DEFENSIEVE MANKEMENTEN LEIDEN VERDIENDE NEDERLAAG IN.

Verliezen tegen een virtuele koploper is nog tot daaraantoe, maar de manier waarop Enter Vooruit afgelopen zaterdag de punten weer inleverde tegen het Nijkerkse N.S.C. grenst zo langzamerhand aan het ongelooflijke. Ongekend persoonlijke flaters leiden E.V. nu al enkele weken achter elkaar naar de afgrond en omdat ook de voorwaartsen dit keer (wederom) geen potten konden breken, reisde het Gelderse gezelschap met een paar makkelijk verdiende punten terug in de bus naar Nijkerk, 0-3.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Bij de ongeconcentreerde manier waarop Enter Vooruit laatstelijk de wedstrijden ingaat, moet zo langzaamaan een handleiding gevoegd worden. Was het twee weken geleden binnen drie minuten dat E.V. tegen een achterstand aankeek, het vorige weekend in Barneveld zelfs binnen 30 seconden, nu op eigen grond tegen N.S.C. stond zwart-wit na vijf minuten alweer in het rood. En de aanleiding was opnieuw om te huilen. In een volstrekt ongevaarlijke situatie werd een geel-blauwe aanvaller (notabene met z’n rug naar het doel gekeerd) aan de zijkant van “de zestien” geheel onnodig onderuit geschoffeld. De soms warrig leidende arbiter van dienst, Jelle Besselsen uit Barneveld, deponeerde het speeltuig op de penaltystip en N.S.C.-aanvoerder Yannick Cornelisz pakte het vroege paasgeschenk met kraaiend plezier uit, 0-1. Dat E.V. die vroege optater redelijk verwerkte en zich vervolgens aardig mengde in de debatten, mag als pluspunt beschouwd worden. Wout Velten leek na 10 minuten voetbal zelfs op weg naar de gelijkmaker, maar kreeg alleen voor doelwachter Jan van Willige een zet in z’n rug, waardoor de knikker naast hobbelde. Heel E.V. schreeuwde om een strafschop, maar Besselsen liet nu de zaak voor wat het was. Toen de thuisploeg hoop leek te krijgen op betere tijden, beslisten een rits defensieve miskleunen aan de overkant, de match al vóór rust. Allereerst werd een Enterse inworp pontificaal naar een “verkeerde kleur” gegooid, aanvaller Yordi Grovenstein bedankte hartelijk voor zoveel vrijgevigheid, zag dat twee Enternaren zich vervolgens door hem kinderlijk lieten ringeloren en stifte de bal feilloos in de winkelhaak. Een minuut verderop maaide een withemd radicaal over de leren knikker heen en Grovenstein kon opnieuw alleen richting sluitpost Teun Nijhof trekken, 0-3. Over en uit en dat al na ruim een half uur voetbal.
Na rust toonde de Enterse patiënt wat beterschap. De verdedigende stellingen werden nu wel afdoende bewaakt, maar de progressie hield op wanneer E.V. de grote rechthoek voor het doel van Van Willige naderde. Zwart-wit creëerde zich hoegenaamd geen kansen en dat gebrek aan mogelijkheden leverde zodoende al helemaal geen broodnodige doelpunten op. De equipe van coach Peter Schulte (zijn aangezicht was deze kille aprilmiddag wéér een herinnering ouder geworden) probeerde het nog wel, de term “opgeven” kwam ook deze zaterdag niet in het Enterse woordenboek voor, maar het was allemaal veel te povertjes om de koploper ook maar enigszins schrik aan te jagen.