ENTER VOORUIT IN STORMACHTIGE OMSTANDIGHEDEN NAAR VERDIENDE ZEGE.

Enter Vooruit is het tweede deel van de voetbaljaargang 2018/2019 begonnen met winst. In Veenendaal, op bezoek bij De Merino”s, bezorgde de equipe van coach Peter Schulte de thuisploeg in herfstachtige omstandigheden, een dubbele verkoudheid. In weliswaar niet het allerbeste duel konden de zwart-witten, na een strijd met bewonderenswaardige opofferingsgezindheid, victorie kraaien en werden de felbegeerde drie wedstrijdpunten meegenomen in de kofferruimte van de bus, 2-3.
Op het sportpark “De Groene Velden” in Veenendaal zat de nodige beweging in het gebladerte der kruinen van de omringende bomen. Sterker nog, het was een kleine storm die over de Utrechtse dreven trok. Goed voetbal was niet of nauwelijks mogelijk in het spel met de wind. Wie de Zuidwester in z’n rug had kon nog het meeste garen spinnen in de strijd om de (doel)punten. De thuisclub begon met de stevige bries in de zeilen. Toen het geritsel van de openingsminuten voorbij was, trok de formatie van trainer Jan Gaasbeek dan ook langzaam het laken naar zich toe. Het lichte veldoverwicht was ook het enige dat de Veenendalers uit dat voordeel konden peuren. Pal voor de neus van doelwachter Teun Nijhof bleef het opmerkelijk rustig, kansen waren schaars als water in een gortdroge woestijn. Aan de overzijde was het echter bij de eerste de beste uitbraak wel meteen raak. Marco ter Weel lepelde een vrije trap fraai over de verdedigingslinie der gastheren, Jesse Pultrum koos het kantje buitenom en Wout Velten veegde de bekeken voorzet met z’n linker pantoffel naar de 0-1. Het duurde tot een paar minuten voor het rustsignaal aleer de blauwhemden uit Veenendaal voor alarm zorgden. Aron de Koning had de knikker op een tiental meters van de Enterse kooi wellicht nog kunnen controleren, maar de Merino besloot ineens z’n voet onder de bal te zetten en pegelde het ding naast de zwart-witte veste.
Na hervatting ging het ineens rap. Nauwelijks teruggekomen uit het warme kleedlokaal of Merino-rechtsachter Sebastiaan Klein wist een wijle niet in welke parochie ie was, verloor de knikker aan een jagende Jesse Pultrum, die vervolgens op links een register opentrok en het speeltuig met een snoeiharde schuiver onder goalie Erik Petrus in de netten joeg, 0-2. In Veenendaal was men nauwelijks bekomen van die opdoffer of nummer drie lag in het mandje. Wout Velten ontving de bal uit een ingooi, dacht bij z’n eigen “ze zoeken het hier maar uit”, haalde z’n jachtgeweer boven en trok de trekker over. Van een metertje of 25 zeilde het ronde projectiel, ietwat gedragen door de wind, over een verbouwereerde Petrus, pal onder de deklat in de touwen, 0-3. Het warm ingeduffelde volk aan de zijlijn wreef zich eens stevig in de ogen. Wat was hier gaande? De bewoners van “De Groene Velden” waren plots volkomen aan de waggel, E.V. deed er, met de storm in de rug nog een snok bovenop en leek op weg naar grotere cijfers op het scorebord. Henri Knol ging vliegen aan de rechterkant, de knikker werd fluweelzacht op het blonde hoofd van Jesse Pultrum geborsteld, maar keeper Petrus ging gestrekt naar de winkelhaak en voorkwam nog meer onheil voor de blauw-witten. E.V. speelde vooreerst met een verbetenheid op de aangezichten, waar de explosiviteit vanaf spatte, maar naarmate de strijd zich naar het einde spoedde, dommelde het Enterse gezelschap binnen de lijnen ietwat in. Het leek, met een 0-3 voorsprong in de achterzak, een vredig bestaan daar in Veenendaal, maar de thuisclub rook de Enterse achteloosheid en zette nog eens stevig aan. Toen arbiter Besselsen uit Barneveld ook nog een handje toestak, de referee toverde er ineens ruim 8 minuten extra tijd bij (waar ie die weghaalde zal een eeuwig vraagstuk blijven) en deponeerde ook nog eens in die toegevoegde minuten de knikker tot twee keer toe op de strafschopstip. Vooral de tweede (ongelooflijk makkelijk gegeven) penalty deed gans Enter in trillende woede ontsteken. Merino-middenvelder Joop de Bruin bleef rustig in alle consternatie, poeierde de twee pingels achter doelman Teun Nijhof, maar zag E.V. desondanks vertrekken met de volkomen terechte 2-3 winst in de binnenzak