E.V. WINT, MAAR VERGEET DOELSALDO EXTRA GLANS TE GEVEN

In een duel met een arsenaal aan gemiste kansen, heeft Enter Vooruit zaterdagmiddag zonder al te veel problemen het bezoekende Voorwaarts V. opzij gezet. Een streling voor het oog was de match in een kristalheldere vrieskou allerminst, maar na afloop konden de drie bijbehorende wedstrijdpunten zonder mankeren in de boeken bijgeschreven worden.

Foto’s op www.henkpluimers.nl

Na het verdwijnen van het hardnekkige ochtendgrijs werd het op een ijzig koud sportpark De Werf een wedstrijd van wel en wee. E.V. domineerde 90 minuten, maar vergat keer op keer de zaak wat fellere kleuren te geven. De secure passing was zaterdagmiddag bij zwart en wit ver onder de maat en de eindpass was telkenmale zwakker dan je normaliter voor mogelijk houdt. Defensief, met een ijzersterk spelend centraal duo Niels Getkate / Sietse Velten in de hoofdrol, gaven de mannen van coach Björn Hodes zo goed als niks weg, maar in de vuurlijn had het Enterse ensemble zo’n beetje de gehele middag ruzie met de bal. En raakte men die knikker wel een keer goed, dan was daar veelal Voorwaarts-goalie Dinand Stuifzandt om de Westerhaarse meubelen te redden. Enter Vooruit kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap met de voordien langdurig geblesseerden Matthijs Rozemuller en Ron Smit en was van acquit de ploeg die beter gestoffeerd over de kunstgrasmat paradeerde. De 1-0 lag dan ook al rap in het mandje. In minuut 8 loodste Henri Knol met een ragfijne steekpass Jesse Pultrum door de Westerhaarse stellingen en de goed spelende Enterse jeugdige middenvelder maakte het karwei vakkundig af. Enter Vooruit lag daardoor meteen op kruissnelheid, speelde Voorwaarts in het openingskwartier op een hoopje, maar kon toch die voortvarende openingsdans geen vervolg geven. Er ging veel mis in het Enterse combinatievoetbal, maar omdat de gasten nauwelijks voor de kooi van keeper Robert Velten kwamen piepen, bleef miserie uit voor E.V. Slechts eenmaal gedurende de anderhalf uur voetbal stak de equipe van Voorwaartstrainer Dick Beverdam haar neus aan het venster, toen een ietwat verkeerd geraakte bal van routinier Gert Dogger pardoes voor de voeten van invaller Alwin Postma belandde. Robert Velten kon katachtig met een uitgestrekte rechtervoet Enterse malheur voorkomen.
Ook na de wisseling van speelhelft was het voortdurend eenrichtingsverkeer richting oranje-witte veste. Maar bij Enter Vooruit was men zaterdagmiddag voorin de kwaadste niet. E.V. kon in de vuurlinie maar geen betere papieren overleggen, raakte nog wel tweemaal via Wout Velten de deklat, maar verder was het hotsen en botsen voor het kot van doelman Stuifzandt. Bij de oranjehemden bleef daardoor de hoop aanwezig, dat men door al die Enterse miskleunen nog wel ergens een punt uit de brand kon slepen, maar in de slotfase verdubbelden de manschappen van Hodes dan toch nog de magere marge. Ron Smit en Jesse Pultrum konden gaan uitrusten van hun inspanningen, Joël Scheper en Gerben Brunnekreef stonden in de coulissen klaar voor het resterende deel en het was laatstgenoemde die een paar minuten voor sluitingstijd op rechts ging vliegen en z’n voorzet door Henri Knol zag binnen gefrommeld worden, 2-0. De voortreffelijk fluitende arbiter Jordy Scheggetman blies vervolgens de hele onderneming naar de vergetelheid en in de warm gestookte Enterse kantine kon naderhand door het kleumende volk, naast het verhaal over de gemiste kansen, de huidige wereldpolitiek nog eens doorgenomen worden.