DEGELIJKE SEIZOENSOUVERTURE

Het aantal treffers bij de openingsmatch van het voetbalseizoen 2019/2020 was bij de strijd tussen Hulzense Boys en Enter Vooruit al indrukwekkend (8 stuks), maar als het kanon van de gasten wat nauwkeuriger was afgesteld en de voorwaartsen van de Enternaren wat secuurder en vooral wat rustiger waren geweest voor de Hulzense kooi, dan was er op het sportpark Smidserve waarschijnlijk een korfbaluitslag op de borden verschenen. Nu ging de equipe van E.V.-coach Peter Schulte met een dik verdiende 3-5 zege terug naar het klompendorp.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Er kon na afloop onmogelijk gesteld worden dat de defensies van beide ploegen afgelopen zaterdag uit staalhard graniet gebeiteld waren. Het regende kansen op Smidserve en vóóral de Enternaren verkwanselden in 90 voetbalminuten legio 18-karaats mogelijkheden. Maar bij E.V. had men bij de inluiding van het voetbaljaar nog geen buskruit in de voeten. Onkunde, gehaastheid, dan wel een uitblinkende doelman Patrick Loohuis verhinderden grote cijfers in Hulzen. Maar óók bij Enter Vooruit was het defensief niet immer halleluja. Toen de thuisploeg na rust (met 1-3 in het krijt) wat opportunistischer tewerk ging, bleken er in de verdedigende stellingen van de Enternaren ook wat barsten en scheuren te zitten die tot het einde toe niet dicht konden worden geplamuurd. Al met al volop ingrediënten derhalve voor een uiterst vermakelijke voetbalmiddag.
Het zaterdagse gebeuren begon stevig. In beide kampen realiseerde zich men dat de eerste klap een daalder waard is en aangezien allebei de ploegen een goede voorbereiding in de benen hadden, waren de verwachtingen dan ook  aan weerszijden navenant. Na de openingsschermutselingen bond E.V. de kat de bel aan en lag in de 12e minuut de ronde knikker plotsklaps in het Hulzense net. Hoekschop Henri Knol, een graaiende doelwachter Loohuis en Sietse Velten pegelde kiezelhaard de 0-1 tegen de touwen. Vervolgens werden aan beide zijden meteen maar alle registers opengetrokken, kreeg E.V. een drietal mogelijkheden om ’s nachts rillend van wakker te worden, moest Teun Nijhof in het Enterse kot gestrekt naar de winkelhaak om een poeier van Dior Wilbrink uit z’n hok te ranselen en aan het eind van al dat geharrewar was het ineens 1-1. Thomas Nijkamp schatte mistasten in de Enterse defensie op waarde in, ramde het speeltuig richting doel, waar Sietse Velten de bal, volstrekt ongelukkig, via zijn been in de netten zag ploffen. Dat leek nieuw elan bij de thuisclub te brengen, maar zwart en wit liet zich zaterdag de kaas niet van het brood eten en tankte, voordat de gang richting thee werd gemaakt, nog kilo’s zelfvertrouwen doordat Ron Smit tweemaal uiterst alert en tegenwoordig van geest was bij veel consternatie en opschudding voor het Hulzense doel en middels een dubbele inslag E.V. met een prettig gevoel naar de schaft liet vertrekken.
Na rust werd het er voetballend allemaal niet beter op. Enter Vooruit bleef, mede ingegeven door Hulzen-coach Bram Freie die z’n manschappen vanaf herbegin met een flinke dosis opportunisme liet voetballen, kansen aaneenrijgen, maar ook nu was de scherpte tijdens het kwartier bezinning nog niet teruggevonden in het Enterse kleedlokaal. Bij de roodhemden vatte men plotseling nieuwe moed toen Dior Wilbrink aarzelend verdedigend optreden in de Enterse “zestien” meteen maar omzette in de aansluitingstreffer, 2-3. Het zou echter een korte pijn zijn voor zwart-wit. De opgevlamde Hulzense hoop werd meteen de grond weer ingestampt toen Kevin Peppels zich op rechts op gang trok, wederom in goalie Patrick Loohuis een lastige sta-in-de-weg vond, maar via doortastend optreden de bal toch nog voor het Hulzense heiligdom bracht, waar de ingevallen Joël Scheper het Enterse zonnetje opnieuw liet schijnen en met z’n rechter pantoffel kurkdroog de 2-4 binnen plofte. Die dreun leek de Hulsenaren de gang naar het canvas te doen maken, vooral omdat E.V. in de minuten daarna zich na nog eens twee kolosalen kansen, moeiteloos naar een nóg grotere voorsprong had kunnen hijsen. Maar omdat de gasten weigerden om via een enorme uppercut de definitieve knock-out toe te dienen, bleven de Boys als lastige horzels zich melden in de grote rechthoek voor de neus van Teun Nijhof. En zowaar kwam rood-wit wederom naderbij. Jordy Wolfkamp kreeg het ronde leder op een presenteerblad aangediend, zette de gaskraan open, kachelde alles en iedereen “uit het wiel” en besloot z’n demarrage met een streepje achter z’n naam op het wedstrijdformulier, 3-4. Was de krachtmeting op weg naar een krankzinnige epiloog? Neen, besloot men in de Enterse rangen. Vanaf de aftrap herstelde E.V. het opgedane ongemak en gooide de strijd nu wél definitief in een plooi. Kevin Peppels verzond een streep richting Joël Scheper, die zag dat z’n Hulzense metgezel een wijle het Noorden kwijt was en lepelde de knikker op magistrale wijze over een uitlopende keeper Loohuis tegen het nylon, 3-5.