hem kinderlijk lieten ringeloren en stifte de bal feilloos in de winkelhaak. Een minuut verderop maaide een withemd radicaal over de leren knikker heen en Grovenstein kon opnieuw alleen richting sluitpost Teun Nijhof trekken, 0-3. Over en uit en dat al na ruim een half uur voetbal.
Na rust toonde de Enterse patiënt wat beterschap. De verdedigende stellingen werden nu wel afdoende bewaakt, maar de progressie hield op wanneer E.V. de grote rechthoek voor het doel van Van Willige naderde. Zwart-wit creëerde zich hoegenaamd geen kansen en dat gebrek aan mogelijkheden leverde zodoende al helemaal geen broodnodige doelpunten op. De equipe van coach Peter Schulte (zijn aangezicht was deze kille aprilmiddag wéér een herinnering ouder geworden) probeerde het nog wel, de term “opgeven” kwam ook deze zaterdag niet in het Enterse woordenboek voor, maar het was allemaal veel te povertjes om de koploper ook maar enigszins schrik aan te jagen.

 

Vacature assistent-trainer Enter Vooruit 1

Voor het seizoen 2019/2020 zij wij op zoek naar een enthousiaste assistent-trainer voor Enter Vooruit 1.

Als assistent-trainer assisteer je de hoofdtrainer tijdens de trainingen op dinsdag- en donderdagavond, en tijdens de wedstrijden.

Wij zoeken iemand die ervaring heeft in het spelen in of trainen van een standaardteam, en bij voorkeur in het bezit is van een trainersdiploma of hiervoor studeert.

Heb je belangstelling voor deze functie, of wil je meer informatie, meld je dan bij Henk Mennegat of Jeroen van de Maat.