KAMPIOENSCHAP MET EEN GOUDEN RAND !!!

Toen een uitstekend leidende arbiter Jan de Vries uit Enschede, afgelopen zaterdag, iets vóór de klok van half vijf, met drie krachtige ademstoten op z’n hoorn de strijd tussen Hulzense Boys en Enter Vooruit, en daarmee óók het seizoen 2017/2018 naar de vergetelheid blies, moet het Enters vreugdegehuil tot in de verre uithoeken van het gehucht Marle en de ganse streek van Hellendoorn te horen zijn geweest. Een onwaarschijnlijke reeks van maar liefst 19 wedstrijden zónder nederlaag, met een navenante puntenoogst als bijvangst, bracht Enter Vooruit naar een kampioenstitel in vergulde letters.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

De laatste afspraak van het seizoen bracht de zwart-witten, ondersteund door een enorme aanhang, naar het sportpark Smidserve in Hulsen. Het zou een zware bevalling worden op het grondgebied van de roodhemden. De ploeg van trainer Bram Freïe bleek voornemens om er in de epiloog van deze voetbaljaargang nog eens een flinke lel op te geven. Vóórdat men bij Enter Vooruit besefte dat het menens was in Hulsen en dat die nakende titel niet “zomaar” aangereikt werd, had Hulsens topscorer Machiel van Keulen de knikker al achter doelwachter Robert Velten in het mandje gelegd, 1-0. De gastheren begonnen scherp als een scheermes, het bezoek uit Enter bleek 45 minuten lang een zoutloos gezelschap. In de rangorde van dingen die gebeuren vraagt een weldenkend mens zich af hoe het mogelijk is dat een kampioenskandidaat nummer één, in “het uur u” zo apathisch over een groene mat kan hobbelen. Het was zelfs met een vergrootglas nog lastig zoeken naar een geslaagde Enterse actie. Het meegereisde volk langs de zijlijn, waar de frustratie met bakken van de aangezichten geschept kon worden, vroeg zich beteuterd af waarom men met deze hitte niet aan één of andere waterkant lag. Eén moment leek Enter Vooruit even terug onder de mensen, toen Marco ter Weel onderuit getrokken werd door Jorg Roetgerink en Henri Knol de bijbehorende pingel achter keeper Patrick Lohuis pegelde, 1-1. De hoop op betere tijden bleek voorlopig ijdel. Nauwelijks waren de feestgezangen ten einde of rood-wit had wederom een diepe wonde geslagen. Opnieuw met Machiel van Keulen als scherprechter.
Terwijl tijdens de pauze de mini’s / welpen van Hulzense Boys en Enter Vooruit een heuse match mochten spelen in de Hulser Arena, moet coach Björn Hodes in het kleedlokaal met “minstens 14 dagen cachot dan wel eenzame opsluiting” voor het gehele Enterse  genootschap gedreigd hebben, dan wel moet daar een blikseminslag bij staalblauwe hemel geweest zijn, want zwart en wit kwam als herboren terug binnen de witte lijnen. E.V. gaf er meteen maar een hijs op en had binnen een kwartier al enkele visitekaartjes afgegeven. Een doelpunt was een kwestie van tijd. De klok stond bij minuut 62 dan ook even stil toen Wout Velten met een wonderschone kopbal goalie Lohuis kansloos liet en de gelijkmaker op de borden bracht. E.V. rook de schone geur van een kampioenstitel en stoomde met teruggekeerd zelfvertrouwen in de aderen door naar de zege. Jesse Pultrum degradeerde op de achterlijn twee roodhemden tot etalagepoppen en na links en rechts een drietal succesloze geweerschoten, duwde Henri Knol zijn 25e treffer van het seizoen binnen en ontplofte meteen geheel Enter in een hysterische euforie. Een prachtig sluitstuk van het seizoen kwam in extremis van de rechtervoet van invaller Joel Scheper. De jeugdige E.V. ‘er schatte een dieptepass op waarde, taxeerde in één oogopslag de standplaats van keeper Lohuis en lepelde met een ragfijne voetbeweging de knikker op majestueuze wijze over de Hulzense sluitpost in de netten, 2-4.
Bij terugkomst op het Enterse sportpark De Werf was aldaar de boerenbruiloft al in volle hevigheid op gang getrokken. De meiden van het vrouwen II-team van E.V. hadden even daarvoor óók de kampioensvlag in top gehesen, na een 3-0 winst tegen het Achterhoekse Sp. Haarlo en het vrouwengilde had met de uit Hulsen teruggekeerde supporters de feestelijkheden al in volle glorie laten uitbarsten.
Hulde voor coach Björn Hodes en z’n staf en pet af voor de acteurs van dienst. Een aarzelend begin van de voetbaljaargang werd vanaf november voortgezet in een glansrijke zegetocht. Een half jaar zonder nederlaag en aan de eindstreep verzekerd van de meer dan verdiende bloemen.
GROOTSE PRESTATIE !!!