EV WINT TOPPER!

Het was een prachtige voetbalmiddag, met een wedstrijd gespeeld op het scherpst van de snede, daar op Sportpark De Rohorst in Den Ham, maar toen aan het eind van het verdict de kruiddampen waren opgetrokken, was het Enter Vooruit, dat met de drie punten onder de arm richting klompendorp toog en zich daardoor had genesteld op de koppositie van de tweede klasse H.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Uiterst goede zaken dus voor Enter Vooruit. Door een 0-3 zege op koploper VV Den Ham pakt Enter Vooruit nu de koppositie, samen met Hulzense Boys. Man of the Match werd Kevin Peppels. De frêle spits van Enter Vooruit scoorde een hattrick en was bij tijd en wijle ongrijpbaar. In de 20e minuut kwam EV op een 0-1 voorsprong. Een schitterende aanval van EV, ging aan de openingstreffer van Kevin Peppels vooraf. Het was Ron Smit die niet zelfzuchtig was, zijn medespeler op maat bediende en die scoorde fraai de openingstreffer. Beide ploegen gingen daarna gelijk op. Den Ham had in Kevin Ruiterkamp de meest gevaarlijke man, maar de defensie van EV stond goed, gaf weinig weg en speelde compact, met als altijd de betrouwbare sluitpost Teun Nijhof achter zich wetend, die ook vanmiddag weer fabelachtige reddingen op zijn conto kon bijschrijven.
Den Ham speelde fysiek, zocht soms de grenzen op, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Lennart Fledderus uit Steenwijk hield het spel goed in de hand. Tot de rust bleef de stand 0-1 en heel meegereisd Enter was ervan overtuigd dat hier vanmiddag niet verloren hoefde te worden, maar ook, dat de strijd nog lang niet gestreden was. Na de thee een zelfde spelbeeld. Enter Vooruit met wat meer spelers achter de bal, controlerend op het middenveld en telkens de snelle spitsen aan het werk zettend. Het hele elftal van trainer Peter Schulte knokte voor wat het waard was en daardoor kwam EV In de 63e minuut verdiend op 0-2. Een mooie pass van Henri Knol en Kevin Peppels scoorde zijn tweede doelpunt van deze middag. In de resterende 20 minuten gaf Den Ham wel gas, nam meer risico, speelde achterin één op één, maar echt gevaarlijk konden de gastheren niet worden. EV bleef op counter gevaarlijk en in de laatste minuut scoorde Kevin Peppels zijn derde treffer. 0-3. Een mooie opsteker voor de jonge spits met zijn zwart-witte companen.