NIEUWE CORONA UPDATE !

Beste leden,
Zoals jullie allemaal weten zijn sinds een paar dagen extra corona maatregelen van kracht. Wat houdt dit concreet voor V.V. Enter Vooruit in?

Basisregels sport
– Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten.
– Voorafgaand en na afloop van de voetbalwedstrijd houden sporters wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit geldt voor zowel rondom het veld als in de kleedkamer.
– Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen gebruikt worden. Let op het maximale aantal per kleedkamer.
-Alle teams worden verzocht om na het douchen zo snel mogelijk De Werf te verlaten.

Geen publiek
Ook mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen. Het doel is om de wedstrijden zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun kind willen kijken. Alleen sporters, trainers en stafleden zijn welkom op De Werf.
Uitwedstrijden
Bij uit- en thuiswedstrijden van jeugdleden JO-19 vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd met in achtneming van 1,5 meter afstand.
Bij uitwedstrijden vanaf JO-19 verzoeken wij om als team goede afspraken te maken voor wat betreft de verzamelplaats. Verzamelen kan op de parkeerplaats van De Werf of bijvoorbeeld op de camperparkeerplaats tussen veld 1 en 3. Alleen de begeleiding heeft toegang tot De Werf om ballen en overige wedstrijdmaterialen te verzamelen.
Daarbij het verzoek en dringende advies om mondkapjes te gebruiken bij het vervoer naar de wedstrijden voor iedereen van 13 jaar en ouder. Iedereen wordt verzocht zijn/haar eigen mondkapje te verzorgen.

Kantine dicht
Onze kantine is de komende drie weken compleet gesloten. Daarnaast is er géén mogelijkheid om thee/ranja te verkrijgen in de rust van wedstrijden.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte van 30 personen binnen en 40 personen buiten geldt niet voor gelegenheden om te sporten. Na afloop van de wedstrijd geldt dit wel. Het is verplicht dat sporters na afloop van een training of wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

Overige activiteiten
Voor een aantal situaties zijn uitzonderingen gemaakt. Zo mogen mensen bij elkaar komen om het doel van de vereniging te kunnen uitoefenen, zoals noodzakelijke vergaderingen met inachtname van de geldende coronaregels.

Veel gestelde vragen
De KNVB heeft een pagina met veel gestelde vragen gemaakt voor de voetbalsector. Ga hiervoor naar: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Tot slot
Al deze nieuwe maatregelen zijn onplezierig, maar helaas wel noodzakelijk.
Wij rekenen op eenieders medewerking en begrip om zo samen het Corona virus te overwinnen.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur
De corona commissie