ENTER VOORUIT WÉÉR ONDERMAATS.

De voorbije winterpauze lijkt een desastreuze invloed te hebben gehad op, de hoofdmacht van Enter Vooruit. Waren de zwart-witten vóór de gedwongen stop nog in strijd om het hoogste schavotje in de 2e klasse H, nu vier duels na de seizoenshervatting wordt het schouwspel met de week onthutsender. Zaterdag profiteerde een ook al weinig imponerende tegenstrever P.H. Almelo uiterst effectief van enkele kapitale blunders aan Enterse zijde en kreeg de geel-zwarte equipe de drie punten zonder mankeren in de schoot geworpen, 1-3.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

In het eerste deel van de 90 minuten was het allemaal nog aanvaardbaar bij Enter Vooruit. De formatie van coach Schulte had, zonder hoge toppen te scheren, een redelijk veldoverwicht, maar kwam tegen de stugge defensie van de gasten nou niet bepaald tot een keur van 18-karaats kansen. Slechts Sietse Velten vond met een rake kopstoot één keer het net achter doelman Lars Kroezen. Maar in die fase moest E.V. al reparatiewerkzaamheden verrichten omdat de Almeloërs voordien al op een 0-1 waren gekomen, na eerst defensief gestuntel van Dylan Siemerink en vervolgens een uit dat gepruts ontstane strafschop, Aanvalsleider Sam Hesselink pakte het cadeau gaarne uit en pegelde de pingel via binnenkant paal rücksichslos achter doelwachter Teun Nijhof.
Na herbegin werd het een déja-vu met de vier voorgaande matchen van 2020 waarin E.V. actief was. Enter Vooruit toog wel met meer manschappen naar de vuurlinie, maar voetbalde zó plichtmatig en zonder enige bezieling dat het voor de Enterse aanhang langs de lijn pijn ging doen aan de ogen. De ploeg van Schulte had zoveel balverlies, dat een aanval over meerdere schijven zo’n beetje te bespeuren was als verkoelend water in een verzengende woestijn. Zwart en wit voetbalde zich nauwelijks was kansjes bijeen en kreeg het deksel op de neus toen opnieuw twee ongelooflijke flaters wel besteed waren aan de bezoekers. Wederom balverlies van Siemerink rond het middenrif zette drie seconden later Sam Hesselink alleen voor Nijhof. De P.H.-spits bleef ijskoud en lepelde het ronde projectiel met secure precisie wonderschoon over de Enterse goalie, 0-2. Vóórdat E.V. ook maar dacht aan een laatste stuiptrekking c.q. een alles-of-niets-slotoffensief, profiteerde Prins Hendrik van de volgende misser aan zwart-witte zijde. Nu was Wim Oosthoek bij een hoge bal vanuit het Almelose achterland een wijle volledig het Noorden kwijt en invaller Ivan Munoz Boza dankte het hele gezelschap hartelijk voor zoveel vrijgevigheid en schoof 1-3 tegen de touwen.
Bij Enter Vooruit, dat drie weken bedenktijd krijgt voordat in Enschede middels de strijd tegen het plaatselijke Sparta de competitie hervat wordt, zal het wellicht raadzaam zijn om de koppen eens bij elkaar te steken om een mogelijk gezamenlijk antwoord te formuleren op de huidige recessie. Dat E.V. beter kan dan het de afgelopen maand liet zien staat buiten kijf, alleen nu nog een afdoende remedie vinden op al die ontstane miserie.