Update: Aandachtspunten en Corona-maatregelen EV Soccer League

In verband met de strenger geworden maatregelen omtrent Corona, willen we graag de aandachtspunten onder de aandacht brengen voor de EV Soccer League. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om onze jeugd aan het voetballen te houden, maar zijn er helaas wel regeltjes waar we ons als club aan moeten houden.

We hebben de afgelopen week herhaaldelijk gesproken met de organiserende trainers, het jeugdbestuur, algemeen bestuur en de corona commissie over het wel of niet organiseren van deze onderlinge competitie. Op basis van deze gesprekken is het standpunt ingenomen dat wij de regels van het RIVM volgen. Zij adviseren dat de jeugd gewoon mag sporten. Daar willen we als Enter Vooruit niet van afwijken. Sporten is belangrijk en gelukkig doen wij dat ook nog eens in de buitenlucht. Garanties krijgen we niet, maar we gaan hier zo op een verantwoorde manier mee om. Mochten er echt meerdere besmettingen binnen de club komen dan gaan we heroverwegen. Maar gelukkig is dat momenteel niet aan de orde. Voor nu hebben we gekozen om de keuzevrijheid om wel of niet te sporten bij de ouders, leiders en trainers te laten. We zijn blij te melden dat alle teams vertegenwoordigd zijn en dus iedereen die wil kan spelen!

Helaas zijn er strengere regels omtrent de maximale leeftijd voor het jeugdvoetbal. Jongeren vanaf 18 jaar mogen niet meer voetballen. Helaas is het hierdoor niet meer mogelijk voor jongeren vanaf 18 jaar, die voetballen in de JO19, deel te nemen aan trainingen en onderlinge clubwedstrijden.

Aandachtspunten:
  1. Eigen verantwoordelijkheid; blijf bij klachten thuis en laat je testen! Bij twijfel; blijf thuis!
  2. Was en/of desinfecteer je handen voor aanvang van de wedstrijden.
  3. Probeer zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te houden. Met name richting de trainer en tussen de wedstrijden door naar medespelers. Geen groepsvorming op het sportpark en houdt genoeg ruimte t.o.v. andere teams die aanwezig zijn op het sportpark. Na de wedstrijden niet ” blijven hangen bij de voetbal”, verlaat het sportpark met gepaste afstand tot anderen.
  4. Ben jij een huisgenoot van een gezinslid die positief getest is, hou je aan de termijn van de quarantaineperiode: https://lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis
  5. Kleedkamers blijven gesloten. Douchen en omkleden doe je thuis. Tijdens de wedstrijden kan er gebruik gemaakt worden van eigen sportkleding met hesjes. Deze ook volgens de afgesproken procedure klaarzetten om te laten wassen. Je kunt natuurlijk ook met je team een bepaalde kleur tenue afspreken, waardoor je eventueel geen hesjes nodig hebt.
  6. Denk aan warme trainingskleding die je voor, tussen en na de wedstrijden aan kunt trekken.
  7. Neem een eigen bidon mee!
  8. Volg de aanwijzingen op van de trainer of aanwezige VZJ-lid.
  9. Maximaal 10 minuten voor het toernooi aanwezig zijn.
  10. Bezoekers en ouders zijn niet welkom op het sportpark, dus daarom hanteren wij vanaf komende zaterdag weer een zogenoemde Kiss and Ride aan de Sportlaan voor ouders die hun kind per auto afleveren. Het advies is om vanaf de Bornerbroekseweg aan te komen rijden en na het afzetten van een kind de weg te vervolgen richting de Werfstraat. Dus niet keren op de Sportlaan.

Werkwijze onderlinge competitie:
Afgelopen zaterdag heeft de eerste editie van de onderlinge partijtjes bij EV plaatsgevonden. Het is een 7 tegen 7 competitie waarbij de winnaar volgende week een poule hoger komt te spelen en de verliezers van de poule een trapje lager. Op deze manier hopen we dat ieder team op gelijkwaardig niveau komt te spelen waardoor het voor iedereen leuk en uitdagend blijft.

Gedurende 1,5 uur spelen 3 teams van 7 kinderen op een veld. Er zijn hiervoor 3 velden in gebruik. Deze gaan vervolgens huiswaarts en dan spelen er weer 3 teams van 7 kids anderhalf uur per veld. Per team is er of de trainer of een leider aanwezig. Zo voetballen we met alle teams over een tijdsbestek van 9-14 uur en maakt dat het erg rustig is op en rond de velden. Bijgesloten foto’s zijn van afgelopen week.

We vinden het belangrijk dat we met de jeugd, zolang dit het toelaat, door kunnen blijven voetballen. We hopen dan ook dat iedereen zich aan de bovenstaande aandachtspunten houdt.

Alvast bedankt!

Voetbalzaken Jeugd