Indeling Jeugd 2020/2021 met trainingsschema

Indeling Jeugd 2020-2021
In de bijlage de nieuwe indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2020-2021. Een spannend moment voor veel jeugdspelers en vaak ook voor de ouders. Graag willen we via deze weg uitleggen op welke wijze deze indeling tot stand is gekomen.

Hoe komt de indeling tot stand?
In eerste instantie worden door Voetbalzaken Jeugd de aantallen voor komend seizoen in beeld gebracht. Op deze manier wordt het aantal teams bepaald. Vervolgens inventariseert de Jeugd Technische Commissie (JTC) bij de trainers/leiders in hun leeftijdscategorie naar de bevindingen van hen. Gevraagd wordt hoe de ontwikkeling is van de spelers en in welke mate zich dat verhoudt met de rest van het team. Ook worden de wensen van de trainers/leiders geïnventariseerd. De JTC maakt vervolgens een indeling. Bovenstaande vindt voornamelijk in de periode maart/mei plaats. Afgelopen week zijn de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ gezet. Bij twijfel worden coördinatoren, trainers, leiders of keeperstrainer om extra advies gevraagd.

JO19
Op dit moment zijn we in gesprek met een potentiële trainer voor de JO19-1. We hopen hier volgende week duidelijkheid over te hebben. De indeling voor de JO19 is daarom voorlopig. De nieuwe trainer willen we ook de ruimte geven voor zijn input.

De jongens uit de JO19 lichting die in seizoen 2020-2021 over gaan naar de senioren, mogen tot de zomervakantie nog meetrainen met hun “oude” team.

JO13-2
Momenteel zijn we nog bezig met een oplossing voor de trainingen van de JO13-2. Zodra we hier nieuws over hebben, zullen we dit met jullie communiceren.

Trainingen
Vanaf aanstaande maandag 8 juni 2020 zullen de trainingen starten volgens de indeling van het nieuwe seizoen 2020-2021. In de bijlage staat het trainingsschema voor week 24. Kijk dus goed naar de teamindeling en het nieuwe trainingsschema om te zien wanneer de trainingen plaatsvinden.

Indeling 2020-2021

Trainingsschema 2019-2020 coronaversie week 24

Vragen of opmerkingen?
Al met al is het elk jaar weer een complexe puzzel. Door het Coronavirus was het misschien nog wel lastiger, omdat het voetballen een poos stil heeft gelegen. Daarom kan het ook gebeuren dat er vragen zijn over de indeling. Deze kunnen gesteld worden aan de JTC, het liefst per mail. De JTC zal de vraag bespreken met desbetreffende trainers en komt terug met een reactie. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, mail dan uiterlijk vrijdag 12 juni naar: voetbalzakenjeugd@entervooruit.nl