ONDANKS HECTISCHE SLOTFASE NAAR EEN VERDIENDE NEDERLAAG

In een knotsgek slotkwartier leek Enter Vooruit een hopeloos lijkende 0-3 achterstand zowaar nog goed te maken, maar omdat Ron Smit in de allerlaatste seconde van de strijd een bal snoeihard tegen de deklat kopte, gingen de drie wedstrijdpunten toch verdiend mee in de bus van het bezoekende Go Ahead Kampen. De revival van E.V. in het eindgedeelte was bewonderenswaardig, maar in driekwart van de match waren de mannen van coach Peter Schulte hopeloos op zoek naar betere tijden, 2-3.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Het was droevig om te zien dat Enter Vooruit zaterdagmiddag moeiteloos aanknoopte bij de draak van een tweede helft, vorige week tegen Hierden. Toen wist zwart en wit er nog een remise uit te slepen, dit keer was de opgelopen schade dermate groot, dat ook een alles-of-niets eindsprint niet meer baatte. En de nederlaag kan volkomen op het eigen conto bijgeschreven worden. Weliswaar waren de rood-gelen uit Kampen de beter gestoffeerde ploeg, vonden de manschappen van Go Ahead-coach Marco Roelofsen elkaar veel makkelijker en secuurder dan de Enterse equipe, feit was dat Enter Vooruit zaterdag in de eerste drie kwartier hopeloos slecht voetbalde. Geen pass kwam bij een medespeler, defensief was het af en toe weer een grote gatenkaas en aanvallend deed zwart-wit al helemaal niet meer in de debatten. Dat bij rust slechts de 0-1 op het bord stond (doelpunt Laurens van Keulen), was méér te danken aan een alerte doelwachter Teun Nijhof, dan aan de tien mede-trawanten voor zijn neus.
Na rust ging de zaak aan Enterse kant in een wat opportunistischer modus. E.V. zat er korter op (vóór de pauze kreeg elke Kampenaar zeeën van tijd en ruimte om een bal aan te nemen, te controleren en ook nog eens een vervolg te geven aan de actie) en liet zich wat vaker zien voor het aangezicht van Go Ahead-sluitpost Tim Noordman. Echter werden de gaten in de Enterse defensieve stellingen niet dichtgemetseld. Binnen een kwartier deden de bezoekers de thuisploeg in twee rappe omschakelingen de das om. Aanvoerde Jurrian Zandbergen mocht na een uiterst zwakke dekking, moedertjeziel alleen voor Teun Nijhof de 0-2 binnenschuiven en drie minuten verderop verloor de aarzelend ingrijpende  Enterse achterhoede een kopduel en mochten er ineens maar liefst drie Kampenaren op weg naar de zwart-witte kooi. Niek van Enk haalde namens rood-geel de trekker voor de derde keer over, 0-3. Op het sportpark De Werf  geloofde geen zinnig mens nog in een wonder. In arrenmoede stuurde Schulte zo’n beetje “z’n hele bank” (Wout Velten, Dennis Bolink en Joél Scheper) de wei in en zowaar …… in het slotkwartier kreeg de Enterse patiënt weer wat kleur op de wangen. Ron Smit tikte, na een wonderschone pass van een nooit-opgevende routinier Henri Knol, de 1-3 binnen en Wout Velten bracht plotsklaps de hoop in menig Enters hart terug toen hij een prima aanspeelbal van Dennis Bolink bekwaam omtoverde tot doelpunt, 2-3.  De blessuretijd op het klokje van een uitstekend leidende referee Paul Lips uit Groningen, had al een aantal omwentelingen achter de rug toen in extremis Enter Vooruit nog een punt leek te rapen. Ron Smit dook na een voorzet bij de tweede onaangekondigd op bij de tweede paal en rammelde de knikker met zijn hoofd tegen de aluminium dwarsligger. Hevig brandalarm in de Kampense “zestien”, maar de zich lam geschrokken gasten kwamen toch nog met de schrik vrij.